2/10/14

Το πολύ το κυρ-ελέησον το βαριούνται και στο Ντονέτσκ

Είδαν και απόειδαν οι Ρωσόφωνοι με τους Ουκρανούς που βομβάρδιζαν το Ντόνετσκ από τις θέσεις τους στο αεροδρόμιο και την Αβντεγιεβνκα και χθες μετέφεραν στο αεροδρόμιο τη «θρυλική» μονάδα της πολιτοφυλακής «Μοτορόλα» που εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΟΥΚ και μέσα σε μία ώρα ανατίναξε την αποθήκη πυρομαχικών τους και εξουδετέρωσε τα βαριά τους όπλα. (Τανκ, ολμους, πυροβόλα). Όσοι απέμειναν μαζί με κάποιους Πολωνούς μισθοφόρους έχουν μόνον ελαφρύ οπλισμό και μπορεί σήμερα να συμφωνήσουν να αποχωρήσουν, αν και δεν τους το επιτρέπει η Αγκέλα.
  Ο προθυπουργός της ΛΔ. Ντόνετσκ δήλωσε ότι ο στρατός της Νοβορωσίας ελέγχει τώρα το 90% του αεροδρομίου. Για την υποστήριξη της επίθεσης στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκε από το Λουγκάνσκ ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο των 155 χλμ το οποίο ήταν λάφυρο των μαχών στο αεροδρόμιο του Λουγκάνσκ.
Η Μέρκελ τηλεφώνησε χθες στον Πούτιν για να του πει ότι εάν καταληφθεί το αεροδρόμιο η ΕΕ θα επιβάλει νέες κυρώσεις. Το Κρεμλίνου ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη τήρησης της εκεχειρίας και απόσυρσης του βαρέως οπλισμού από την πρώτη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: