15/12/22

ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ημέρα 295η.

 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν κοντά στο Ντονέτσκ. 

Έτσι, στην κατεύθυνση Αβντίιβκα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν το χωριο Βοντιάνε . «Έως και 50 Ουκρανοί στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τέσσερα ημιφορτηγά καταστράφηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

 Η προώθηση των Ρώσων θα αποκόψει την Αβντίιβκα  από τις γραμμές ανεφοδιασμού και θα εξασφαλίσει την απελευθέρωσή της.

 Το Κρεμλίνο είπε ότι η κατάπαυση του πυρός των Καθολικών Χριστουγέννων δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη και ότι τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας «Πάτριοτ» θα ήταν νόμιμος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις . Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι  τα ρωσικά στρατεύματα επικεντρώνουν την επίθεσή τους προς την κατεύθυνση της Μπαχμούτ και της Αβντιέφκα, ενώ προσπαθούν να βελτιώσουν την τακτική τους  θέση στις κατευθύνσεις «του Κουπιάνσκ, του Λίμαν και της Ζαπορίζιε»,.

Πραγματοποιήθηκε επίσης μια νέα ανταλλαγή κρατουμένων. Η Ουκρανία απελευθέρωσε και έναν Αμερικανό πολίτη που είχαν συλλάβει οι Ρώσοι.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να απολυμάνει όλον τον τόπο ο Βαλόντια! Αρκετά ανεχτήκαμε όλα τα σιχάματα παντού.

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....