8/11/14

Ουδείς προφήτης εν τω τόπω αυτού

Είμαι λίγο μπροστά τους αλλά και τι με αυτό. Άλλοι λένε ότι γράφω εδώ στο δελτίο των 11 με καθυστέρηση. Για παράδειγμα στις 25 Σεπτεμβρίου έγραφα στην ανάρτηση «Εγκλήματα με Ευρω-Επιδότηση» ότι το Παρίσι και το Βερολίνο και οι άλλοι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν τα εγκλήματα των σφαγέων του «Ευρωμαιντάν», και επιβάλουν, κατόπιν αμερικανικής εντολής, κυρώσεις κατά της Ρωσίας,σχετικά με τις ρωσικές ενέργειες που, «υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας». Και σημείωνα: «Η Αθήνα και η Κύπρος δεν θα έπρεπε να τις συνδέσουν άμεσα με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας που υπονομεύει ή απειλεί την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι μόνον. Διότι η Τουρκία έχει κάνει «σουρωτήρι» και την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία και της Ελλάδας. 99 παραβιάσεις μέσα σε 24 ώρες στο Αιγαίο από την Τουρκία στις 22 Σεπτεμβρίου που τις έκρυψε το ΓΕΕΘΑ λόγω σε «τυχαίου λάθους». Και καλά ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με τις τόσες σκοτούρες τους το ξέχασαν. Η Βουλή; Η αντιπολίτευση;».

Ένα μήνα και κάτι μετά, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία είπε ναι σε όλα στο Συμβούλιο και την Κομισιόν δίνει η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους έδωσε «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ» ενώπιον της προπαρασκευαστικής συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας και Ε.Ε. λέγοντας , «Επιβάλατε κυρώσεις στη Ρωσία αλλά κάνετε το κοροΐδο με την Τουρκία που εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ». Τόσο πολύ και τόσο λίγο.

Έγραψα από την άνοιξη και ότι ο τηλε-φλώρος και τηλε-κομματάρχης του Οχετού είναι το παιδί του αφεντικού. Και τώρα το Νοέμβριο ο Economist, ανακάλυψε ότι «Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗ» και γράφει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το νέο κόμμα «Ποτάμι» που έχει ατζέντα φιλική προς την οικονομία, και έχει τη στήριξη ισχυρών συμφερόντων στις επιχειρήσεις και στα media, που θα μπορούσαν να καθησυχάσουν τους ξένους πιστωτές και επενδυτές, αναφορικά με τον αριστερό οικονομικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ».
Τόσο πολύ και τόσο λίγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: