10/6/22

Η αναγνώριση της ΛΔ Ντόνετσκ είναι ο μόνος τρόπος για να γλυτώσουν την εκτέλεση οι Βρετανοί Μισθοφόροι


 

Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν έντονα στη θανατική ποινή των τριών μισθοφόρων στη ΛΔ Ντόνετσκ και κάλεσαν τη Ρωσία να επιτύχει την απελευθέρωσή τους. 
Ωστόσο, όπως υπενθυμίζουν στο Ντόνετσκ όταν το Κίεβο εξέδωσε αποφάσεις ισόβιας κάθειρξης για Ρώσους στρατιώτες, κανείς στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο δεν θυμήθηκε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ωστόσο η Βρετανία εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία να σώσει τους μισθοφόρους. «Τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από αυτούς τους μισθοφόρους δεν εμπίπτουν στη Σύμβαση της Γενεύης. 
Επιπλέον, όλα τα γεγονότα έλαβαν χώρα στο έδαφος της ΛΔ Ντόνετσκ, και όχι στο έδαφος της Ρωσίας, οπότε η Μόσχα δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Δεν είναι πολύ σαφές γιατί οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί στρέφονται στους Ρώσους», δήλωσε ο βουλευτής Βλάντισλαβ Μπερντιτσέφσκ.. «Αφού η δίκη διεξήχθη στη ΛΔ Ντόνετσκ, και καταδικάστηκαν σύμφωνα με τους νόμους μας, τότε η ποινή θα εκτελεστεί σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», είπε ο βουλευτής.
 «Στο πλαίσιο αυτό, οι εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας προς τη Ρωσία δεν έχουν σημασία. Για να επηρεάσουν με κάποιο τρόπο την κατάσταση, πρέπει να αναγνωρίσουν το Κράτος μας και να ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό με τις αρχές του Ντόνετσκ», τόνισε. «Η Ρωσία δεν θα παρέμβει και δεν πρέπει να παρέμβει σε αυτή την ιστορία.
Μιλάμε για την απόφαση ανεξάρτητου δικαστηρίου κυρίαρχου κράτους αναγνωρισμένου από τη Ρωσία. Ταυτόχρονα, φυσικά, η Μόσχα ενδιαφέρεται να σώσει Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου που καταδικάστηκαν στην Ουκρανία. Και είμαι βέβαιος ότι αρκετά διπλωματικά γεγονότα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση», υποστηριξε ο καθηγητής διεθνούς Δικαίου Κορνίλοφ.

"Η απόφαση για τη θανατική ποινή ξένων μισθοφόρων ελήφθη βάσει των νόμων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ  δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στις 10 Ιουνίου και σημείωσε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να παρέμβει  στο δικαστικό σύστημα της δημοκρατίας του Ντιονέτσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: