11/3/16

Συρία: Άρχισε η μάχη για την Παλμύρα

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις για την περικύκλωση της Παλμύρας ενώ περιμένει την άφιξη σήμερα των μονάδων της Χεζμπολάχ που μαζί με τους «Τίγρεις» του στρατηγού αλ-Χασάν θα εξαπολύσουν την τελική επίθεση. Από τη Λαττάκεια μεταφέρθηκαν στην Παλμύρα για την επίθεση και οι άνδρες της πολιτοφυλακής «Liwaa Suqour Al-Sahra», (Τα Γεράκια της Ερήμου).
Η ρωσική αεροπορία έχει προσβάλει 200 στόχους στην περιοχή της Παλμύρας ακόμα και γύρω από το Κάστρο της Παλμύρας. Ωστόσο, η ρωσική Αεροπορία έχει αυστηρές εντολές να μην καταστρέψει το ιστορικό κάστρο. Οι Σύριοι καταδρομείς σταθμεύουν σ’ ένα λόφο που βλέπει στην πόλη της Παλμύρας, από τα δυτικά, ενώ άλλες μονάδες επιχειρούν νότια και βόρεια της Παλμύρας.
Παράλληλα μεταφέρονται χιλιάδες πολιτοφύλακες στην Ιτλίμπ που θα αναλάβουν τη διαφύλαξη των απελευθερωμένων περιοχών για να απελευθερωθούν οι άνδρες της 103 ταξιαρχίας που μαζί με το 48ο σύνταγμα των ειδικών δυνάμεων, που θα αναλάβουν την επίθεση στην κατεύθυνση, Kabani –Al Ghaab Plains- Jisr Al-Shughour, για την απελευθέρωση της Ιτλίμπ.
Στα Βορειοανατολικά οι δυνάμεις των Κουρδικών πολιτοφυλακών, (YPG και SDF), κατευθύνονται προς την Deir Ezzor από την οποία απέχουν 60 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: