6/11/15

Το ΔΝΤ έκλεισε την ενημέρωση

Αυτή η Καραγκιοζόφατσα, είναι ο σέρβος υπουργός Πολιτισμού και Πληροφόρησης. Ίβαν Τάσοβατς , που έκλεισε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τάνιουγκ μετά από 72 χρόνια λειτουργίας.
Ο πρωθυπουργός Βούτσιτς είπε ότι διαφωνεί αλλά δεν τον απέλυσε.
Η πράξη για το κλείσιμο του Τάνιουγκ εκδόθηκε ενόσω η κυβέρνηση σύσσωμη πλην του Τάσοβατς βρισκόταν στο Σεράγιεβο για την κοινή συνεδρίαση με τους συμβούλους της τρισώματης προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

«Η σκανδαλώδης απόφαση της σερβικής κυβέρνησης να κλείσει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, είναι προϊόν της πλήρους υποταγής όσων βρίσκονται στην Εξουσία στους μέντορες τους στην Δύση», ανέφερε το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας , (DSS), στην δήλωση του, στην οποία υπογράμμισε ότι ο Βούτσιτς γνώριζε το τι θα γίνει με το Tanjug, από την στιγμή που κατέθεσε τον νόμο για την Ενημέρωση.

Η λύση του Βούτσιτς

Όπως γράφει η εφημερίδα «Blic», επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η σερβική Κυβέρνηση, προσπαθεί να βρει μια λύση για το Tanjug, με ολιγοήμερη παράταση της λειτουργίας του μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, ώστε να γίνει μια προσπάθεια ακόμα «να βρεθεί αγοραστής», (όπως προβλέπει ο νόμος του ΔΝΤ).

ΥΓ. Ο κ. Τάσοβατς είναι μαέστρος το επάγγελμά και Gay.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

17 Ιανουαρίου 1821. Ο Θεόδωρος Βλαδιμηρέσκου σύμφωνα με το σχέδιο Καποδίστρια μπήκε στο Βουκουρέστι και δημοσίευσε τις «απαιτήσεις του λαού»

Οι απαιτήσεις του Ρουμανικού λαού ήταν ένα συνταγματικό έγγραφο 30 σημείων που συνέταξε ο Βλαδιμηρέσκου στα οποία τονιζόταν ότι ο στόχος της...