7/1/22

Καζαχστάν: Οι Ρώσοι ειρηνοφύλακες, έχουν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Αλμάτι στο οποίο προσγειώθηκαν διαδοχικά περίπου 70 Il-76 και An-124.

 

Το Αρχηγείο Αντιτρομοκρατικών Επιχειρήσεων του Καζακστάν ανακοίνωσε  έχουν συλληφθεί  και  κρατούνται  3706 τρομοκράτες.

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις, εξασφαλίζουν επίσης την ασφάλεια του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκεται στην Αλμάτι και άλλων σημαντικών εγκαταστάσεων, όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. ‎ Οι Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις απελευθέρωσαν από τους «Τερματοφύλακες» του Wake up Καζαχστάν» και το αεροδρόμιο του Άτομπε .Οι αρχές του Καζακστάν κήρυξαν γενικό συναγερμό τρομοκρατικού κινδύνου σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, η ειδική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την τελική καταστροφή «όλων των ενόπλων». Ο Τακάεφ είπε στο διάγγελμα του ότι η συνταγματική τάξη έχει αποκατασταθεί σε όλες τις περιοχές. ‎ και ότι εκατοντάδες πολίτες και στρατιώτες τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν λόγω των ενεργειών των τρομοκρατών, δήλωσε ο Τοκάγιεφ. Και τόνισε ότι «οι διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες είναι ηλίθιες. Δόθηκε εντολή να τους πυροβολούν για να τους σκοτώσουν χωρίς προειδοποίηση». «Κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το νόμο και πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να συγκεντρωθούν όπου θέλουν», είπε ο Πρόεδρος και τόνισε ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες αυτών από τις δυνάμεις ασφαλείας που «κοιμήθηκαν» και δεν πληροφορήθηκαν για τους «πυρήνες» των «Τερματοφυλάκων». ‎ Σύμφωνα με τον ίδιο τον Πρόεδρο, «περισσότεροι από 20.000 ληστές δρούσαν μόνο στην Άλμα-Ατα».‎ Μάχες συνεχίζονται στην Αλμάτι. 20 άτομα με στολές παραλλαγής προσπάθησαν απελευθερώσουν τους συλληφθέντες από το κέντρο κράτησης στο Ταλντικοργκάν της Αλμα Ατι. Η επίθεση αποκρούστηκε . Ένας επιτιθέμενος συνελήφθη τραυματισμένος, και ενας σκοτώθηκε, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών του Καζαχστάν‎ Στο Ταλντικοργκάν Διεξ΄γεται εκκαθαριστική επιχείρηση και ζητήθηκε από τους κατοίκους να μην βγαίνουν από το σπίτι τους. ‎

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ειρηνοφυλακες-τερματοφυλακες 1-0;

Ανώνυμος είπε...

Όχι παίζουμε! Ή προασπίζεις το κράτος σου ή είσαι άχρηστος και προδότης. Δεν υπάρχει μεσαία οδός για τέτοιες καταστάσεις όπως η δική μας πρωτοχρονιάτικη "εκδήλωση"! Μάγκας Πρόεδρος.