6/11/14

Επιπτώσεις του οικονομικού πολέμου των ΗΠΑ

Λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου το Ιράν θα αναπροσαρμώσει τις δαπάνες του ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ο προϋπολογισμός της Τεχεράνης  είναι στηριγμένος σε μέση τιμή 100 δολ το βαρέλι και ήδη η μέση τιμή είναι 93 δολ.
Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 29 Οκτωβρίου, λόγω της πτώσης της τιμής του αργού, τα έσοδα το Οκτώβριο μειώθηκαν κατά 30%.
Παράλληλα το ρούβλι έπεσε στο 44,98 έναντι του δολαρίου, και ξεπέρασε τα 56 ευρώ. Το ρωσικό νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 26% έναντι του δολαρίου κατά τη διάρκεια του 2014 , παρά τις παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας (CBR), το ρούβλι συνεχίζει να κατρακυλά. Η νέα πτώση ήρθε μετά τη δήλωση της Κεντρικής Τράπεζας ότι περιορίζει το ημερήσιο μέγεθος των παρεμβάσεων από τα συναλλαγματικά αποθέματα στα 350 εκατ. δολ. την ημέρα, ώστε να αυξηθεί η ευελιξία της συναλλαγματικής ισοτιμίας, που θα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από «παράγοντες της αγοράς». Η κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας προς την κατεύθυνση της ελεύθερης διακύμανσης του ρουβλίου, πυροδοτεί σκέψεις για περαιτέρω πτώση της ισοτιμίας του ρωσικού νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: