10/1/22

Ο Βαλόντια ξεβράκωσε τους «υδραυλικούς» και μαζί τους συνεργάτες τους στον ΤΑΥΡΟ που έβλεπαν τους Αμερικανούς «να κοιμονται» και τον βαρύγδουπο Κυρ Σταυρο που έβλεπε λαϊκή εξέγερση στο Καζαχστάν

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στους Αρχηγούς των κρατών μελών του Οργανισμού Συλλογικής Ασφαλείας ΟΣΣΑ ότι όσα έγιναν στο Καζακστάν ήταν επίθεση στη δημοκρατία, τονίζοντας ότι τέτοιες ε ενέργειες πρέπει να αντιμετωπίζονται χωρίς καθυστέρηση.
 Ο Πούτιν αναφέρθηκε στη χρήση «made in Israel» τεχνολογιών τύπου «Πεγκάσους και Σια που ήταν γνωστές στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες από το Μαϊντάν
 Ο Πούτιν δηλαδή, εξήγησε την δήλωση του Σοϊγκού ,ότι Ρωσία δεν θα χάσει τον πόλεμο των πληροφοριών.
 Είπε δηλαδή στους «Υδραυλκούς» ότι έχουν σπάσει το «Ενίγμα¨τους και ότι ξέρουν από πριν τι μαγειρεύουν και ότι ο Τοκαέφ, είχε ενημερωθεί. 
 Για αυτό άλλωστε έκλεισαν αμέσως τα κινητά και το Ιντερνετ. 

 Ο Πούτιν μίλησε για το έργο «καλά οργανωμένων και καλά διοικούεμνων» μαχητικών ομάδων, ορισμένες από τις οποίες εκπαιδεύτηκαν σε «τρομοκρατικά στρατόπεδα εκτός Καζαχστάν».
  Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι «οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΣΣΑ θα παραμείνουν στο Καζακστάν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για να αποκατασταθεί η ηρεμία στη δημοκρατία. 
 «Οι δυνάμεις που εστάλησαν στο Καζακστάν ενήργησαν γρήγορα και συνεκτικά, γεγονός που κατέστησε δυνατή την αποτροπή της αποσταθεροποίησης της κατάστασης», δήλωσε ο Πούτιν. 
 Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διοικητής του ειρηνευτικού αποσπάσματος στο Καζακστάν, Στρατηγός Σερντιούκοφ, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει . Οι ειρηνευτικές δυνάμεις περιελάμβαναν τις πιο εκπαιδευμένες μονάδες των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων. 
 «Τα μέτρα που έλαβε ο ΟΣΣΑ έδειξαν σαφώς ότι δεν θα επιτρέψουμε την αποσταθεροποίησή της κατάστασης στο εσωτερικό της και δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή των σεναρίων των λεγόμενων έγχρωμων επαναστάσεων», είπε ο Βαλόντια και πρόσθεσε ότι οι χώρες του ΟΣΣΑ θα πρέπει να είναι έτοιμες για οποιεσδήποτε προκλήσεις, ώστε τέτοιες καταστάσεις να μην αιφνιδιάσουν κανέναν. 
 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, ο ηγέτης του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρ Τοκάγιεφ κατά τη διάρκεια των ταραχών στη δημοκρατία έδειξε θάρρος, και ηγήθηκε της προσπάθειας επιβολής του νόμου και προστασίας του πληθυσμού από τους τρομοκράτες. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι ο Τοκάγιεφ ανέλαβε την ευθύνη για τον εαυτό του και ηγήθηκε επίσης των σχετικών γεγονότων
Όσα είπε ο Βαλόντα ξεβρακώνουν εκτός από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που ετοίμαζαν ενα χρυπημα στα Ανατολικά ως αντιπερισπασμό στην Ουκαρνία και τους είπε οτι γνψρίζει τι σχεδιάζουν.
Ταυτόχρονα ξεβρακωθηκαν και τα φερέφωνα της αμερικάνικης πολιτικής, οι Κράχτες, που με ύφος και πόζα μας  μίλησαν για την λαική εξέγερση και την ...εισβολή του Πούτιν.

Τα ΜΜΕ στο Καζακστάν , παραθέτουν δήλωση του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από 160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των βιαιοπραγιών της προηγούμενης εβδομάδας. Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Αλμάτι. Οι αρχές αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί περισσότερα από 5.000 άτομα.

 "Περίπου 1300 επιχειρηματικές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές, έγιναν επιθέσεις σε περισσότερα από 100 εμπορικά κέντρα, τράπεζες, περίπου 500 αστυνομικά αυτοκίνητα κάηκαν", δήλωσε ο Πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιόμαρτ Τοκάγιεφ κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Σύμφωνα με τον Τοκάγιεφ, "η προκαταρκτική εκτίμηση για την οικονομική ζημιά  για το κράτος ενδέχεται να ανέλθει σε 2-3 δις δολάρια", ανέφερε η προεδρική υπηρεσία Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: