25/10/22

ευρω-πεινα και ευρω-φτωχεια

 

Πάνω από το 70% των Ευρωπαίων άρχισαν να κόβουν από τα τρόφιμα λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Το 50% κόβει το ντιλίβερι και το 47% καφενείο και εστιατόρια

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των κατοίκων της Ευρώπης αναγκάζονται να μειώσουν τις καθημερινές τους δαπάνες για τρόφιμα εν μέσω πληθωρισμού ρεκόρ γράφει το Bloomberg.
Σύμφωνα με ερωτηματολόγιο που απάντησαν 3000 νοικοκυριά  το 71% των νοικοκυριών  έχουν αλλάξει σημαντικά την προσέγγισή τους στις αγορές και το 58% των ερωτηθέντων έχουν μειώσει τις δαπάνες για είδη πρώτης ανάγκης. Ένα άλλο 35% έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τις αποταμιεύσεις του ή έχει λάβει δάνεια για την πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών. 
 Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι σκοπεύουν να περιορήσουν την αγορά έτοιμου φαγητού  , το 47% σκοπεύει να τρώει λιγότερο σε εστιατόρια, και ν απηγαίενιε καφετέριες και μπαρ.
 Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί καταναλωτές  αρχίζουν να αορτάζουν από τις προσφορές των Σούπερ Μάρκετ .
Επιπλέον,  υπάρχει πλέον ζήτηση και για ληγμένα προϊόντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεν ξεχνώ τους Προδοτο-Αβνανιστές που είχαν επικαφαλής την Ντόρα του Εφιάλτη

24 Απριλίου 2004. Οι Έλληνες της Κύπρου με ποσοστό 75,8% απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην Ελεύθερη Κύπ...