3/11/11

Ο,τι πει ο Μόσιαλος….

«Κι αν δεν βγει η Ελευθεροτυπία υπάρχουν...άλλες εφημερίδες……» Αποψινή δήλωση Τρίμη (ρεπορτάζ στυξ)

Στην αποψινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κηρύχθηκε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ 6ωρη στάση εργασίας, μόνο στο Alter και συζητήθηκε το ενδεχόμενο αναστολής της 24ωρης απεργίας στην Ελευθεροτυπία, που απορρίφθηκε.Και αυτό παρόλο ότι η ίδια εικόνα που επικρατεί στα δύο αυτά ΜΕΣΑ υπάρχει και σε άλλα, με οφειλές μισθών, εκβιασμούς για ατομικές συμβάσεις και απολύσεις (Έθνος, Σέντρα, Goal news, Sport Day, Φίλαθλος, Αυριανή, Ναυτεμπορική, Εξπρές , Κέρδος, 902).


Το μεσημέρι ανεστάλησαν, ύστερα από αίτημα των εργαζομένων και των διευθυντών τους, λόγω των γεγονότων, οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ το Δημόσια και τα δημοτικά ΜΜΕ (παρά την σφαγή των εργαζομένων σε αυτά με το πολύ- νομοσχέδιο).Το ΔΣ όμως –κατά πλειοψηφία- αρνήθηκε το απόγευμα αναστολή των κινητοποιήσεων στην Ελευθεροτυπία και το Alter. που πρότειναν για τους ίδιους λόγους εργαζόμενοι και διευθυντές των δυο αυτών Μέσων.


Η θέση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων στη συνεδρίαση ήταν:
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αλλά και οι συνεργαζόμενες ενώσεις τεχνικών και διοικητικών είχαν υποχρέωση να αντιμετωπίσουν, από καιρό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλα τα ΜΜΕ, που τηρούν απαράδεκτη στάση απέναντι στους εργαζόμενους, καταστρατηγούν τις ΣΣΕ , έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Και να τηρούν την ίδια στάση παντού.


Η ΚΕΔ καταγγέλλει επίσης, την….ιδεολογική θέση Τρίμη στην αποψινή συνεδρίαση για την απόφαση αυτή που υποστήριξε το πρωτοφανές ότι δεν τίθεται ζήτημα έλλειψης στην ενημέρωση αφού όπως είπε «αν δεν βγει η Ελευθεροτυπία αύριο ο κόσμος θα ενημερωθεί από τις άλλες εφημερίδες». Και «αν δεν έχει δελτία το Alter υπάρχουν τα άλλα κανάλια».
Θέση που υιοθέτησε και ο σύντροφος Ράμος κάνοντας το κορόιδο για την απόλυση συνδικαλιστή από τον 902.

Με επιστολή καταγγελία της, η εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΓΓΕ Άννα Διανά, αποκαλύπτει έργα και ημέρες των προεδρείων ΠΟΕΣΥ –ΕΣΗΕΑ ΕΣΠΗΤ να βαδίζουν στο δρόμο που χάραξε ο Μόσιαλος για την χειραγώγηση της ενημέρωσης και του επαγγέλματος.
Προς Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Συνάδελφοι, Η χθεσινή πρωτοφανής ενέργεια με την οποία μας καταργείτε το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα, όπως και ο τελευταίος νόμος που εισηγήθηκε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία με την οποία χθες είχατε συνάντηση, ενισχύει δυστυχώς τις ανησυχίες όλων των συναδέλφων για τις ευθύνες που έχει και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ στη μετατροπή μας σε δημοσιογράφους, κρατικούς- υπαλλήλους. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία άλλη εξήγηση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους προέδρους των περιφερειακών Ενώσεων (ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΕ), τη γενική γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και τον αντιπρόεδρο της ΕΣΠΗΤ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Άγγελο Τόλκα, στο χώρο της εργασίας μας, αγνοώντας προκλητικά την ύπαρξη των εργαζομένων δημοσιογράφων στη ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, τα αντίστοιχα γραφεία Τύπου στην Περιφέρεια (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο), τα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού, αποκλείοντας την παρουσία των εκπροσώπων τους από το χώρο δουλειάς, στη συνάντηση. Το ίδιο όμως αφορά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους δημοσιογράφους στο Δημόσιο, στο ΑΠΕ, στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, καθώς και στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η επιλογή σας για διακριτική μεταχείριση μόνο με την παρουσία των συναδέλφων εκπροσώπων των εργαζομένων στην ΕΡΤ κατά τη χθεσινή συνάντηση, κινείται στην κατεύθυνση της «σαλαμοποίησης» του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων και των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ. Προκειται για τακτική την οποία από την αρχή έχει επιλέξει για να εφαρμόσει ο υπουργός Επικρατείας κ. Μόσιαλος τις αντεργατικές, αντιδημοσιογραφικές διατάξεις του νόμου, καθώς και η διοίκηση της ΕΡΤ, παρόλο, που η πρακτική αυτή έχει αποδοκιμαστεί και από μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, αλλά και του προεδρείου της. Σας καλούμε να μας ενημερώσετε για τη θέση σας απέναντι στο Ενιαίο Μισθολόγιο και την Εφεδρεία και τη μετατροπή μας σε κρατικούς υπαλλήλους, και σας δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι μαζί με τις απεργίες απαιτείται και συγκεκριμένη θέση από το Σωματείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...