16/3/16

300 ευρώ το κεφάλι πήραν οι «Φιλάνθρωποι»

Η εφημερίδα «Dnevnik» των Σκοπίων δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ από το Κέντρο προσφύγων στην Γευγελή, στο οποίο καταγράφει δηλώσεις προσφύγων από τη Συρία το Ιράκ και το Ιράν που υποστηρίζουν ότι πλήρωσαν ,σε αυτούς που αποκαλούν «ελληνική μαφία» , 200-300 ευρώ το κεφάλι, για να τους περάσουν από τα σύνορα.
Οι πρόσφυγες αυτοί, πέρασαν μαζικά από το χωριό Μουίν , 5 χλμ ανατολικά της Γευγελής. Η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφία του Ιρανού Μπαχάρ Μυράτ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο στη Γευγελή, μετά τη μαζική είσοδο μέσω Mουίν και ο οποίος είπε ότι «πλήρωσε τους Έλληνες για να τον παράσουν».
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η μητέρα των δύο αδελφών, που πνίγηκαν τη Δευτέρα στο ποτάμι Σούβα Ρέκα βρίσκεται επίσης στο Κέντρο της Γευγελής.

(Το χωριό Μουίν ή Μογιάνα είχε περίπου 400 οικογένειες πριν τους βαλκανικούς πολέμους και κάηκε το 1913. Τότε 160 περίπου οικογένειες ήσαν «Πατριαρχικοί»,θεωρούσαν εαυτούς δηλαδή, ως έλληνες).

Χθες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της πΓΔΜ, ,ο πρόεδρος της γείτονος κ. Γκιόργκε Ιβάνοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πΓΔΜ , «δεν είναι ούτε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε του Σένγκεν και δεν μπορεί να αντέξει τις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ», είπε ότι το «κλείσιμο του Βαλκανικού διάδρομου αναμένεται να αυξήσει τις προσπάθειες για βίαιη και παράνομη είσοδο (στην πΓΔΜ) και αυτό ενδεχομένως θα θέσει σε κίνδυνο τη συνολική περιφερειακή ασφάλεια».

Ο κ. Ιβάνοφ τόνισε ότι , «η έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών αρχών και των υπηρεσιών ασφαλείας της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και της Ελλάδας και η αδυναμία δημιουργίας κοινών επιχειρησιακών ομάδων ταχείας παρέμβασης οδήγησε σε αυτή την κατάσταση» και ζήτησε από την Ελλάδα «να σταματήσει την πρακτική της να ρίχνει περισσότερους μετανάστες στα στρατόπεδα στα σύνορα».
Ο κ. Ιβάνοφ πρόσθεσε ότι «αν δεν αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε όπως αρμόζει σε δύο γειτονικές χώρες, το συντομότερο , είναι βέβαιο ότι τέτοια περιστατικά θα επαναληφθούν».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε όλα τα ελληνικά ρεπορτάζ αυτοί που περνούν τους λάθρο στα Σκόπια αναφέρονται ως φωτορεπόρτερ ή ως εθελοντές. Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα πως αν μαζί με τους λάθρο εκ Τουρκίας έρχονταν φωτορεπόρτερ και τούρκοι "εθελοντές" πως θα τους λέγαμε? Πολύ απλά διακινητές. Άρα αυτοί που παίρνουν την μίζα και αποκαλείται από τους Σκοπιανούς ως "Ελληνική Μαφία" είναι οι "Φωτογράφοι" και "Εθελοντές" του Συριζαίικου travel agency.

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...