20/11/15

Συμμετρική απάντηση σε ασύμμετρες απειλές

Τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ. Το συμβούλιο Εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας αποφάσισε ότι σε περίπτωση τιμοκρατικών επιθέσεων από «ισλαμιστες-Τζιχαντιςστές» στη Ρωσία, θα υπάρξουν αντίποινα, κατά όσων υποθάλπουν τους τρομοκράτες.
Ακριβώς όπως μετά τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, ο Μπους διέταξε χωρίς απόφαση του ΟΗΕ τον βομβαρδισμό του Αφγανιστάν και του Ιράκ, το ίδιο ακριβώς θα κάνει η Ρωσία με τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, και την Τουρκία.
Για να μην υπάρχει αμφιβολία ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλιν Τσούρκιν κατάθεσε σχέδιο ψηφίσματος , στο οποίο προβλέπεται πώς αν κάποιο μέλος του ΟΗΕ δεχθεί επίθεση από τζιχαντιστές θα μπορεί με βάση το άρθρο 51 περί αυτοάμυνας να επιτεθεί στα εδάφη απ' όπου προκλήθηκε ή υποστηρίχθηκε η τρομοκρατική ενέργεια.
Βέβαια είναι δύσκολο να προβλέψουμε τη στάση των Δυτικών.Αλλά εάν πουν Ναι τότε αυτομάτως ακυρώνουν τις προσπάθειες χρόνων και χρόνων για την εμφάνιση των «Τζιχαντιστών».
Και αν πουν όχι ξέρουν ότι θα βρέξει πυραύλους στο βασίλειο του Αλλάχ και ότι υα περάσουν μια βόλτα από το Ριάντ τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160, Tu-22M3 και Tu-95MS που έστειλε στη Μέση Ανατολή ο Βλαδίμηρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: