28/1/19

«Καραμανλική σχολή σκέψης» αγκαλιά με την «προοδευτική, ανανεωτική μεταρρυθμιστική αριστερά»

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Δεκάδες ηλικιωμένων ληστεύονται καθημερινώς από λαθρομετανάστες που δεν έχουν προλάβει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, 
εξ ου και είναι εξαγριωμένοι. Ασθενείς διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους αντί σε ΜΕΘ. 

Η κυβέρνηση μας .έβγαλε από τα Μνημόνια, αλλά παρακαλάει τους χεσμούς να της επιτρέψουν να μας επιτρέψει να πληρώσουμε σε 120 δόσεις τα προς το Δημόσιο υπερπλεονάζοντα χρέη μας. 

Τα ασθενοφόρα, τα περιπολικά, τα λεωφορεία δεν συντηρούνται κανονικά ελλείψει πόρων, εξ ου και συχνάκις παροπλίζονται.

 Ο Χάνος Κλασμένος βρίζει τον Αλιαίκσοις, επειδή τον πούλησε, αν και ο Αλαίκσοις ήταν κατά τον Χάνο ο καλλίτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και ένας πολύ έντιμος συνεταίρος. Υιοί βουλευτών, υπουργών, παρατρεχάμενων, κολλητών και κωματόσκυλων γενικώς, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πωλητικής παράταξης, εξακολουθούν να υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους στο σπίτι. 

Οι Συριζαίοι δεν είναι μετανοιωμένοι που χειροκρότησαν τον Χάνο, όταν ο τελευταίος απευθύνθηκε σ’ αυτούς στο συνέδριό τους προσφωνώντας τους «Συντρόφισσες και σύντροφοι». Συνέφαγαν επί τετραετία.
 Ο διοικητής, λέει, του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιώς κατείχε τέσσερα ανύπαρκτα πτυχία. Δεν θα καταδικασθεί για πρόκληση ζημίας στο Δημόσιο, καθότι δεν καθάριζε τζάμια όσο υπηρετούσε στο νοσοκομείο ακόμη και πριν διορισθεί διοικητής. 

Ο παραμορφωμένος Νίκος Φίλης [μεταφορικώς και κυριολεκτικώς] με έβαλε σε σοβαρές σκέψεις ως προς την ελληνικότητα της Ελλάδος. Αναθάρρησα μόνον, όταν ο Ζάεφ μού είπε πως με τη συμφωνία των Α-πρε(σ)πών νίκησα και εγώ μαζί με όλους τους βαλκανικούς λαούς, οπότε και κατενόησα γιατί εφημερίδα των Σκοπίων αναπαρήγαγε κατά λέξη όλη την ιστορική ανθελληνική ομιλία τού Φίλη στη Βουλή.

 Η πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας ναυάρχου μ.ε.α. Αποστολάκη ήταν με τον αμερικανό πρέσβη. 

Ο Χάνος παρέδωσε στον Αλιαίκσοις στοιχεία για χρηματισμό διαφόρων που παρέδωσαν τη Μακεδονία στον Σόρος, αντί να τα πάει στον εισαγγελέα. 
Μα δεν έχει αυτός εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη; Ανώτατοι δικαστές καταλαμβάνουν άμα τη συνταξιοδοτήσει θέσεις με παχυλές αποδοχές στον κρατικό μηχανισμό εις ανταπόδοση, προφανώς, όσων έπραξαν υπέρ του λαού συμφώνως προς τον όρκον τους κατά την άσκηση των υψηλών καθηκόντων τους. 

Το Εφετείον Αθηνών δεν διαθέτει κλιματισμόν ελλείψει πόρων. 
Στην πρώην Σχολή Ευελπίδων οι δίκες διεξάγονται σε αίθουσες πλημμυρισμένες από νερά κάθε φορά που βρέχει καταρρακτωδώς. 
Ελλείψει πόρων σε συνδυασμό με την αβελτηρία των προϊσταμένων τους φυσικά.

 Οι τράπεζες αποκτούν σε πλειστηριασμό ακίνητα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αντί δεκάδων χιλιάδων και διεκδικούν από τον δυστυχή δανειολήπτη-πρώην ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο του δανείου εξ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Το δημόσιο χρέος ανέρχεται σε € 334 δισ. έναντι € 270 δισ. το 2010. 
Και να σκεφτείς, ότι μεσολάβησε και ένα PSΙ. Χωρίς αυτό θα ήμασταν αισίως στα € 450 δισ. 

Στην κηδεία τού Δάσκαλου Σαράντου Καργάκου δεν έδωσαν το παρών οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Βασίλης Λεβέντης, Σταύρος Θεοδωράκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Κικίλιας, Δημήτρης Καμμένος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Πατούλης, Ηλίας Ψινάκης, αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Δημήτρης Κοντομηνάς, Κυριακού, οι δικηγόροι Βασίλης Καπερνάρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Θέμης Σοφός με τη σύζυγό του Σταματίνα Τσιμτσιλή. Το έδωσαν στην κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη. 

Ο ΠΑΟΚ παίρνει πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια, επειδή, λέει, ήταν καλλίτερος από τους άλλους. 

Τώρα ξέρω γιατί ο Μητσοτάκης δεν αυτοανακηρύχθηκε πρωθυπουργός της Ελλάδος και η ΕΕ δεν απαίτησε από τον Τσίπρα να διεξαγάγει εκλογές εντός 8 ημερών σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τον Μαδούρο στη μακρινή Βενεζουέλα, τη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στην υφήλιο.

 «Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών και ειρήνην τω κόσμω, παρά του Κυρίου αιτησώμεθα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: