10/1/19

Η Αλβανία ήταν το 2018 ήταν μία από τις κύριες χώρες προέλευσης των ναρκωτικών που μπήκαν στην Ιταλία

Έκθεση της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ιταλικού Λιμενικού αναφέρει ότι η Αλβανία ήταν το κύριο κανάλι για την διοχέτευση στου ιταλικούς λιμένες λαθραίων ναρκωτικών όπλων , και τσιγάρων. «Κατά το παρελθόν έτος, υπήρξε μια αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων στα ιταλικά λιμάνια. 

Οι ποσότητες τσιγάρων που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 επιβεβαιώνουν ότι τα ιταλικά λιμάνια της Αδριατικήςπλήττονται περισσότερο από το φαινόμενο αυτό. Κατάσχονται τσιγάρα που αποστέλλονται κυρίως από την Αλβανία και την Ελλάδα» , αναφέρει η έκθεση. Πέρυσι, οι τελωνειακοί υπάλληλοι και η συνοριακή αστυνομία στα ιταλικά λιμάνια κατέσχεσαν περίπου 102 τόνους ναρκωτικών. (χασίς, μαριχουάνα, κοκαΐνη και ηρωίνη». 

«Το Λαθρεμπόριο κοκαΐνης είναι μονοπώλιο της μαφίας της Καλαβρίας που διεξάγει σε συνεργασία με ξένες εγκληματικές ομάδες, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν οι Αλβανοί .

 Το 2018, το λαθρεμπόριο ηρωίνης από την Αλβανία επιβεβαιώθηκε με κατασχέσεις στο λιμάνι του Μπάρι, που είναι ένα από τα κύρια κανάλια λαθρεμπορίου της ηρωίνης που έρχεται από την Τουρκία. 

Η ηρωίνη που παράγεται στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν εισέρχεται Ιταλία μέσω Αλβανίας και Τουρκίας.Η ηρωίνη διαπραγματεύεται κυρίως στα λιμάνια του Μπάρι, της Τεργέστης και του Μπρίντιζι», αναφέρει η έκθεση. 

Σύμφωνα με τις ιταλικές λιμενικές αρχές, το λαθρεμπόριο χασίς έχει επίσης αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, και εκτιμά ότι άνω των 78 τόνων χασίσι πέρασαν στην εσωτερική αγορά. Η έκθεση για το 2018 εκτιμά ότι η Ιταλία παραμένει μια από τις κύριες χώρες προορισμού των παράνομων όπλων που προέρχονται από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας.

 Αυτή η «δραστηριότητα διεξάγεται από αλβανικές εγκληματικές ομάδες που κατέχουν σημαντικές ποσότητες όπλων ιδίως Καλάσνικοφ ΑΚ-47», αναφέρει η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΡΙΔΑ. Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΜΠΑΤΡΙΩΤΗΗΗΗΗΗΣ.

   ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΈΤΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ  ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΟΙ ΜΗΤΣΟ...