5/12/22

Η «Τουρκική προκλητικότητα» και οι κορώνες του Φλώρου απευθύνονται μόνο στους χαζούς τηλεθεατές. Ο Ερντογάν είναι φίλος και συνεταίρος των Μητσοτακένσκι και κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ντόρα και τα παιδιά της, για να μας πουλήσουν ακριβά «Ειρήνη με Αξιοπρέπεια»


 

Γράφει ο Σπυρίδων Χατζάρας

Στο περιθώριο της Συνόδου  του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις 8 Ιουλίου 1997,  ιουδαίος τότε πρωθυπουργός των Αθηνών, ο Ααβρούρι και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, υπέγραψαν το Πρακτικό που είχαν γράψει οι Αμερικανοί   για  «τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και την απομάκρυνση του κινδύνου σύρραξης ανάμεσα στις δύο χώρες».

 Το «Πρακτικό της Μαδρίτης», που «γκρίζαρε» το Αιγαίο, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος  για τις διμερείς ελληνοτουρκικές σχέσεις έκτοτε.

Οι κυβερνήσεις των Αθηνών και οι καραγκιόζηδες κρουασανομάχοι άκαπνοι Στρατηγοί , ουδέποτε ισχυρίστηκαν ότι η Τουρκία παραβιάζει το πρακτικό της Μαδρίτης και ουδέποτε οι κυβερνήσεις  των Αθηνών εξέφρασαν πρόθεση να καταγγείλουν το «πρακτικό της Μαδρίτης». 

Επομένως, όλες οι Τουρκικές δηλώσεις και ενέργειες βρίσκονται «εντός του γράμματος και του πνεύματος» του «πρακτικού της Μαδρίτης».  

Με το «πρακτικό της Μαδρίτης» ,οι Νατουραλιζέ Ιουδαίοι  των Αθηνών, τα τέκνα της Στοάς του Λονδίνου και η Συναγωγή των Αθηνών δήλωσαν ότι «σέβονται τα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της».

Το Πρακτικό της Μαδρίτης δεν έκανε καμιά αναφορά στο ποια ήταν «τα νόμιμα ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο».

 Ότι έλεγε και θα έλεγε η Τουρκία, οι Νατουραλιζέ Ιουδαίοι  των Αθηνών, τα τέκνα της Στοάς του Λονδίνου και η Συναγωγή των Αθηνών δήλωσαν ότι θα το αποδέχονταν  και θα το σεβόντουσαν, για να προσφέρουν στον Ελληνικό Λαό «Ειρήνη με Αξιοπρέπεια», όπως έκαναν ο Βασιλιάς ,η Στοά και οι Στρατηγοί των Δεκέμβριο του 67, διότι ήσαν πολύ απασχολημένη με την ανατροπή του Παπαδόπουλου, και δεν ειχαν χρόνο για την Τουρκία. Αλλωστε την Μεραρχία σην Κύπρο δεν την ήθελε ότι ο Μακάριος ούτε το Λονδίνο.

Το πρακτικό της Μαδρίτης, που έγραψαν οι Αμερικανοί δεσμεύει την Αθήνα και την Άγκυρα  για «διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας».

Επομένως οι Τούρκοι μετά από αναμονή 25 ετών θα ήθελαν να εκδηλωθεί «η αμοιβαία συναίνεση» για «Ειρήνη με Αξιοπρέπεια». Πριν δυο χρόνια ο Αντινατιβιστής Τουρκούλης Μητσοτακένσκι  έστελνε σύμφωνα με τις οδηγίες των «Άνωθεν» μήνυμα καλής θέλησης στην Τουρκία για την επίλυση των Ελληνοτουρκικών διαφορών.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2019, ο γουρλομάτης  έκανε για τα Ελληνοτουρκικά την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, (good will), αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Εξέφρασε  την καλή του θέληση, για αμοιβαία συναίνεση για την επίλυση των Ελληνοτουρκικών «διαφορών» και για «Ειρήνη με Αξιοπρέπεια»,

Η αμοιβαία συναίνεση εκδηλώθηκε με την αμοιβαία επωφελή συνεργασία των Μητσοτακένσκι με την Οικογένεια Σαμπανί.

 Οι Σαμπανί παράγουν ρεύμα με το φθηνό ρωσικό αέριο γιατί οι Τούρκοι δεν πολεμούν τον Πούτιν και το πουλούν ακριβά στους Ελληνες πελάτες τους και το κέρδος το μοιράζονται με συναίνεση με την Αγία Οικογένεια των Μητσοτακένσκι

Πέρσι  η Άγκυρα,  στο πλαίσιο της οριοθέτησης των «διαφορών » και του συνεχιζόμενου διαλόγου, κυκλοφόρησε  την επιστολή. του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ , Φεριντούν Σινιρλίογλου, προς τον ΓΓ του ΟΗΕ με την οποία

Ζητούσε  να γίνουν σεβαστές «οι διατάξεις αποστρατικοποίησης, των νησιών του Αιγαίου, των ειρηνευτικών συνθηκών της Λωζάνης του 1923 και του 1947 των Παρισίων», και επανέφερε  για συζήτηση « τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας», τα οποία έχει αναγνωρίσει η Αθήνα με το πρακτικό της Μαδρίτης, τον Ιούλιο του 1997.

 

Ο κ. Σινιρλίογλου, «στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας», και «στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας»,έλεγε  ότι το «πακέτο» των διαφορών περιλαμβάνει , « την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, το εύρος των χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου, την κυριαρχία νησιών, νησίδων και βράχων που δεν παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα μέσω έγκυρων διεθνών πράξεων, την παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών Ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα και το θέμα των περιοχών εξυπηρέτησης».

Η αποστρατικοποίηση των Νησιών ήρθε σε πνεύμα συμμαχικής συναίνεσης. Έστειλαν το τεθωρακισμένα στην Ουκρανία.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...