9/1/22

Ο ΧΑ ΣΕΜ έκανε το θαύμα του .Οι τράπεζες της Wall Street παρά τα χαμηλά επιτόκια έκαναν την Κρίση Ευκαιρία

 

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Γουώλ Στρήτ θα αναφέρουν αποδόσεις ρεκόρ για το 2021, χάρη στις τεράστιες αποδόσεις των τραπεζικών επενδύσεων και τις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες ζημίες λόγω της πανδημίας. Οι «Αναλυτές» έχουν επισημάνει ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να επαναληφθούν τέτοια τεράστια κέρδη. 
 Η Citigroup και η JPMorgan Chase είναι οι πρώτες μεγάλες τράπεζες που θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, στις 14 Ιανουαρίου. Ακολουθούν η Goldman Sachs στις 18 Ιανουαρίου και στη συνέχεια η Morgan Stanley και η Bank of America στις 19 Ιανουαρίου. Όλοι εκτός από τη Citigroup θα ανακοινώσουν τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία για ολόκληρο το έτος.

Οι  αναλυτές της Goldman εκτιμούν ότι οι επτά μεγάλες τράπεζες που καλύπτει, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan και Bank of America, έχουν πλέον αποδεσμεύσει τα 36 δισεκατομμύρια  από τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν αρχικά δεσμεύσει για ζημίες από δάνεια. 
 Οι τράπεζες επωφελήθηκαν επίσης από τις τεράστιες αποδόσεις στις τραπεζικές επενδύσεις, με τις παγκόσμιες συγχωνεύσεις και εξαγορές το 2021 να φθάνουν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών . Η αγορά εκτιμά ένα ακόμη καλό έτος για τις τράπεζες. 
Οι τραπεζικές μετοχές των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 35% το 2021, σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank, ξεπερνώντας τον S&P 500, και αυξήθηκαν ξανά τις πρώτες ημέρες του 2022.
Η προοπτική αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το 2022 τροφοδοτεί την αισιοδοξία ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να προετοιμαστούν για ένα ακόμη ισχυρό έτος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...