10/6/22

Σφαγή των Ούκων. Πάνω από 610 σκοτώθηκαν μέχρι το μεσημέρι και χτυπήθηκαν 539 στόχοι. Μάχη για το αεροδρόμιο του Σεβεροντονέτσκ. Οι συμμαχικές δυνάμεις κατευθύνονται προς το Σλαβιάνσκ

 O Ζελένσκι θυσιάζει τους στρατιώτες του γα να υπηρτήσι την πολιτική αυτών που του δίνουν εντολές

 Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βίκτορ Λιτόβκιν την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, σε συνέντευξη στην Ιζβέστια σχολίασε την δήλωση , του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο  Μιχαήλο Ποντόλιακ ότι κάθε μέρα η Ουκρανία χάνει από 100 έως 200 στρατιώτες λέγοντας ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι τεράστιοι. «Επιπλέον, το γραφείο του Ζελένσκι απαιτεί οι περικυκλωμένες και καταδικασμένες μονάδες να συνεχίσουν να αντιστέκονται στον ρωσικό στρατό, καταδικάζοντας τους έτσι σε θάνατο. Κανείς στην Ουκρανία δεν σκέφτεται τι θα συμβεί μετά το τέλος της ειδικής επιχείρησης, και πώς θα ζήσουν οι Ουκρανοί άνδρες που θα τραυματιστούν σοβαρά», δήλωσε ο Λιτόβκιν.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ένοπλες  Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν εξασφαλίζουν την κατάλληλη ταφή των πεσόντων στρατιωτικών και δεν ενημερώνουν τους συγγενείς τους για το θάνατό τους. Αυτό γίνεται προκειμένου να εξοικονομούν χρήματα, ώστε να μην πληρώνουν ασφάλιση στις οικογένειες των θυμάτων.

«Αυτό υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τιμή ούτε συνείδηση, και οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι. Οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο Ποντόλιακ  είναι περίπου αληθινοί. Αυτό υποδηλώνει ότι η Ουκρανία είναι επιρρεπής σε μια τεράστια καταστροφή, αλλά δεν θέλει να την ανακοινώσει, αλλά, εκπληρώνοντας τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεχίζει την έντονη αντίσταση προκειμένου να παρατείνει τις εχθροπραξίες με τη Ρωσία», τόνισε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

 

Μια ημέρα νωρίτερα, ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Ολεκσίι Ρεζνίκοφ ανέφερε επίσης απώλειες από την ουκρανική πλευρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι και 100 Ουκρανοί πεθαίνουν καθημερινά κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.

 

Την ίδια ημέρα, η εφημερίδα The Independent, επικαλούμενη στοιχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται τεράστιες απώλειες, καθώς είναι κατώτερα από τα ρωσικά στρατεύματα 20 προς ένα στο πυροβολικό και 40 προς ένα σε πυρομαχικά. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το Κίεβο έχει σχεδόν εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα, ενώ ο ρωσικός στρατός δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τις θέσεις του

Σήμερα θυσιάστηκαν πάνω από 610 "Ουκο-Μεσολογγίτες" 


Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε καθημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, επλήγησαν με πυραύλους υψηλής ακρίβειας  το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ντνίπρο, 2 σταθμοί Διοίκησε , 27 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 5 θέσεις βολής του ουκρανικού πυροβολικού, , 5 αποθήκες όπλων πυραύλων ,  πυροβολικού και πυρομαχικών.

Η αεροπορία έπληξε 46 περιοχές συγκέντρωσης στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού . Κατεστράφησαν 6 άρματα μάχης, 4 κομμάτια πεδινού   πυροβολικού , και 2 εγκαταστάσεις  MLRS "Grad".

Δύο αεροσκάφη της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα. Ένα Su-25 σ και ένα MiG-29 και 5 ουκρανικά μη επανδρωμένα  αεροσκαφη . 

Το πυροβολικό  έπληξε  62 Σταθμούς Διοίκησης , 138 θέσεις  πυροβολικού, καθώς και 303 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.  Κατεστράφησαν, 7 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων, 2 εγκαταστάσεις mlrs "Grad", 5 κομμάτια πυροβολικού , 16 ειδικά οχήματα, καθώς και 11 αποθήκες όπλων πυραύλων και πυροβολικού, πυρομαχικών και καυσίμων. 

Επί του πεδίου καταμετρήθηκαν περισσότερα από 500 πτώματα Ουκων στρατιωτών

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι  Ουκρανοί κατά τη διάρκεια του σχεδίου υποχώρησης σχεδιάζουν να ανατινάξουν εμπορευματοκιβώτια με χημικά στο έδαφος του εργοστασίου οπτάνθρακα στην Αβντιίβκα, προκειμένου να καθυστερήσουν την προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με τη βοήθεια δηλητηριώδους νέφους.

 Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ  στο πρωινό  ανακοινωθέν ανέφερες ότι σκοτώθηκαν 43 Ούκοι και, 5 κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα τους. Καταστράφηκαν 3 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, και 9 αυτοκίνητα.

Με την υποστήριξη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, συνεχίζονται οι επιθετικές ενέργειες στην περιοχή Ζοότογιε . Οι Ούκοι υφίστανται σοβαρές απώλειες . Οι Ρωσικές μονάδες συνεχίζουν την εκκαθάριση του Σεβεροντονέτσκ . Μάχη γίνεται για την απελευθέρωση του αεροδρομίου. Υπάρχουν επίσης  μάχες για τονΜποροβσκόγιε.

 Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντόνετσκ  στο  πρωινό ανακοινωθέν ανέφερε τον θάνατο περισσότερων από 70 Ούκων. Καταστράφηκαν, 2 άρματα μάχης, 3 BTR-2, 2 οχήματα παράδοσης πυρομαχικών κσι3 σημεία βολής κοντά στους οικισμούς Avdiivka και Pisky .

Ρωσικές μονάδες συνεχίζουν να καθαρίζουν τη δασική ζώνη στην περιοχή των οικισμών Bogorodichnoye και Krasnopillya. Υπάρχουν αναφορές για την κατάληψη του στρατηγικού ύψώματος του Πρισίμπ, λόγω του οποίου έχει σχηματιστεί μια πλήρης γέφυρα στη δυτική όχθη του Σέβερσκι Ντόνετς.

Το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας του DPR ανακοίνωσε την προέλαση των συμμαχικών δυνάμεων προς την κατεύθυνση του Σλάβιανσκ. Αυτό επιβεβαιώνεται στην περίληψη από το Γενικό Επιτελείο Των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 Και τοπικές πηγές ισχυρίζονται ότι το χωριό Σιντορόβο στην περιοχή Σλαβιάνσκ θα τεθεί υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων. Αναφέρεται επίσης για τις επιτυχίες της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την κατεύθυνση της Vozdvizhenka. Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για συνέχιση της επίθεσης των αποσπασμάτων επίθεσης του Wagner PMC προς την κατεύθυνση του Bakhmut. Τώρα καταγράφονται συγκρούσεις στην περιοχή Τουκρόφσκι.

Ρωσικός στρατός βύθισε ουκρανικά πλοία στο Οσάκοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ