9/1/22

Η Ξύπνια Ορθογραφία των Pepelaci

 

Γράφουν το όνομα τους Pepelasi και αν  το γράψετε έτσι στο Γκούγkλ θα βρείτε μόνο τις κόρες τους. 

Αν όμως βάλετε Pepelaci , θα βρείτε πολλά ξαδέρφια τους όπως τον " Benjamin"και άμα βάλετε Пепела́ц ή Пепелацы θα βρείτε πολλούς, Πεπελάσσς, νε το σίγμα βαρύ, δασύ όπως το «Κοκοτράσσς». 

Ξέραν καλά οι παλιοί πως το απέδωσαν. 

Η χρονιά που ήρθαν στην Γαστούνη από την Βενετία ήταν μετά το 1583, όταν ιδρύθηκε η Levnat Company στην Βενετιά. 

Αλλά ήθελε πολύ δουλειά και διάβασμα και δεν με ενδιέφερε. Αυτοί έχουν  τα χαρτιά  ας μας τα δείξουν. Πάντως ήταν με τους «δανειολήπτες» στα λίγα χρόνια του Καποδίστρια

 Τώρα , το γιατί μερικοί αδέξιοι, Μπατριώται , προβάλουν τον θανόντα ΑΔΑΜΑΝΤΑ, ως υπόδειγμα ΜΠΑΤΡΙΩΤΟΥ που ήρθε να εργαστεί στην Ελλάδα και να μας βοηθήσει με τις γνώσεις που απέκτησε και με τις γνωριμίες του, δεν είναι  ζήτημα φανατισμού. Είδαν ενυπνίον. Για το ΚΑΛΟ μας το κάνουν. Οπως θέλει το ΚΑΛΟ μας και ο ΜΠΟΥΡΛΑ και ο ΕΦΙΑΛΤΑΚΗΣ και ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.

Να χτυπήσουν το ΚΑΚΟ ΘΈΛΟΥΝ και να προβάλουν το ΚΑΛΟ. Άλλωστε δια του ΚΑΛΟΥ  ξορκίζομεν το ΚΑΚΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΤΗ ΓΟΥΩΛ ΣΤΡΗΤ.

 

ΥΓ1. ΜΕΡΙΚΟΙ  ΜΕΡΙΚΟΙ,  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΝ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.

ΥΓ2. ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΑΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν θαυμαστές του Αδάμαντος ανάμεσα μας.
Τεσπά, μπορώ να πω ότι λυπήθηκα γιατί διαβάζω και εκτιμώ και τους δυο σας.