6/11/14

H Διεθνής αρμοδιότητα των «αυτοκρατορικών» δικαστηρίων

Στη Νέα Υόρκη ο εισαγγελέας της ανατολικής περιφέρειας, στο πλαίσιο των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, ξεκίνησε έρευνα για «ξέπλυμα χρήματος», από τις οικονομικές δραστηριότητας του Ρώσου επιχειρηματία Γκενάντι Τίμτσουκ, που η Cia θεωρεί ότι ανήκει στον λεγόμενο «εσωτερικό κύκλο» του Πούτιν. Η έρευνα θα καλύψει τις συναλλαγές της εταιρείας Gunvur Group του Τιμτσουκ, της OAO Rosneft , αλλά και του ίδιου του Πούτιν για να διαπιστώσει εάν η προσωπική του περιουσία συνδέεται με αυτές τις συναλλαγές.
Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν έχει επενδύσεις στην Gunvor.

Η Γενική εισαγγελία της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρτική ανάκριση για διακεκριμένη ανθρωποκτονία και για χρήσης απαγορευμένων μέσων και μεθόδων των εχθροπραξιών, βάσει του άρθρου 105 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα, για τον βομβαρδισμό στις 5 Νοεμβρίου 2014, του 63ου σχολείου του Ντόνετσκ στην οδό Στεπανένκο από την οποία δύο μαθητές σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν. ακουγόταν. Η έρευνα στρέφεται κατά των ανδρών και αξιωματικών του Ουκρανικού Στρατού και της Εθνικής Φρουράς που ακλουθώντας «τις εντολές των προϊσταμένων τους και του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας βομβάρδισαν το σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο, παραβιάστηκε επίσης η Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το πρωτόκολλο του Μινσκ για κατάπαυση του πυρός.

Η μια αυτοκρατορία προσπαθεί αν επιβάλει το νόμο του σερίφη της παντού και η άλλη, που αντιστέκεται, προσπαθεί να απαντήσει σε ένα χαμηλότερο επίπεδο.
Έρευνα για συμμετοχή του Ομπάμα και άλλων αμερικανών πολιτικών στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στην Ουκρανία, τη λωρίδα της Γάζας, τη Συρία και το Ιράκ, δεν ξεκίνησε ακόμα. Αλλά έρχεται.
Το βλέπω στον Ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: