3/11/15

Ο Βαχάμπ έχει εχθρούς και στην Standard & Poors

Το Υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητη» την υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα της αξιολόγησης του σαουδαραβικού δημοσίου χρέους , η οποία, «δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα».
Η «αμερικανική» Standard & Poors υποβάθμισε την αξιολόγηση του δημόσιου χρέους του Βασιλείου επικαλούμενη τις έντονα αρνητικές εξελίξεις στη Σαουδικά οικονομικά και την μείωση με ανησυχητικό ρυθμό των συναλλαγματικών διαθεσίμων του βασιλείου, και για αυτό είπε ότι οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω υποβάθμιση.
Η Standard & Poors περιμένει ότι λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Σαουδικής Αραβίας θα αυξηθεί από 1,5% του ΑΕΠ το 2014 στο 16% του ΑΕΠ το 2015. Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το δημοσιονομικό έλλειμμα της Σαουδικής Αραβίας, θα μπορούσε φέτος να ανέλθει σε περίπου 140 δις δολάρια ή το 20% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για να συνεχίσει την επιδότηση των Ισλαμιστών στη Συρία, και να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Υεμένη έχει ηδη δανειστεί 4 δις ευρώ από τις τοπικές τράπεζες και σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογα 26 δις δολαρίων πριν από το τέλος του έτους, ενώ έχουν αποσυρθεί 70 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδύσεις στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...