12/1/22

45ος Γιάνης: «Επιδίωξη της κυβέρνησης «όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και να παράσχει ουσιαστική στήριξη»

 

«Σύντομα νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας». Σχετικά με το εάν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, έσπευσε να τονίσει πως είναι «ένα πολύ δύσκολο θέμα». 
Οπως είπε ο 45ος Γιάνης «Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα, έκανε παρεμβάσεις. Και σε ό,τι αφορά τη στήριξη για να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα οι τιμές στην ενέργεια στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και σε νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις, είπε. 
«Παρακολουθούμε το φαινόμενο όσον αφορά τις αυξήσεις και ανατιμήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την αγορά και εξετάζουμε μία σειρά παρεμβάσεων».
Αντιμέτωπη με τον πιο βαρύ λογαριασμό ενέργειας εδώ και μία δεκαετία βρίσκεται η Ευρώπη, με τις ραγδαίες ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο και το ρεύμα να πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανά την ήπειρο. Η Citigroup υπολογίζει με βάση τις τρέχουσες τιμές ότι το συνολικό κόστος ενέργειας για την ήπειρο θα φτάσει στα 1 τρισ. δολάρια. Και επισημαίνει ότι ενώ στο παρελθόν εκτίναξη του κόστους είχαμε σε περιπτώσεις μεγάλης ανόδου του πετρελαίου, σήμερα ό,τι έχει να κάνει με θέρμανση, ηλεκτροδότηση και καύσιμα κίνηση ακολουθεί την ανιούσα.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

23 Απριλίου 1999. Η στυγνή δολοφονία από το Κράτος Δικαίου 23 εργαζόμενων στην Ενημέρωαη. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την ελευθερία της Γνώμης.

  ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ  Ο.Δ.ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ Tα ξημερώματα της 23η...