6/1/22

Όσο αυθόρμητη ήταν η εισβολή των Τερματοφυλάκων του Τάγματος της Περικνημίδας στο Καπιτώλιο άλλο τόσο είναι και η εξέγερση των καταναλωτών στο Καζαχστάν, για την οποία μας εξήγησε ο Σταύρος Σουλτσμπέργκερ που ρώτησε τον Πάϊατ που ξέρει από λαϊκές επαναστάσεις και Μεϊντάνια

 

Το Συλλογικό Συμβούλιο Ασφαλείας «CSTO» αποφάσισε να στείλει στο Καζαχστάν Συλλογική ειρηνευτική δύναμη με βάση το αίτημα του Προέδρου Κάσιμ-Γιόμαρτ Τοκάγιεφ, ανακοίνωσε ο Προεδρεύων του Συμβουλίου πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν. 

Ο Πασινιάν αναφέρθηκε, «σε απειλή για την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία της Δημοκρατίας του Καζακστάν, η οποία προκλήθηκε, μεταξύ άλλων, από εξωτερικές παρεμβάσεις». 
 Αυτό πρέπει να μην το ξεχάσουν οι «χαζοί» ακροατές του έγκυρου Σταύρου που τους βεβαίωνε για την λαϊκή επανάσταση.
 ‎Ο Οργανισμός Τουρκομογγολικών Κρατών, ο οποίος περιλαμβάνει το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, την Κιργιζία και το Ουζμπεκιστάν, δήλωσε επίσης έτοιμος να στηρίξει τον λαό του Καζακστάν και την κυβέρνηση της Δημοκρατίας., αλλά σε αυτούς δεν απευθύνθηκε ο Τοκάεφ, που διάλεξε την Μόσχα.
Το Συλλογικό Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΣΣΑ, σύμφωνα με το Άρθρο 4 της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, αποφάσισε να στείλει τις Συλλογικές Ειρηνευτικές Δυνάμεις του ΟΣΣΑ στη Δημοκρατία του Καζακστάν.
Λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου της Αλμα Ατι οι Ρωσία έστειλε ήδη Αλεξιπτωτιστές. 
 Το πρωί της 5ης Ιανουαρίου, ο Τοκάγιεφ απέλυσε την «κυβέρνηση των Αγορών» που αύξησε τις τιμές βάσει της προσφοράς και της ζήτησης και επέβαλε με προεδρικό διάταγμα διατίμηση των τιμών υγροποιημένου φυσικού αερίου και βενζίνης για έξι μήνες. Ανακοίνωσε επίσης ότι ανέλαβε επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο προηγουμένως ηγούνταν ο πρώτος πρόεδρος της δημοκρατίας. Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ. 
 Σύμφωνα με το κανάλι «Khabar 24» σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στην Αλμάτι σκοτώθηκαν, 12 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας . Το πτώμα ενός από αυτούς βρέθηκε με κομμένο κεφάλι. Αλλοι 353 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Ο αποκεφαλισμός θεωρείται «άμεση απόδειξη της τρομοκρατικής και εξτρεμιστικής φύσης των συμμοριών» που επιτέθηκαν στην πόλη.

 Εμείς, τα Ψέκια που διδαχθήκαμε από τον  Λεμπέση γνωρίζουμε ότι ουδέποτε υπήρξε Λαϊκή Επανάσταση .Όλες οι Επαναστάσεις καθοδηγούνται και οργανώνονται από τα Πάνω. Οι «Κάτω»,  ως κομπάρσοι  προσφέρουν μόνο το αίμα τους  στον σκηνοθέτη.

Οι Χαζοί τηλεθαετές  και τα Ψέκια του Μαρδοχαίου πιστεύουν στα παραμύθια της  Χαλιμάς για την αυθόρμητη εξέγερση των Καταναλωτών στο Καζαχστάν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θρησκευτικοί ηγέτες συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση

Εκκληση για ηρεμία απηύθυναν χθες από τα αυτοσχέδια τζαμιά και τεμένη τους, μέσα σε υπόγεια και μικρά δωμάτια πολυκατοικιών, οι ιμάμηδες και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων στους εκατομμύρια ελληνες μουσουλμάνους όλων των εθνικοτήτων

Θρησκευτικοί και κοινοτικοί ηγέτες με μηνύματα από τα αυτοσχέδια τζαμιά συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση

Εκκληση για ηρεμία απηύθυναν χθες από τα αυτοσχέδια τζαμιά και τεμένη τους, μέσα σε υπόγεια και μικρά δωμάτια πολυκατοικιών, οι ιμάμηδες και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων στους μουσουλμάνους όλων των εθνικοτήτων, καθώς πολλοί είναι εξοργισμένοι με την ενέργεια αστυνομικού να σκίσει αντίτυπο από το Κοράνι κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Οπως έλεγαν, προσπαθώντας να πείσουν τους θερμόαιμους, καλύτερα θα ήταν να ακολουθήσουν τη κυβερνητική οδό αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύουν να υποβάλουν μήνυση κατά του αστυνομικού. Μάλιστα αρκετοί από τους εκπροσώπους των αραβικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων ζητούσαν από τους ομοθρήσκους τους να μη συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που προγραμματιζόταν για χθες νωρίς το απόγευμα.

Οπως υποστήριζαν, η εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη τους ωθεί να αναζητήσουν δικαίωση στις αίθουσες των δικαστηρίων, εφόσον μάθουν την ταυτότητα του αστυνομικού και προχωρήσουν στην υποβολή των κατάλληλων ενδίκων βοηθημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον μουσουλμανικό κόσμο η καταστροφή του Κορανίου, αλλά και άλλων ιερών κειμένων, αποτελεί ύψιστη θρησκευτική προσβολή και συνιστά, στις ισλαμικές χώρες, ένα από τα ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται με τον πλέον αυστηρό τρόπο.

Προχθές το απόγευμα περισσότερα από 1.000 άτομα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα όχι στην ισλαμοφοβία,ναι στη ποδολαγνία ,

κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με αποκεφαλισμούς μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Επίσης το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη στον Αγιο Παντελεήμονα ένας 26χρονος έλλην από τη Συρία γιατί πέταξε προς το κτίριο όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα βόμβα μολότοφ.

πηγή: το ΒLΉΜΑ

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...