3/10/14

Το δολάριο το ευρώ και ο Τόκος

Γράφεται και λέγεται και μάλιστα από «ειδικούς», ότι υπάρχει νομισματικός πόλεμος μεταξύ Δολαρίου και Ευρώ. Εκείνο πού δυσκολεύομαι να κατανοήσω είναι το πώς, οι ελέγχοντες απολύτως το Δολάριο και οι ελέγχοντες απολύτως επίσης το Ευρώ , αφού είναι τα ίδια πρόσωπα, χτυπιούνται μεταξύ τους. 
 Ασφαλώς ο πόλεμος (sic) αυτός είναι προς συσκότιση των Λαών για την διευκόλυνση των Σάϊλοκ , στο φονικό τους έργο και την κλοπή της εργασίας. Οι δε γράφοντες αυτά ειδικοί ή είναι αφελείς ή εξυπηρετούν τους σκοπούς των τοκογλύφων- τραπεζιτών ή είναι ανίδεοι. 
  Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (FED) από το 1913 είναι ιδιωτική και ανήκει στους Εβραίους- σιωνιστές η δε κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα επίσης ανήκει σε «ΑΥΤΟΥΣ». 
 Οι έγκυροι δε τεχνοκράτες δεν ντρέπονται να λέγουν ότι υπάρχει δήθεν νομισματικός πόλεμος ΗΠΑ-ΕΕ ; ποιους κοροϊδεύουν ; Σπέκουλα γίνεται από τους εναγείς.

Εκτός των άλλων παρενεργειών πού προκαλεί στην οικονομία ο τόκος, όπως π.χ. η αύξηση του κόστους του χρήματος (αφού το χρήμα ως συναλλακτικό μέσο δεν πρέπει, και δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα ) , είναι ότι ο τόκος παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία. Και τούτο διότι, για την δημιουργία μιας νέας επένδυσης, σε οποιοδήποτε τομέα της παραγωγής, προσδιοριστικός παράγων είναι ο αγοραίος τόκος. 
  Αν το υπολογιζόμενο από τον επενδυτή κέρδος είναι κατώτερο ή ελάχιστα ανώτερο του αγοραίου τόκου, τότε ο υποψήφιος επενδυτής αντί να διακινδυνεύσει τα κεφάλαιά του στην επένδυση τα τοποθετεί σε τραπεζικές καταθέσεις ή τίτλους και με τον τρόπο αυτό η οικονομία από πραγματική, παραγωγική, γίνεται χρηματοπιστωτική, πού με διάφορα χρηματοπιστωτικά προϊόντα ( repos, options, futures, swaps, cds κ.λ.π. ) διογκώνεται και γίνεται «φούσκα» .
 Ναι αλλά τα αγαθά της γης ποιος θα τα εξάγει ; 
Επομένως η κατάργηση του τόκου θα απελευθερώσει τις οικονομίες και θα συντρίψει τους εναγείς τραπεζίτες και χρηματιστές -σουλατσαδόρους. Δηλαδή «χαρτοκλέφτες» τζογαδόρους. Διότι δύο μόνον αξίες υπάρχουν :
  Η ΓΗ πού δίδει όλα τα αγαθά και Η ΕΡΓΑΣΙΑ η οποία επεμβαίνει στην ύλη, την μορφοποιεί και παράγει αγαθά. Δηλαδή πραγματικό στερεό κεφάλαιο .
  Όχι τζογαρίσματα στα καζινο-χρηματιστήρια, τα οποία έχουν εκφύγει του σκοπού τους λόγω υποβολιμαίας διαβρώσεως. Διότι η κύρια αποστολή του θεσμού αυτού είναι η αδάπανη άρδευση της οικονομίας με κεφάλαια. 
 Παρεμπίπτοντος να αναφέρω, ότι ουδόλως πρέπει οι τραπεζικές μετοχές να είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, διότι αλλοιώνουν την λειτουργία του.

Χρίστος Α Αθανασόπουλος
Christathan.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αθανασόπουλε, το τραγικό σε αυτά που γράφετε είναι ότι, αν τα πείτε στον τυπικό "σοβαρό αναλύτή" με τα.... "πολλα πτυχία", θα τα αγνοησει πλήρως "βαφτιζoντάς" σας "γραφικό, συνωμοσιολόγο"....

Δυστηχώς στις μέρες μας η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ, ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΟΥ "ΠΟΛΚΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΥ" ΕΧΕΙ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ "ΛΟΓΙΚΑ ΟΡΘΟ".
Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ "ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ"....