12/11/15

Ελλάδα και Σερβία στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO

Η Ελλάδα, εξελέγη, στο 32μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO για την περίοδο 2015-2019 από την ομάδα των χωρών της Δυτικής Ευρώπης και Βορείου Αμερικής με 165 ψήφους επί 186 ψηφισάντων χωρών.
Τις άλλες πέντε θέσεις κατελαβαν , η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμενες Πολιτείες.
Από την Ομάδα 2, (Ανατολική Ευρώπη) εκλέχτηκαν, η Λιθουανία, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Σερβία και η Σλοβενία. Η Σερβία έλαβε 161 ψήφους.
Από την Ομάδα 3, (Λατινική Αμερική), που έχει 5 έδρες, εκλέχτηκαν η Βραζιλία, η Αϊτή, το Μεξικό, η Νικαράγουα και ηΠαραγουάη.
Από την Ομάδα (IV) της Ασίας που έχει 6 έδρες εκλέχτηκαν το Ιράν , η Μαλαισία το Πακιστάν, η Κορέα, η Σρι Λάνκα και το Βιετνάμ.
Από την Αφρική που έχει 7 έδρες εκλέχτηκαν το Καμερούν, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Γκάνα, η Κένυα η Νιγηρία, η Σενεγάλη και η Νότια Αφρική.
Από την Ομάδα της Μέσης Ανατολής εκλέχτηκαν ο Λίβανος, το Ομάν και το Κατάρ και για την τελευταία θέση προέκυψε ισοψηφία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Σουδάν και θα γίνει επαναληπτική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...