27/9/08

«Υπηρέτης της Ελλάδας και των πολιτών» η του Τρισέ ;

«Κιθαρίστας ή Ντράμερ» κ. Καραμανλή;

Η Ευρώπη σε ύφεση. Τις Πταίει ; Θα αναζητηθούν οι ευθύνες τον τραπεζιτών ;


Σπύρος Χατζάρας

Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε ύφεση. Το ξέρουν όλοι, αλλά περιμένουν το «χρυσόβουλο» της στατιστικής υπηρεσίας για να το ανακοινώσουν πανηγυρικά. Η οικονομία των χωρών της «Ευρω-ζώνης» μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2008 κατά 0.2%. Η Ιρλανδική οικονομία έκοψε πρώτη το νήμα στην «κούρσα» του κατήφορου και βρίσκεται και με την βούλα σε φάση ύφεσης, αφού συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχές τρίμηνο. Η Δανία ( που δεν έχει Ευρω) ήταν η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που μπήκε σε ύφεση. Το δεύτερο τρίμηνο του 2008 (Απριλίος-Ιουνίος) του 2008, το ΑΕΠ της Γαλλίας συρρικνώθηκε κατά 0,3%,επίσημως . Ένα βήμα πριν την ύφεση και η Γερμανία, η Ισπανία , η Ιταλία, και η Βρετανία, καθώς απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις τον Οκτώβριο.
Αντίθετα η αμερικανική οικονομία «έτρεξε» με ετήσιο ρυθμό 2,8% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ στην αρχή του χρόνου όλοι μιλούσαν για την επερχόμενη ύφεση.
Μα πως έγινε το θαύμα;

-Ο κ.Μπερνάκι της ιδιωτικής FED, κατέβασε τα επιτόκια στο 2%. Αντίθετα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια της στο 4.25%, για να αντιμετωπίσει τον « πληθωρισμό», που προκάλεσε ο ίδιος ο κ. Τρισέ, με τις δηλώσεις του για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, ( από την έκτακτη σύνοδο της λέσχης Μπίλντρμπεργκ) , οι οποίες έστειλαν το πετρέλαιο στα 149 δολάρια.
Επίσης με τα υψηλά επιτόκια, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καταδίκασε σε ασφυξία τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τις ευρωπαϊκές εξαγωγές, ενώ το φθηνό δολάριο ενίσχυσε τις αμερικανικές εξαγωγές και προστάτευσε την αμερικανική οικονομία από τις εισαγωγές.

-Επομένως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οδήγησε συστηματικά την ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση, και στήριξε την αμερικανική.

-Καλά, «μεγάλος επαναστάτης του '68» και νυν «πράσινος» Δανιήλ Μαρκ Κον-Μπεντίτ, πώς και δεν το έπιασε αυτό να ρωτήσει στο Ευρωκοινοβούλιο μήπως οι κκ Τρισέ-Μπιλντρμπεργκ ,Παπαδήμος-Μπιλντερμπεργκ κλπ κλπ εργάζονται για «το αμερικανικό Πεντάγωνο και την CIA, ώστε η Ευρώπη να μην καταστεί υπέρ του δέοντος ισχυρή!».
Μάλλον δεν του το είπαν!
-Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα αρχίσει μια τέτοια έρευνα;
-Εξυπηρέτησαν ή όχι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , ο κ. Τρισέ και οι άλλοι τα αμερικανικά τραπεζικά συμφέροντα; Για ποιον δουλεύουν;
-Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι, «Οφείλουμε να λέμε την αλήθεια στους πολίτες για την οικονομική κρίση που ζούμε. Πρέπει να αναρωτηθούμε και για τις ευθύνες μας. Καθήκον μας είναι να τους δώσουμε σαφείς απαντήσεις. Ποιος ευθύνεται για την καταστροφή; Αυτοί που ευθύνονται πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις και εμείς, οι ηγέτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».
Ωραία!
-Ο δικός μας, ο εδώ, ο κ. Καραμανλής, που δήλωσε ότι γνώμονας του είναι, «Να υπηρετούμε την Ελλάδα, τους πολίτες», αυτός που δίνει ξανά και ξανά, «τον αγώνα υπέρ των πολλών», θα μας πει την αλήθεια για την διεθνή κρίση και την ύφεση που έχει πια περάσει τα σύνορα ; Για το ποιος ευθύνεται; Θα αναλάβει τις ευθύνες του; Θα ασχοληθεί με την πραγματική πολιτική; Θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και στον κ. Τρισέ; Η όλα αυτά, τα θεατρικά, ήταν μόνο για τις κάμερες;
-Ποιοι θα υποστούν τις κυρώσεις; Μόνο οι πολίτες;
-«Κιθαρίστας ή Ντράμερ»; Ιδού το ερώτημα.
Θα ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός την σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για να συζητήσουν οι εκλεγμένοι ηγέτες των λαών την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που μας οδήγησε στην ύφεση, και αύξησε τα ελλείμματα του ελληνικού δημοσίου με την αύξηση των επιτοκίων; Θα ζητήσει την τιμωρία του κ. Τρισέ, και των άλλων, που είναι υπεύθυνοι για τη δική μας την ευρωπαϊκή οικονομική ύφεση;
Ο μόνος τρόπος να υπηρετήσει την Ελλάδα και τους πολίτες είναι να μας προστατεύσει από τα κόλπα τον τραπεζιτών. Δεν μας υπηρετεί και δεν μας προστατεύει εφαρμόζοντας την πολιτική τους.

-Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ( Επιτροπή), τώρα που μπήκαμε στην ύφεση, μελετούν ( λέει) την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής (γάλα, ψωμί, ζυμαρικά), καθώς και σε ορισμένες υπηρεσίες (παροχή φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας κτλ.), για να προστατευθούν, ( τώρα) τα εισοδήματα των πολιτών.

Τόσους μήνες που φώναζαν, τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση στους κύριους Καραμανλή και Αλογοσκούφη να μειώσουν τον ΦΠΑ, αυτοί γιατί δεν υπηρετούσαν την Ελλάδα και τους πολίτες αλλά τον Τρισέ;
Ας απαντήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: