ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

6/6/22

6 Ιουνίου 1906. Η σφαγή των φυλακισμένων μακεδονομάχων στις φυλακές του Μοναστηρίου

 Οι Μακεδονομάχοι Νικόλαος Τζόβελος, (από τη Λαμία), Ἐμμανουήλ Επισκοπάκης, Κώστας Κορυτσαίος, Ιωάννης Σταθόπουλος Οδυσσέας Παναγιωτάκος, και Παπαμαρκάκης, εδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα 

Στις φυλακές του Μοναστηρίου υπήρχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων. Ανάμεσα τους Βούλγαροι κομιτατζήδες, Τουρκαλβανοί, και Έλληνες Μακεδονομάχοι. Οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι προκαλούσαν ταραχές για να επιτεθούν εναντίων των Ελλήνων. 

Στις 6 Ιουνίου του 1906 άρχισαν νέες ταραχές, που ξεκίνησαν , σύμφωνα με την Τουρκικη διοίκηση από μία λογομαχία. 

Τούρκοι Τουρκαλβανοὶ και κομιτατζήδες κρατούμενοι ρίχτηκαν εναντίον των Ελλήνων, οπλισμένοι με κάμες , και ρόπαλα. 

Οι δικοί μας ήταν ολότελα άοπλοι. Επτά δικοί μας σκοτώθηκαν επί τόπου και δύο πέθαναν έπειτα από 3 ημέρες .

65 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Τα κάρα της δημαρχίας κουβάλησαν τους επτά νεκρούς. Μεταξύ των νεκρών και 6 κρατούμενοι μακεδονομάχοι. 

Οι Παπαμαρκάκης, Νικόλαος Τζόβελος, (από τη Λαμία), Ἐμμανουήλ Επισκοπάκης, Κώστας Κορυτσαίος, Ιωάννης Σταθόπουλος και Οδυσσέας Παναγιωτάκος. 

 Οι Τούρκοι χαρακτήρισαν τα γεγονότα «Στάση» των κρατουμένων.  

Οι Μακεδονομάχοι Παπαμαρκάκης, Νικόλαος Τζόβελος, (από τη Λαμία), Ἐμμανουήλ Επισκοπάκης, Κώστας Κορυτσαίος, Ιωάννης Σταθόπουλος και Οδυσσέας Παναγιωτάκος, αγαπούσαν την Πατριδα. Αλλά με διαφορετικό τρόπο από τον Εφιαλτένσκι την Κατίνα Σαλαμάκι ,το Γκιάνα και τους Νεομπατριώτες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν το πουλί... χολή, θα το παίζανε πολλοί! Του αυνανισμού το κάγκελο
https://www.ieidiseis.gr/ellada/149227/fotia-sti-voyla-apo-ena-pouli-ksekinise-i-pyrkagia-leei-o-proedros-ergazomenon-deddie

Ανώνυμος είπε...

Eξαφάνιση ανήλικου Σομαλού από την Αγία Παρασκευή

εξαφανίστηκε από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής ο Μουχτάρ Μοχάμεντ, 17 ετών, σομαλικής καταγωγής και έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του ΚΡΕΠΑ κωσταντινου.

Ο Μουχτάρ έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια, ύψος 1,78 μ. και βάρος 74 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε λευκή-πράσινη μπλούζα, πορτοκαλί βερμούδα και μπλε παντουφλες. Να σημειωθεί ότι φέρει ράμματα στο δεξί κρόταφο.

Λόγοι υγείας καθιστούν επιτακτική την άμεση εύρεση και επιστροφή του στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το ΦΡΑΠΟγαλο του Αφγανού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000,023 καθώς και με όλα τα Αστυνομικά Οργανα της χώρας.

«Το Ρυζογαλο του Σομαλού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία στους φακους να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων στη νυχτα.