2/9/14

Οι ΟΥΚ υποχωρούν και παραδίδονται

Η Ουκρανική σημαία υπεστάλη από το κίτρο της Διοίκησης, του Τελμάνοβο, το οποίο ελέγχει την οδό Τ508 δια της οποίας πλέον θα μεταφέρονται δυνάμεις της πολιτοφυλακής στην Μαριούπολη. Κατα την απελευθέρωση του Τελμάνοβο οι Ουκρανοί άφησαν πίσω 20 νεκρούς, ενώ εγκατέλειψαν 1 τεθωρακισμένο και όλμους.

Σήμερα παραδόθηκαν στις δυνάμεις της ΛΔ.Ντονέτσκ κοντά στο χωρίο Πετρόφκογιε 250 άνδρες της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του Ουκρανικού στρατού που παρέδωσαν 10 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ενώ στο χωρίο Belorechenskiy του Λουγκάνσκ παραδόθηκαν 500 άνδρες της 30ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας που παρέδωσαν 15 άρματα μάχης, 20 πυροβόλα και 30 τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο Ποροσένκο θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ (4-5 Σεπτεμβρίου) στην Ουαλία ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν επανέλαβε την «υπόσχεση» του 2008 από το Βουκουρέστι ότι «η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, εφόσον το επιθυμεί και εφόσον πληροί τα αναγκαία κριτήρια».
Όπως ανακοίνωσε η φιλόδοξη σαραντάχρονη ρωμαία Φεντερίκα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρουσιάσει αύριο ένα πακέτο των νέων κυρώσεων με στόχο τη Ρωσία που θα περιλαμβάνουν τέσσερις τομείς, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας και της χρηματοδότησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησε πανέτοιμος
να κάνει την καριέρα του
σηκώνοντας χαρούμενος
με πίστη την παντιέρα του.

Μα ήρθανε ανάποδα
αργότερα τα πράματα
μεγάλα τα ωράρια,
μικρά τα μεροκάματα.

Κι ο φουκαράς εγκρέμισε
τα όνειρα που έκτισε
κι η κοινωνία γύρω του
με φουκαράδες γέμισε.

Τα έσοδά του στάσιμα
σε αύξηση τα έξοδα
κι όπως οι άλλοι έπεσε
στα ίδια αδιέξοδα.

Ασήμαντο κατάντησε
της κοινωνίας κύτταρο
και στο φινάλε έμεινε
και γεροντοπαλίκαρο.

Κι ο φουκαράς εγκρέμισε
τα όνειρα που έκτισε
κι η κοινωνία γύρω του
με φουκαράδες γέμισε.

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....