16/1/22

Στις ΗΠΑ τραβάνε το σχοινί

Πεσκόφ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες μας εγγυήθηκαν   πριν από την ενοποίηση της Γερμανίας ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί στην Ανατολή

 

Ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια  των διαπραγματεύσεων για την  ενοποίηση της Γερμανίας και της ΛΔΓ υποσχέθηκαν στην ΕΣΣΔ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί στην Ανατολή.
 
 Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι οι εγγυήσεις για μη επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν έχουν καθοριστεί νομικάΟ Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να συζητήσει με κανέναν το ζήτημα της ανάπτυξης πυραύλων στην περιοχή του Καλίνινγκραντ. «Η Ρωσία δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσει με κανέναν την απόσυρση πυραύλων και όπλων από το Καλίνινγκραντ.

 Επειδή το Καλίνινγκραντ είναι ρωσικό έδαφος», δήλωσε ο Πεσκόφ και δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αποκλείει την ανάπτυξη όπλων στην Ουκρανία.Το καλοκαίρι του 2021. 
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικλ Γουίγκστον δήλωσε ότι σε περίπτωση ανάπτυξης πυραύλων κρουζ στην περιοχή, το Ηνωμένο Βασίλειο «θα βρίσκεται σε ακτίνα» καταστροφής .

Το Κρεμλίνο τόνισε και ότι «οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της ηγεσίας της Ρωσίας μπορούν να οδηγήσουν σε τερματισμό των σχέσεων μεταξύ των χωρών».
  «Οι νέες κυρώσεις που προτείνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της ρωσικής ηγεσίας ενδέχεται να οδηγήσουν στον τερματισμό των σχέσεων μεταξύ των χωρών» δήλωσε ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ. 
 Ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι «η Ρωσία είναι αυτάρκης χώρα και δεν αισθάνεται ότι απειλείται λόγω της πιθανής επιβολής κυρώσεων». 
«Η Ρωσία είναι αρκετά μεγάλη και αυτάρκης ώστε να μην είναι ευάλωτη στις κυρώσεις με τις οποίες μας απειλεί η Δύση», είπε. 
Το νομοσχέδιο για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ από 25 Δημοκρατικούς γερουσιαστές που πρότειναν την απαγόρευση αγοράς ρωσικών ομολόγων , την επιβολή κυρώσεων κατά του τραπεζικού τομέα της Ρωσίας και του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Οι συντάκτες του νομοσχεδίου πρότειναν επίσης την επιβολή κυρώσεων προσωπικά εναντίον του Πούτιν και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισβούστιν, του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ. 
 Στη Γερμανία, η αποσύνδεσης της Ρωσίας από το SWIFT χαρακτηρίστηκε ως μια «ατομική βόμβα» για την Αγορά Ο περιορισμός της πρόσβασης της Ρωσίας στο ταχύ διεθνές διατραπεζικό σύστημα θα έχει αποτέλεσμα συγκρίσιμο με μια «ατομική βόμβα» για τη χρηματαγορά. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο μελλοντικός ηγέτης της Γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Φρίντριχ Μερτς. Ο πολιτικός ανέφερε ότι μια τέτοια απόφαση θα έβλαπτε όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και τη Γερμανία ως σημαντική εξαγωγική δύναμη. "Προβλέπω μαζική οικονομική ύφεση για τις οικονομίες μας εάν συμβεί κάτι τέτοιο", κατέληξε. Ο Μερτς προέβλεψε ότι η αποσύνδεση της Μόσχας από το SWIFT θα υπονόμευε τη θεμελίωση αυτού του διεθνούς συστήματος πληρωμών. 
 Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Ανατολικής Επιτροπής της γερμανικής οικονομίας, Όλιβερ Ερμής, δήλωσε ότι η αποσύνδεση της Μόσχας από το SWIFT θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στις οικονομίες των δυτικών κρατών. Σημείωσε επίσης ότι σε εάν η Ρωσία αποσυνδεθεί από το διεθνές σύστημα πληρωμών, η Μόσχα θα ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς της με το Πεκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...