8/7/21

Η προδοτική συμφωνία της Μαδρίτης είναι ζωντανή και μας δεσμεύει

 

Ο ιουδαίος Αβρούρι και ο Τούρκος πρόεδρος, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, υπέγραψαν σαν σήμερα στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, , τη συμφωνία έξι σημείων, με σκοπό «τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και την απομάκρυνση του κινδύνου σύρραξης ανάμεσα στις δύο χώρες». 
 Η «Συμφωνία της Μαδρίτης» με την οποία ο Αβρούρι αναγνώριση τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο εξακολουθεί να ισχύει και δεσμεύει τις ελληνικές κυβερνήσεις. 
Ο Σημίτης, με τη προδοτική Συμφωνία της Μαδρίτης , που του υπαγόρευσαν οι Αμερικανοί αναγνώρισε, « τα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της», και δεσμεύτηκε «για αποφυγή μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση».

Ο Σημίτης δεσμεύτηκε, «για τη διευθέτηση των διαφορών, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης», και για «συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας». 

 Το Τζέρτζελο καμιά φορά στο Αιγαίο οφείλεται στο ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι η Αθήνα δεν σέβεται « τα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο».

1 σχόλιο:

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Ο ΑΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΟΛΟΜΩΝ ΣΕ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ...ΔΥΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΞΕΝΕΣ...ΣΑΛΟΥΤΕ.

Η Ρωσοτουρκική Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1812 στην εφαρμογή της οποίας είχε ρόλο ο Ιωάννης Καποδίστριας ο οποίος δημιούργησε το δίκτυο των Ρώσων Προξένων . Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την Ελληνική Επανάσταση

  Ι  Στο άνω εικονιζόμενο Πανδοχείο, του Ρώσου πράκτορα Μανούκ Μπέη στο Βουκουρέστι, υπογράφηκε εσπευσμένα στις 16/28 Μαΐου η Συνθήκη του Βο...