23/9/08

Ν. Σαρκοζί: Οι υπεύθυνοι της οικονομικής κρίσης πρέπει να τιμωρηθούν

Οι υπεύθυνοι για τη χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει τις διεθνείς αγορές θα πρέπει να τιμωρηθούν, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί .
Στην ομιλία του, έκανε έκκληση για να δημοσιοποιηθεί η «αλήθεια» πίσω από την κρίση.«Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο φοβούνται για τις αποταμιεύσεις τους, για το διαμέρισμά τους, για το τραπεζικό τους κεφάλαιο. Είναι καθήκον μας να τους δώσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Εδώ, ο δικός μας, ο κ. Καραμανλής τι είπε;

Συμμετείχε σε σύσκεψη υπο τον Προβόπουλο.....

και αφού του είπαν Προβόπουλος και Αλογοσκούφης τι επιβάλλεται να πει, δήλωσε:

«Η πολιτική μας είναι συνεπής με τους κανόνες της οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, με την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τις προβλέψεις του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και με τη Στρατηγική της Λισσαβόνας για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έγραψε: «Πίσω από το ιδεολόγημα της ελευθερίας των αγορών κρύφτηκαν οι πιο επικίνδυνες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Πίσω από το δόγμα της ελεύθερης αγοράς υποκρύπτεται ο ουσιαστικός στόχος της νεοσυντήρησης. Αυτός είναι η με κάθε τρόπο συγκέντρωση κέρδους-πλούτου και εξουσίας. Είναι σαφές πως αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η νεοσυντήρηση μιλά για ελευθερία αλλά υποδαυλίζει την εξάρτηση του πολίτη. Η κυβέρνηση των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ, θερίζει τις θύελλες της πολιτικής της.»

Αλλά επί του πρακτέου…………..

«Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο για ένα κόσμο πιο σταθερό και πιο δίκαιο, πετυχαίνοντας τον περιορισμό των κινδύνων που προκαλεί η άκρατη ελευθερία του κερδοσκοπικού κεφαλαίου


■«Καπέλο» στα επιτόκια
Η πιστωτική κρίση αυξάνει τις δόσεις σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια αφού….
…έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά και οι τράπεζες με τη σειρά τους μετακυλίουν το αυξημένο κόστος χρήματος στους καταναλωτές ,στις δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων
Η «ανεξέλεγκτη κατάσταση στη διαμόρφωση του κόστους του τραπεζικού χρήματος» στη χώρα μας, οδηγεί τους επιχειρηματίες στις ξένες τράπεζες δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός.

Η συνέχεια στο Δελτίο των 11….
http://deltio11.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: