7/1/22

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η διπλωματία μπορεί να έχει και να μην έχει αποτελέσματα στις διαφορές με τη Ρωσία

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι «Το ΝΑΤΟ έχει δεσμευτεί για έναν γόνιμο διάλογο με τη Ρωσία, αλλά ότι δεν πρόκειται να κάνει συμβιβασμούς, ιδίως όσον αφορά το δικαίωμα ένταξης της Ουκαρανίας. 

 Ο  διάλογος για την ασφάλεια με τη Ρωσία  θα γίνει άμεσα και ανοιχτά. Ωστόσο, τόνισε, «υπάρχει πάντα η πιθανότητα η διπλωματία να μην φέρει αποτελέσματα».

«Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις ανησυχίες της Ρωσίας, ωστόσο αναμένουμε επίσης ότι η Ρωσία θα ακούσει τις ανησυχίες του ΝΑΤΟ», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο Στόλτενμπεργκ   είπε οτι η ρητορική της Ρωσίας, καθώς και τα γεγονότα στη Γεωργία το 2008 και στην Ουκρανία το 2014, υποδεικνύουν τον κίνδυνο μιας νέας στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ευρώπη. 

«Ωστόσο, γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό για εμάς να ξεκινήσουμε διάλογο και να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε, υποσχόμενος ότι η συμμαχία θα ακούσει τις ανησυχίες της Ρωσικής πλευράς.

 

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες. Πριν από αυτό, στις 10 Ιανουαρίου, θα διεξαχθούν διμερείς συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών στη Γενεύη, ενώ στις 13 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ στη Βιέννη.

1 σχόλιο:

Αλάτι της Γης είπε...

Θέλουν να σπρώξουν το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία. Το πράγμα είναι προφανές. Δε μπορούν να δικαιολογήσουν στους δυτικούς λαούς τον πόλεμο (τον θέλει η χρεοκοπημένη "ελίτ" για να σωθεί) και για αυτό προσπαθούν να αναγκάσουν τη Ρωσία να κάνει τη πρώτη κίνηση. Μετά την Ουκρανία, όπου βάζουν τα διεφθαρμένα ΝΑΖΙ καθάρματα να βομβαρδίζουν συνεχώς τους αμάχους Ρωσόφωνους και πάνε να βάλουν πυρηνικά, τώρα μαζέψανε καμιά 20αριά χιλιάδες ξένους μισθοφόρους με βαρύ οπλισμό στο Καζακστάν.... Η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα επιτρέψει στις "συνομιλίες" να χρησιμοποιηθούν όπως στην Ουκρανία και τη Συρία και τη Λιβύη: Σαν ένα πρόσχημα για να κερδίσουν χρόνο οι δυτικοί να συνεχίσουν την επίθεσή τους ανενόχλητοι. Αν η Ρωσία στις επόμενες μέρες δε πάρει την υποχώρηση των δυτικών, ξεκινάει πόλεμο στην Ουκρανία, τέλος. Και μάλλον θα πέσουν και πυρηνικά, για να πανικοβληθούν οι δυτικοί λαοί και να στηρίξουν τη διεστραμμένη εωσφορική ελίτ πάνω στον πανικό. Ας ελπίσουμε να μη φτάσουμε ως εκεί, αν και για να μη φτάσουμε εκεί θα πρέπει οι Ρώσοι να υποχωρήσουν, γιατί οι δυτικοί είναι αποφασισμένοι, είναι έτοιμοι για χρεοκοπία του δολαρίου ούτως ή άλλως.... Εκεί φτάσαμε οι δυτικοί λαοί που καθόμαστε και ανεχόμαστε αυτά τα παράσιτα που κυβερνάνε.

O Πούτιν άρχισε να καθαρίζει τον κόπρο του Αυγεία. Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τμιμούρ Ιβάνοφ για δωροδοκία. Στο μέτωπο ο στρατός πανηγυρίζει

  Η Εισαγγελία πιστεύει ότι ο Ιβάνοφ συνέπηξε εγκληματική συνωμοσία με τρίτους, για να διαπράξει εγκλήματα στο πλαίσιο συμβάσεων και υπε...