11/9/20

Βουλγαρία: Ο Καρακατσάνοφ ψάχνει σωσίβιο στο ΒΕΤΟ για τα Σκόπια

ΣΟΦΙΑ. Η Σόφια θα εμποδίσει την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη της Σεβερνομακεντόνιγια με την ΕΕ εάν η διμερής ιστορική επιτροπή δεν καθίσει στο τραπέζι και δεν καταλήξει σε συμφωνία δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΤΒ24». 
«Τρία χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης καλής γειτονίας, η διπλωματία της Σεβερνομακεντόνιγια έχει αποφύγει την επίλυση των προβλημάτων. 
Η πλευρά της Σεβερνομακεντόνιγια αποφεύγει τις απόψεις των ιστορικών για να μην καταλήξει σε επίλυση του ζητήματος του Γκότσε Ντέλτσεφ και το αποτέλεσμα δείχνει ότι τα Σκόπια δεν επιθυμούν να έχουν πραγματικό διάλογο», πρόσθεσε ο αρχηγός του βουλγαρικού ΕΜΕΟ. 
Η τελευταία δημοσκόπηση της «ΤΡΕΝΤ» για την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «24 ώρες» έδειξε ότι η διαφορά του ΓΚΕΡΜΠ με τους Σοσιαλιστές έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Το ΓΚΕΡΜΠ , με αναγωγή σε αυτούς που θα ψηφίσουν, έχει 23,8% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 23,4%. 
Το Κόμμα του τηλε-αστέρα Σλάβι Τρίφωνοφ εχει 14,9%, το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 10,4%, ο Συνασπισμός Δημοκρατική Βουλγαρία 9,9%, το Κόμμα της Μάγια Μανοίλοβα 4% και ο Συνασπισμός των «Πατριωτών» Καρακατσάνοφ –Συμεώνοφ είναι στο 3,9%,και δίνει μάχη για να περάσει το κατώφλι και να μπει στην Βουλή.
 Η δήλωση του Καρακατσάνοφ προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων στα Σκόπια. Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση και ότι και οι δύο πλευρές θα αναδειχθούν νικηφόρες και ότι η ιστορία είναι σημαντική, αλλά πρέπει να είναι η αφετηρία για το μέλλον. Η ιστορία είναι σημαντική, αλλά πρέπει να είναι η αφετηρία για το μέλλον. Θα βρούμε μια λύση. Πρέπει να είμαστε νικητές και οι δύο πλευρές», είπε ο Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...