4/1/22

Ένας Σέρβος που δεν ήταν Σέρβος και ένας Ελληνογάλλος που δεν ήταν ούτε το ένα ούτε το άλλο.

 

Στις 4 Ιανουαρίου 1890‎‎ , γεννήθηκε ο Σέρβος πολιτικός, ζωγράφος και δημοσιογράφος Μόσα Πιάντ. Ανώτερο κομματικό στέλεχος .Σκοτώθηκε τον Νοέμβριο του 1943, στη Γιάιτσε. Δεν ηταν Σέρβος και λεγόταν Μωυσής. Ο Αλμπέρ Καμύ σκοτώθηκε σαν σήμερα, όντας συνεπιβάτης ενός Facel-Vega. 
Οπως λέει η Βίκι, «Η Facel-Vega, γνωστή και απλά ως Facel, υπήρξε γαλλική βιομηχανία επεξεργασίας μετάλλων και κατασκευής αυτοκινήτων υπερπολυτελείας, μεταξύ του 1954 και του 1964. Ιδρύθηκε το 1939 από τον Ελληνογάλλο Ζαν Ντανινό». Ο Ζαν Ντανινό είχε έναν αδελφό τον Πιέρ, και αυτόν Ελληνογάλο.
 Πατέρας τους ήταν ο Μωρίς Ντανινός, σαν τον Παππού του Εφιαλτάκη στην Μονεμβασιά. Ο Πατέρας του Μωρίς  λεγόταν Αβραάμ, όπως ο Μπούρλα. Τα αδέλφια του ήταν ο Ισάχ και ο Αρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...