5/1/22

ΚΟΖΑΧΣΤΑΝ. Ο Πρόεδρος του Καζακστάν Κάσιμ-Γιόμαρτ Τοκάγιεφ ζήτησε βοήθεια στους εταίρους του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας

 

 «Βασιζόμενος στη συλλογική συνθήκη ασφαλείας, έκανα σήμερα έκκληση στους επικεφαλής των κρατών του ΟΣΣΑ να βοηθήσουν το Καζακστάν να ξεπεράσει αυτή την τρομοκρατική απειλή», δήλωσε ο Τοκάγιεφ. 
 «Στην πραγματικότητα, αυτό δεν αποτελεί πλέον απειλή, υπονομεύει την ακεραιότητα του κράτους και το πιο σημαντικό είναι μια επίθεση εναντίον των πολιτών μας, οι οποίοι μου ζητούν, ως αρχηγός κράτους, να τους παρέχω επειγόντως βοήθεια», είπε ο Πρόεδρος του Καζακστάν. Νωρίτερα, την πρόταση προσφυγής στον ΟΣΣΑ έκανε ο πρώτος κοσμοναύτης του Καζακστάν Τοκτάρ Αουμπακίροφ.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφαλείας της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Λεονίντ Καλάσνικοφ, ζήτησε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Προέδρου του Καζακστάν Κασσίμ-Γιόμαρτ Τοκάγιεφ για βοήθεια του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας. (ΟΣΣΑ). Τα λόγια του αναφέρονται από την Interfax. 
Ο Καλάσνικοφ υπενθύμισε ότι ο ΟΣΣΑ δημιουργήθηκε για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών που ζουν στις χώρες που συμμετέχουν στη συνθήκη και διαβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχουν δυνάμεις στην οργάνωση που είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν σε μια τέτοια κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...