15/12/08

Γ. Παπανδρέου: «Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε»

Το σύνθημα για την τελική επίθεση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου ,μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος.
«Ο πολιτικός χρόνος της κυβερνησης, έχει τελειώσει, και χωρίς την εμπιστοσύνη του λαού παραμένει γαντζωμένη και σέρνει τη χώρα σε περιπέτειες. Φτάνει πια, τώρα τη λύση πρέπει να δώσει ο λαός» σημείωσε , προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει ,«γιατί έχουμε μάθει από τα λάθη μας, έχουμε έμπειρα στελέχη, έχουμε πρόγραμμα, ξέρουμε και πως να κυβερνήσουμε και έχουμε συναίσθηση της ιστορικής πορείας της χώρας».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί τη φωνή της κοινωνίας, ότι είναι σε παρακμή και καταρρέει, διαμήνυσε ότι «η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή, ένα άλλο ήθος, μια άλλη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, μια άλλη αντίληψη οικονομικής ανάπτυξης» και θύμισε τη φράση που είχε απευθύνει πρόσφατα στον πρωθυπουργό ότι «θα μας πάρουν με τις πέτρες», λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής προτίμησε να μην ακούσει τις προειδοποιήσεις του.
Το μήνυμά μας πρέπει να είναι απλό και διαυγές ειπε. "Μπορούμε διαφορετικά"» τόνισε . Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Παπανδρέου, δεν θέλει να διχάσει επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ώρα για τυφλές πολιτικές ή κοινωνικές πολώσεις και αντιπαραθέσεις. Θέλουμε να ενώσουμε το λαό και τις προοδευτικές δυνάμεις γύρω από τις λύσεις που προτείνουμε, από το ριζοσπαστικό πρόγραμμα αλλαγής με μια νέα εθνική και κοινωνική συμφωνία». Εξέφρασε δε την απόλυτη αντίθεση του Κινήματος στη βία και την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. «Για μας η Δημοκρατία δεν φοράει κουκούλα, έχει πρόσωπο» τόνισε.
Προϊδεάζοντας για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, ενόψει της συζήτησης των πορισμάτων της εξεταστικής επιτροπής είπε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεμπερδεύει με το ζήτημα αυτό, με την ανάληψη μιας απλής πολιτικής ευθύνης, όμως ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει δύο πράγματα, πρώτον, σύσταση προανακριτικής επιτροπής και δεύτερον, παραίτηση της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: