17/3/16

Υπάρχουν οι ευτυχισμένοι Δανοί

Η Δανία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, σύμφωνα με την τέταρτη «Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας» (World Happiness Report 2015) ενώ το Μπουρούντι είναι η λιγότερο ευτυχισμένη.
Οι ρουφιάνοι της Γκάλοπ,στην κατάταξη έχουν την «Μακεδονία» και την «Βόρεια Κύπρο».
Η νέα έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι χώρες όπου υπήρχε λιγότερη ανισότητα είναι πιο ευτυχισμένες συνολικά.
Η Ελβετία, η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία, στις οποίες όπως και στη Δανία υπάρχουν ισχυρά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, συγκροτούν την πρώτη πεντάδα.
Οι ΗΠΑ ειναι η 13η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, η Γερμανία 16η , το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 23ο, η Γαλλία 32η , η Σαουδική Αραβία 34η , η Ιαπωνία 53η , η Ρωσία 56η , η «Βόρεια Κύπρος» 62η και η Κύπρος 69η. Η Τουρκία είναι 78η , η Κίνα 83η , η Σερβία 83η , η «Μακεδονία» 95η , η Greece 99η, και η Ινδία 118η. Στον πάτο των 157 χωρών του κατάλογου είναι το Μπουρούντι.
Στην 156η θέση η Συρία. 153ο το Μπενίν, 154ο το Αβγατηγανιστάν, 155ο το Τόγκό.

Η έκθεση συντάχθηκε από τους ρουφιάνους του Development Network Solutions του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη (SDSN) και τα δεδομένα συγκέτρωσε η Gallup World Poll ρωτώντας1.000 άτομα σε κάθε χώρα κάθε χρόνο για τρία χρόνια, που τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τη ζωή τους σε μια κλίμακα από το μηδέν έως το 10.
Οι ερευνητές εκτίμησαν έξι βασικές κατηγορίες: Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανά κάτοικο, τη κοινωνική στήριξη, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, την προσωπική ελευθερία, τις φιλανθρωπικές προσφορές και την αντίληψη για τη διαφθορά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε Σπύρο αυτές τις έρευνες τις έδειξε ο Πανάς στο Μακελειό, πρώτοι βγαίνανε κάτι Ινδοί και κάτι Κολομβιανοί που δεν τους καίγεται καρφί. Ακόμα και όλα να είναι καλά σε μιαδυτική χώρα, οι ρυθμοί και ο επαγγελματικός στοίβος σε φορτώνει με απίστευτα άγχη και με μια αίσθηση ανικανοποίητου και κενού. Για να είσαι ευτυχισμένος είναι απαραίτητο να έχεις φορτώσει στον κόκκορα πολλά από αυτά που σήμερα θεωρούνται "σημαντικά" στην Δύση, όπως η επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ανώνυμος είπε...

ο μάυρος "Δανός" φάτσα κάρτα τί σου λέει;;;;