6/7/14

Εβραϊκά κόλπα στην Ναζιστική Γερμανία

Σχεδόν ογδόντα χρόνια μετά οι Εβραίοι έδωσαν μια μικρή εικόνα της επιρροής που είχαν στον κρατικό μηχανισμό της «Ναζιστικής Γερμανίας».
Όπως αποκάλυψαν τώρα το μωρό που κοσμούσε το εξώφυλλο του Ναζιστικού οικογενειακού περιοδικού «Sonne ins Hause» στον διαγωνισμό φωτογραφίας για το πιο όμορφο μωρό, ήταν εβραία. Την αποκάλυψη έκανε τώρα στην εφημερίδα Bild, η κ. Έσι Ταφτ , που σήμερα είναι 80 χρονών και ζει και στις ΗΠΑ.

Το 1933, οι Εβραίοι γονείς της, ο Τζέικομπ και η Πολίν Λέβινσον, που ήσαν λυρικοί καλλιτέχνες, μετακόμισαν από τη Λετονία στο Βερολίνο. Όταν το μωρό ήταν έξι μηνών , το 1935, η μητέρα την πήγε στον καλλιτέχνη  βερολινέζο φωτογράφο, τον Χανς Μπάλιν, και εκείνος έδωσε τη φωτογραφία της καστανής εβραιοπούλας σε στέλεχος του περιοδικού «Sonne ins Haus» , («Ο Ήλιος στο Σπίτι»), το οποίο εκείνη την περίοδο έκανε διαγωνισμό για το «τέλειο άριο μωρό», η φωτογραφία του οποίου θα έμπαινε στο εξώφυλλο του.

Τώρα πουλάνε την ιστορία ως , «απόδειξη της ανοησίας των ρατσιστικών ιδεοληψιών των ναζί», ενώ αποκαλύπτεται η έκταση της επιρροής του εβραϊκού μηχανισμού που κατασκεύασε την «απόδειξη» της «ανοησίας των ρατσιστικών ιδεοληψιών».
Η πραγματική ταυτότητα του κοριτσιού του εξωφύλλου κρατήθηκε μυστική, τουλάχιστον μέχρις ότου η οικογένεια Λέβινσον εγκατέλειψε τη Γερμανία για το Παρίσι το 1938.
Με ενδιάμεσο σταθμό την Κούβα, οι Λέβινσον κατέληξαν στις ΗΠΑ, όπου εγκαταστάθηκαν μόνιμα, και έζησαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο,ΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΗΤΑΝ ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΙ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΤΑΦΤ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΟ Ο,ΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΩΝ 6 ΕΚ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΟΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν βλέπουν την μύτη μελιτζάνα?

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 1940. 27η ημέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. "Η Χαρά της Νίκης"!

Ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του σημείωσε: Ο Μεταξάς, έγραψε επίσης στο ημερολόγιο του : «Διάφοροι ανησυχίαι μου δια αντιδράσεις κατά ΕΟΝ κλπ.»...