12/10/08

SHOCK THERAPY

του Σπύρου Κομίνη


Πέρσι το Μάϊο, είχα προσπαθήσει να σου δώσω μια εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας ως εξής:

«Το θέμα είναι ότι αν κυκλοφορούν σε όλο τον πλανήτη σήμερα 1000 ευρώ, οι υπηρεσίες και τα αγαθά που πουλιώνται, είναι όλα μαζί 100 ευρώ (απ΄ αυτά μόνο 10 ευρώ είναι τα αγαθά). Τα υπόλοιπα 900 είναι πέτσινα. Είναι λεφτά του κομπιούτερ, σύνθετα ομόλογα, εξωτικά προϊόντα, αέρας κοπανιστός, που ανταλλάσσουν μεταξύ τους μια χούφτα μουλάδες της αγοράς.

Ποιανού είναι αυτά τα πέτσινα λεφτά; Δικά σου. Δικά μας. Από την τσέπη μας και απ΄ τα ταμεία μας. Μας τα παίρνουν υποσχόμενοι μεγάλες αποδόσεις. Τι τα κάνουν; Διασκεδάζουν με πολέμους, καίνε χώρες, ζωγραφίζουν σύνορα, θάβουνε λαούς. Αυτά τα παιχνίδια στοιχίζουν πολλά λεφτά. Γι΄ αυτό οι ΗΠΑ χρωστάνε πάνω από 10 φορές το ακαθάριστο εθνικό τους προϊόν. Δεν πρόκειται να πληρωθούμε ποτέ».

Όπως ίσως θα έχεις καταλάβει, αυτή τη στιγμή οι Ροκφέλερ και οι Ρότσιλντ που είναι ιδιοκτήτες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), μαζί με τον αρχηγό της κομπίνας που λέγεται Γκόλντμαν Ζακς και παίζει τον υπουργό Οικονομίας του Μπους, αφού καθάρισαν τις 3 από τις 5 επενδυτικές τράπεζες που είχαν μαζέψει τα λεφτά όλου του κόσμου, έβαλαν τους 2 υποψήφιους προέδρους και ολόκληρο το κονγκρέσο να γονατίσει και να εγκρίνει ένα μαλακισμένο σχέδιο συγκάλυψης των εγκλημάτων τους, το οποίο κατέρρευσε μέσα σε 48 ώρες.
Αποδείχθηκε έτσι ότι μονοκομματικό είναι το σύστημα στην Αμερική και όχι δικομματικό. Τα δήθεν δυο κόμματα είναι ένα και ιδιωτικοποιημένο. Ιδιοκτήτης του είναι η FED. Αυτή τυπώνει δολάρια και οι υπόλοιποι δουλεύουμε.

Τρέμοντας μήπως το πιεστήριο της δεν βγάλει αρκετά για να ξελασπώσει τους ανά τον κόσμο απατεώνες πλασιέ της, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών - θυμάτων της, την ακολούθησαν μειώνοντας τα επιτόκια. Τρίχες. Ούτε αυτό έκανε τίποτα. Τώρα τρέχουν σαν τρελοί οι "ηγέτες", να συναντηθούν, να δουν τί θα κάνουν...

Ρώτησαν τον Ομπάμα ποιο είναι το αγαπημένο του βιβλίο. Απάντησε "Ο Νονός"! Η θρησκεία του δολαρίου καταρρέει, η παγκοσμιοποίηση τρίζει και ο υποψήφιος πρόεδρος της "παγκόσμιας κυβέρνησης" (που υπόσχεται ο Γιωργάκης της σοσιαλιστικής διεθνούς), δηλώνει πίστη στη Μαφία! Το βιβλίο που τον ...συγκίνησε, είναι το μπεστ σέλερ του Μάριο Πούτσο, που έκανε συμπαθή τη Μαφία σε όλο τον πλανήτη και έσπασε τα ταμεία ως ταινία με τον Μάρλον Μπράντο και τον Αλ Πατσίνο.

Η Μαφία είναι η πεμπτουσία του αμερικάνικου συστήματος: Όπως ο μαφιόζος σου σπάει το μαγαζί και ύστερα σου πουλάει προστασία ...από τον εαυτό του, έτσι και ο Μπους πούλησε στον πλανήτη προστασία ...από τον φίλο του τον Μπιν Λάντεν.

Η παγκόσμια χούντα των τοκογλύφων απαιτεί τώρα να πληρώσεις και τους μελλοντικούς σου μισθούς για να έχεις την ...προστασία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: