20/1/22

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία

 

Η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε την απαγόρευση όλων των πράξεων με κρυπτονομίσματα στη Ρωσία λόγω των κινδύνων για τη συναλλαγματική ισοτιμία του ρούβλι .
Η ρυθμιστική αρχή θεώρησε ότι η χώρα δεν μπορεί να αγνοήσει τους αυξανόμενους κινδύνους που συνδέονται με τα περιουσιακά στοιχεία των κρυπτονομισμάτων, δεδομένου ότι το ρωσικό ρούβλι δεν είναι αποθεματικό νόμισμα. 
 Η Κεντρική Τράπεζα τάχθηκε υπέρ της πραγματοποίησης αρκετών τροποποιήσεων στη νομοθεσία.
 Η ρυθμιστική αρχή πιστεύει επίσης ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και οι δραστηριότητες για την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων με πραγματικά χρήματα θα πρέπει να μπλοκαριστούν. 
"Θέσπιση απαγόρευσης των επενδύσεων χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε κρυπτονομίσματα και συναφή χρηματοπιστωτικά μέσα, καθώς επίσης στη χρήση ρωσικών ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών μέσων και ρωσικών χρηματοοικονομικών υποδομών για την εκτέλεση εργασιών με κρυπτονομίσματα και τη θέσπιση ποινών  για παραβίαση αυτής της απαγόρευσης.
 Για τους Ρώσους, προτείνεται να εισαχθεί η ποινική  ευθύνη για τις αγορές κρυπτονομισμάτων. 
Η Κεντρική Τράπεζα διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή η Ρωσία αντιπροσωπεύει το 11% των  bitcoin, και η χώρα κατατάσσεται τρίτη στον κόσμο όσον αφορά την έκδοση κρυπτονομισμάτων. 
 Νωρίτερα, το Bloomberg έγραψε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) έπεισε την Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα να υποστηρίξει την καθιέρωση πλήρους απαγόρευσης λειτουργίας με κρυπτονομίσματα.
 Η υπηρεσία επιβολής του νόμου ανησυχούσε για την αύξηση των πληρωμών υπέρ των αντιπολιτευόμενων οργανώσεων, οι οποίες αναγνωρίζονται ως ανεπιθύμητες στη Ρωσία.
 Συνολικά, υπάρχουν περίπου 7 τρισεκατομμύρια ρούβλια στους λογαριασμούς 17 εκατομμυρίων πορτοφολιών κρυπτογράφησης στη Ρωσία. 
Ένα εξαιρετικά μικρό μέρος αυτού του ποσού πηγαίνει για τη χρηματοδότηση της αντιπολίτευσης, αλλά η FSB φοβάται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί. 

1 σχόλιο:

Thales είπε...

Ενα γενικωτερο σχολιο επι των κρυπτονομισματων . Να σκεφτουμε μονο τι μπουκα θα εκανε το FBI, το IRS, οι πεζοναυτες του 6ου στολου, ο Βαν Φλητ, το ΣΔΟΕ(εξ αντανακλασεως) ακομα και το αστυνομικο τμημα της Κατω Αχλαδιας αν κυκλοφορουσε νομισμα ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ!!!!! ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ!!!! Κατα την γνωμη μου τα τοσο δηθεν περιεργα κρυπτονομισματα εντασσονται στην προσπαθεια της παγκοσμιας χρηματοπιστωτικης ελιτ για την δημιουργια προυποθεσεων αναπτυξης και επιβολης ΝΕΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ(ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ) ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!!!Εξω απο συνθηκες τυπου Breton Woods και τα τοιαυτα!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ θα παρουν φαινεται την ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ και κατ ιδιαν ΟΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! Ποιες κυβερνησεις και ποιες Δημοκρατιες!!! Ναχαμε να λεγαμε!!! Ψηφιακο κρυπτονομισμα ετοιμαζουν λοιπον (ετσι το λενε, θα μπορουσαν να βρουν και κατι αλλο) εντελως εξω απο τους οποιους πολιτειακους-συνταγματικους θεσμους εννοειται.