29/10/22

Οι Ρουφιάνοι του Πρώτου Ψέματος «κατέθεσαν στεφάνια στις 28 Οκτωβρίου και στα εγκλήματα του Τενεκέ Διαγγελέα

 

Το Πρώτο Ψέμα θυμήθηκε την γελοία και ασυντόνιστή αποβατική επιχείρηση του «Αποσπάσματος Λαντζίδη»  και θυμήθηκαν και το ρεπορτάζ του ΒΒC που ...«εξύμνησε» την επιχείρηση. 

Όλη η Αλήθεια μόνο στο «δελτίο των 11» https://deltio11.blogspot.com/2021/11/24-1940-28-60.html 

Τίτλος:

 24 Νοεμβρίου 1940. Κατά την 28η ημέρα του Πολέμου, ο προδότης Παπάγος θυσίασε 60 ελληνόπουλα μετά από συμβουλή των Άγγλων φίλων του. (deltio11.blogspot.com)  

Το Πρώτο Ψέμα και οι... Πηγές του, που ειναι επαγγελματίες του Ψεύδους και της διαστρέβλωσης κατασκευασαν ολόκληρο μυθιστόρημα για να αποκαλύψουν ότι για την βλακώδη επιχείρηση έφταιγαν... άλλοι και όχι ο Παπάγος και οι Φίλοι του. 
Και πηγή  όλων είναι ένα αγγλικό Σήμα, που για τους ρουφιάνους είναι η πηγή της Αληθείας
Το ρεπορτάζ αυτό πάντως αποτελεί απάντηση σε εμένα.

Το κείμενο των Μινχάουζεν

«Η Θυσία των Κερκυραίων Μαχητών του «Αποσπάσματος Λαντζίδη» (24 Νοεμβρίου 1940)»
 Προδόθηκε η αποστολή του «Αποσπάσματος Λαντζίδη»; 
Όπως προέκυψε το ΓΕΣ δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων γι’ αυτή τη μετάδοση. 
Αυτό επιβεβαιώνεται από τα αποκαλυπτικά «Ημερολόγια Πολέμου 1940-1941» του πρίγκιπα Πέτρου, πρώτου εξαδέλφου του βασιλιά Γεώργιου Β’ που υπηρετούσε τότε ως αξιωματικός στο «Γραφείο Επαφών και Συνδέσμου», του Γενικού Επιτελείου σε ρόλο συνδέσμου με τη Βρετανική Στρατιωτική Αποστολή στην Ελλάδα. Μάλιστα και οι δύο φορείς χρησιμοποιούσαν ως έδρα τους το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». 
Σύμφωνα με τον πρίγκιπα Πέτρο, το πρωί της 26ης Νοεμβρίου παρέδωσε ο ίδιος στον Αρχιστράτηγο Παπάγο τα κείμενα δύο μυστικών σημάτων που είχαν υποκλέψει οι Άγγλοι από τους Ιταλούς και γινόταν λόγος για αιχμαλωσία του αποβατικού αποσπάσματος στις αλβανικές ακτές. Ο Παπάγος έντονα δυσαρεστημένος θεώρησε ότι υπήρξε διαρροή από τον βρετανικό Τύπο.
 Ο Ντέιβιντ Γουάλας από τη βρετανική πρεσβεία όμως αποκάλυψε στον Πέτρο ότι η διαρροή είχε γίνει από τον ανταποκριτή του Πρακτορείου Ρόιτερς, Λοχαγό Λόβελ που είχε αποσπάσει τις πληροφορίες από Έλληνες, υπονοώντας τους Κωνσταντίνο Μανιαδάκη (Υφυπουργό Δημοσίας Ασφαλείας) και Θεολόγο Νικολούδη (Υφυπουργό Τύπου και Τουρισμού). Την επόμενη μέρα αφού οι συζητήσεις του Πέτρου με τους Μανιαδάκη και Νικολούδη δεν είχαν αποτέλεσμα επισκέφθηκαν τον πρίγκιπα οι Ντέιβιντ Γουάλας και Σαν Σέντζγουικ (ανταποκριτής των «New York Times») και του αποκάλυψαν ότι την αποκλειστική είδηση που οδήγησε στον θάνατο και την αιχμαλωσία δεκάδες Έλληνες έδωσε στον Λόβελ ο αξιωματικός του 2ου Επιτελικού Γραφείου Δ. με αντάλλαγμα ένα γούνινο παλτό! Ο Δ. είχε εκμαιεύσει την πληροφορία από τον Μανιαδάκη. Ο Πέτρος ζήτησε και είδε τον Μεταξά ο οποίος έξαλλος κάλεσε τους Θ. Νικολούδη και Κ. Μανιαδάκη «για να τους επιπλήξει αυστηρά πράγμα που έγινε ενώπιόν μου», γράφει. «Με έκπληξη άκουσα τον Μανιαδάκη να παραδέχεται ότι αυτός είχε δώσει την πληροφορία στον Δ. Ο πρωθυπουργός τόνισε αυτό δεν έπρεπε να ξανασυμβεί και μου έδωσε οδηγίες, συνεχίζει ο Πέτρος να πω στον Γουάλας ότι ήθελε να διακοπούν όλες οι επαφές μεταξύ Λόβελ και Δ.». Η αναφορά του Πέτρου επιβεβαιώνεται από όσα γράφει στο Ημερολόγιό του ο Ιωάννης Μεταξάς την 28η Νοεμβρίου 1940: «Όλη την ημέραν εργασία – Απόγευμα βράδυ επί τέσσαρας ώρας ανταγωνισμοί Άγγλων και Αμερικανών δημοσιογράφων, Βέρος, Δ., Μανιαδάκης Πρίγκηψ Πέτρος, Wallace, παραζάλη, Παπάγος, Νικολούδης».      Ο δημοσιογράφος Γ.Δ. (1912-1980), η έλλειψη εχεμύθειας του οποίου ήταν μία από τις αιτίες της καταστροφής του «Αποσπάσματος Λαντζίδη» εξιλεώθηκε, κατά κάποιο τρόπο με τη συμμετοχή του στον παράνομο Τύπο στα χρόνια της Κατοχής. Το 1947 έγινε Υφυπουργός Τύπου στις κυβερνήσεις Τσαλδάρη και Μαξίμου ,αργότερα εκπρόσωπος της χώρας μας σε διάφορους οργανισμούς και μεταπολιτευτικά σχολιαστής στην ΕΡΤ.

Τωρα, για πλάκαμ, ερωτώ,  γιατί η διαρροή δεν είχε γίνει από τον Μασόνο διδάσκαλο και φίλο του Μανιαδάκη  και ιδιοκτητη των Μαρμάρων Διονύσου; 

Διότι οι Άγγλοι δεν μαρτυράνε. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο καθηγητής κ. Δημήτρης Μιχαλοπουλος συστήνει αποχή στις εκλογές, κ. Χατζαρα. Και εξηγεί τους λόγους. Λέει ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε σε σωτήρες.