31/12/08

Κ. Παπούλιας: Δεν μπορούμε πλέον να εθελοτυφλούμε

Στο μήνυμά του για το νέο έτος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , αναφέρει: «Σε λίγες ώρες αποχαιρετάμε μια χρονιά ορόσημο, όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Μια χρονιά δύσκολη που εκδηλώθηκαν κλυδωνισμοί πρωτοφανούς έντασης στην παγκόσμια οικονομία. Και που τις τελευταίες μέρες της παρακολουθούμε συγκλονισμένοι ένα λουτρό αίματος που φαίνεται να έρχεται από άλλες σκοτεινές εποχές. Η χρονιά που φεύγει κατέδειξε ότι πλέον δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε μπροστά σε μια σειρά από παθογένειες, δυσλειτουργίες ενός πολιτισμικού πρότυπου, η «πτώχευση» του οποίου είναι πλέον κοινώς παραδεκτή. Σ’ αυτή τη βεβαρημένη συγκυρία ο «απόηχος» του 2008 κάθε άλλο παρά μας εφησυχάζει. Μας προβληματίζει και μας ανησυχεί.
»Ας ακούσουμε λοιπόν την κραυγή αγωνίας όλων αυτών που ζουν στο περιθώριο, όλων αυτών που ζουν με την ανασφάλεια για το αύριο: Των άνεργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των φτωχών, αυτών που βιώνουν ρατσιστικές συμπεριφορές. Αλλά και των επαγγελματιών και όλων των εργαζομένων που αισθάνονται την ανασφάλεια καθώς οι προσδοκίες τους από τον χρόνο που φεύγει δεν πραγματοποιήθηκαν. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τους νέους, ακούγοντας με ευαισθησία και τη δική τους φωνή. Ας συναισθανθούμε το φόβο για το μέλλον τους, μέσα σε έναν άδικο κόσμο που εμείς τους κληροδοτούμε. Τον κόσμο της οικολογικής καταστροφής του πλανήτη, της οικονομικής κρίσης με το άδηλο εργασιακό και ασφαλιστικό μέλλον, της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους και του άκρατου ατομισμού. Και ας σκεφθούμε τα στρατευμένα παιδιά μας που υπηρετούν σήμερα την πατρίδα μακριά από τα σπίτια τους για να ζει και να δημιουργεί με ασφάλεια ο ελληνικός λαός. Εξάλλου, ο τραγικός θάνατος του 15χρονου Αλέξη και τα όσα ακολούθησαν αποτελούν συνέχεια μιας πορείας γεγονότων που έθεσαν και θέτουν σε αμφισβήτηση τη λειτουργικότητα των θεσμών της ελληνικής πολιτείας.
»Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Οι ηθικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις της εποχής μας είναι πολλές. Για να τις αντιμετωπίσουμε απαιτείται από όλους η εμπέδωση μιας νέας πολιτιστικής και πολιτικής συνείδησης, τόσο ατομικής όσο και συλλογικής, καθώς και η ενεργοποίηση της κοινωνίας, στο σύνολό της. Απαιτείται ένας νέος τρόπος σκέψης. Εύχομαι το 2009 να είναι μια χρονιά που, με ομοψυχία, θα βαδίσουμε στο δρόμο, όχι μόνο αντιμετώπισης των προβλημάτων, αλλά επίσης της δημιουργίας και της προόδου. Τις γιορτινές αυτές μέρες η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να είναι κοντά σε κάθε αδύναμο, σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, που στερείται, που διεκδικεί κάτι περισσότερο από την Πολιτεία ή που έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια μετά από πολλές διαψεύσεις.
»Είμαι βέβαιος ότι η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά με γενναίες αποφάσεις, εθνική συναίνεση στα μεγάλα θέματα, ειλικρινή διάλογο και όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη, ευημερία και προκοπή. Εύχομαι σε όλους, υγεία και προσωπική ευτυχία. Ιδιαίτερα στους απόδημους Έλληνες που διαφημίζουν τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της γης».

Ενάμισι εκατομμύρια άνθρωποι -αριθμός ρεκόρ- συγκεντρώθηκαν στο Σίδνεϊ για να γιορτάσουν σήμερα στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) το νέο χρόνο με τη μεγαλύτερη επίδειξη πυροτεχνημάτων που έχει οργανωθεί ποτέ στην πόλη αυτή. Χρησιμοποιήθηκαν πέντε τόνοι ρουκετών και εκρηκτικών, το κόστος των οποίων έφτασε πέντε εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας .Το Σίδνεϊ είναι η μεγαλύτερη πόλη του πλανήτη που έχει πλέον εισέλθει στο έτος 2009. Δύο ώρες νωρίτερα, η Νέα Ζηλανδία είχε υποδεχθεί το νέο χρόνο επίσης με πυροτεχνήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπερτυχερός αριθμός που αναδείχθηκε πρώτος από τη διπλή κληρωτίδα του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου, και κερδίζει επτά εκατομμύρια ευρώ είναι ο 62770 της 36ης σειράς. Ολα τα γραμμάτια με τον ίδιο αριθμό και διαφορετική σειρά κερδίζουν από 25.000 ευρώ.

Αριθμιτικοί Υπολογισμοί !

392+4= 396

Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο πρόεδρος Μπους έλαβε τη διαβεβαίωση ότι, «οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις φροντίζουν, να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι οι άμαχοι, που πλήττονται στη Λωρίδα της Γάζας από τις στρατιωτικές τους ενέργειες».
Από τον Λευκό Οίκο, επίσης ανακοινώθηκε ότι, «ο πρόεδρος Μπους φρονεί ότι η παύση της ρίψης ρουκετών, από την Χαμάς προς το Ισραήλ, είναι το πρώτο βήμα στην (επιδιωκόμενη) εκεχειρία μεταξύ του εβραϊκού κράτους και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς».

Χρόνια Καλά και Πολλά.

«Άφοβον ο θεός, αναίσθητον ο θάνατος, το μεν αγαθόν εύκτητον, το δε δεινόν ευκαρτέρητον»

(Τετραφάρμακος) Επίκουρος

Να απελευθερωθούμε δηλαδή, από τον φόβο των θεών και τον φόβο του θανάτου,(αφού ο θάνατος ουδέν προς ημάς) τα βάσανα μπορούμε να τα αντέξουμε (οι οδύνες εύκολα υπομένονται) και το καλό( αγαθό) εύκολα κατακτάται..
"Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ, ΤΟ ΓΑΡ ΔΙΑΛΥΘΕΝ ΑΝΑΙΣΘΗΤΕΙ, ΤΟ Δ’ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥΝ ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ".

Επίκουρος

Γεγόναμεν άπαξ, δις δε ουκ έστι γενέσθαι. δει δε τον αιώνα μηκέτι είναι. Συ δε ουκ ών της αύριον κύριος αναβάλλη το χαίρον. Ο δε βίος μελλησμώ παραπόλλυται και είς έκαστος ημών ασχολούμενος, αποθνήσκει.
Επίκουρος

Γεννηθήκαμε μια φορά και δεύτερη δεν γίνεται. Είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξουμε ξανά στον αιώνα τον άπαντα. Εσύ όμως, ενώ δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις την ευτυχία γι’ αργότερα. Κι η ζωή κυλά με αναβολές και χάνεται, κι ο καθένας μας πεθαίνει μες στις έγνοιες και τα άγχη

Δελτίο των 11-Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ. Το 2009 να βάλει ο λαός το χέρι του.


Γ. Παπανδρέου: Μπορούμε καλύτερα το 2009

Στο μήνυμά του για το νέο έτος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, αναφέρει:
«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους,
σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα,
στον Ελληνισμό της διασποράς,
αλλά και σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας,
Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά,
Υγεία και Ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή,
Προκοπή, ατομική και συλλογική.
Πέρυσι την ίδια ημέρα, είχα εκφράσει την πεποίθηση, ότι η Ελλάδα και αξίζει και μπορεί καλύτερα. Ότι αυτά που βλέπουμε, που ζούμε και που πληγώνουν την Ελλάδα, μπορούμε και πρέπει να τα αλλάξουμε. Αρκεί να το θέλουμε. Φέτος, έχω ακούσει από πολλούς συμπολίτες μας ένα ερώτημα, που μου θέτουν με δικαιολογημένη αγωνία. «Ποιο είναι το μέλλον της πατρίδας μας; Μπορούμε; Μπορεί τελικά η Ελλάδα; Μπορεί καλύτερα;» Ξέρω, το ερώτημα αυτό εκφράζει μια βαθύτερη ανησυχία. Εκφράζει τη νέα γενιά, τη χαμένη της ελπίδα, εκφράζει την οργή της. Εκφράζει και την απόγνωση του κάθε Έλληνα. Απόγνωση για τα φαινόμενα που βλέπουμε και βιώνουμε όλοι μας. Τη διαφθορά, την ανισότητα και την κοινωνική αδικία, την απαξίωση του κοινωνικού κράτους, την αλαζονεία της εξουσίας, την εκτεταμένη βία.
Εκφράζει τη δικαιολογημένη απόγνωση του κάθε πολίτη, που βιώνει την κατάρρευση ενός ευνομούμενου κράτους. Που αισθάνεται ότι τα βασικά του δικαιώματα δεν προστατεύονται από την Πολιτεία. Μπροστά σε αυτή τη βαθιά ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο, είναι εύλογο το ερώτημα: Μπορεί η Ελλάδα;
Και η απάντησή μου είναι ένα αδιαπραγμάτευτο ΝΑΙ. Και βέβαια μπορούμε.
Το έχουμε αποδείξει.
Ξέρουμε ότι εμείς οι Έλληνες και αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα. Αρκεί να μην φοβηθούμε αλήθειες. Αρκεί να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τα κακώς κείμενα. Αρκεί να σπάσουμε τα δεσμά αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών, που μας κρατούν καθηλωμένους στο χθες. Αντί να διχάζουμε με το βόλεμα των «ημετέρων» και των κομματικών παραγόντων, να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού. Να κινητοποιήσουμε τα καλύτερα μυαλά της χώρας μας, προωθώντας τους άξιους, όχι τους αρεστούς. Αντί να ξεπουλάμε αδίστακτα την περιουσία του Ελληνικού λαού, προς ίδιον όφελος, να εγγυηθούμε τη σοβαρή και υπεύθυνη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος της ευημερίας των Ελλήνων. Αντί να υπηρετούμε τη ρουσφετολογική σπατάλη του κράτους, να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τον άνθρωπο. Να μετατρέψουμε τα ελληνικά προϊόντα σε προϊόντα ποιότητας και την λέξη «Ελληνικό» σε παγκόσμια αξία.
»Μπορούμε να μετατρέψουμε την κοινωνία μας σε μια κοινωνία αξιών. Που θα υπηρετεί τον άνθρωπο, τον πολίτη. Και αυτές τις αξίες μας, να τις εκπροσωπούμε στην παγκόσμια κοινωνία ως Ελλάδα, με ισχυρή φωνή. Αντί να απουσιάζουμε, να ξαναγίνουμε παρόντες. Να κάνουμε ξανά την φωνή μας ισχυρό υπερασπιστή της ειρήνης για το δίκιο των καταπιεσμένων, όπως στην Μέση Ανατολή, στην Παλαιστίνη, που πάλι φλέγεται. Αντί να επικρατεί το δίκιο του ισχυρού, να εγγυάται η Πολιτεία την ισχύ του Δικαίου, την ισονομία, την ισότητα και την ανθρωπιά.
Ποτέ πια να μην αντιμετωπίζεται ένας άνθρωπος, ένας εργαζόμενος, με αυταρχισμό, επειδή ζήτησε το αυτονόητο, τα εργασιακά του δικαιώματα, όπως συνέβη πρόσφατα με μία μάνα, μετανάστρια από τη Βουλγαρία, που δέχθηκε απάνθρωπη επίθεση με βιτριόλι.
Μπορούμε να μετατρέψουμε:
»Την περιθωριοποίηση της νεολαίας, σε ελπιδοφόρα συμμετοχή, δημιουργική, κριτική, συνθετική, παραγωγική, απ’ το σχολείο μέχρι και τον κυβερνοχώρο. Τον αυταρχισμό, σε διάλογο και διαβούλευση. Την αδιαφάνεια του παρασκηνίου, σε φως, στην τήρηση αρχών που θα διέπουν τη διακυβέρνησή μας. Διαφάνεια, αξιοκρατία, αξιολόγηση, κοινωνική λογοδοσία, διαβούλευση, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Πάνω σε αυτές τις αρχές, ναι, πάνω σε αυτές τις αρχές, θα μπορέσουμε να χτίσουμε νέες κοινωνικές συναινέσεις. Μια νέα εθνική ενότητα, που μπορεί ξανά να εμπνεύσει τον Ελληνισμό για καλύτερες μέρες. Σήμερα, οι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι, η λύτρωση δεν μπορεί να προέλθει από συμβιβασμούς, αλλά από καθαρές προοδευτικές λύσεις.
Αυτή είναι η ευθύνη μας.
Αυτή είναι η υπόσχεσή μας.
Αυτή είναι η δέσμευσή μας.
Αυτή είναι η ξεκάθαρη πορεία μας.
Σας καλώ να μετατρέψουμε τις αγωνίες μας σε αισιοδοξία.
Την οργή σε ελπίδα.
Ξέρω, ξέρουμε όλοι, ότι μπορούμε και μπορούμε πολύ καλύτερα.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.
Να δώσουμε και πάλι τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.
Σας εύχομαι και πάλι,
Χρόνια Πολλά,
Καλή και Δημιουργική Χρονιά,
Με υγεία και ευτυχία».

Το «Οχι» της ΚΚΕ. ΑΕ και της ΚωστΑλέξενας .


Κρατάει χρόνια, αυτή η Κολωνία!

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε το σωστό. Αυτό που περίμεναν και ζητούσαν, όλοι οι αριστεροί φίλοι, μέλη, οπαδοί, και ψηφοφόροι του Πασοκ. Ζήτησε να συναντηθεί με την κ. Παπαρήγα , με στόχο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, πρωτίστως για θέματα της νεολαίας.

Στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η κοινωνική συμμαχία της των δυνάμεων της αριστεράς, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος.

Η απάντηση από τον Περισσό ήρθε με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ: «Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης για την πραγματοποίηση συνάντησης ανάμεσα στα δύο κόμματα».
Παλιά, και στις περιόδους που οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα, ήταν πολύ κακές, η υπήρχε γραμμή, για τη συνεργασία των οργανώσεων στους χώρους δουλειάς, και στους χώρους κατοικίας για τοπικά ζητήματα. Τώρα οι ανάγκες της ηγεσίας στον Περισσό, είναι διαφορετικές από τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Επομένως είναι σαφές, ότι το ΚΚΕ δεν επιθυμεί τη συμμαχία στη βάση, των εργαζομένων, των απολυμένων, των ανέργων, των νέων, των αγροτών, των φτωχών, και όσων ακόμα πλήττονται από την κρίση, αλλά επιδιώκει την πολυδιάσπαση, ώστε να συντηρεί τη δική του «εκλογική πελατεία» στηρίζοντας, με αριστερό τρόπο, την κυβέρνηση Καραμανλή.

Στις 6 Δεκεμβρίου, είχα προβλέψει, ότι ο κ. Καραμανλής, μπορεί να υπολογίζει στην στήριξη του ΚΚΕ. Η κ. Παπαρήγα με επιβεβαίωσε με τη δήλωση της, στις 9 Δεκεμβρίου: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» . Ταυτόχρονα είχε επισημάνει ότι ο σκληρός πυρήνας των κουκουλοφόρων έχει προκύψει από τους κόλπους της κρατικής εξουσίας και εξέφρασε, την εκτίμηση ότι πιθανώς να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Δηλαδή, όπως μας είχε πει η κυρία Παπαρήγα, το παρακράτος της δεξιάς, αυτονομήθηκε από τον Καραμανλή, στον οποίο το ΚΚΕ δεν καταλόγισε ευθύνες για την πυρπόληση της Αθήνας.
Η στενή σχέση «εμπιστοσύνης», του ΚΚΕ με τη δεξιά, που οικοδομήθηκε το 89, με την προστασία από τον Μητσοτάκη των «κόκκινων» εφοπλιστών, και την άρνηση παροχής δικαστικής συνδρομής, στους Ρώσους εισαγγελείς, που αναζητούσαν τα λεφτά του ΚΚΣΕ, και τις «κόκκινες» επιχορηγήσεις από την Ελβετία, και συνεχίστηκε με την αγορά από την Ντόρα , του ακινήτου στην Μπουμπουλίνας , αλλά και την αγορά από τον Ο.Τ.Ε. της «Γερμανός», αποτελεί, απ' ό,τι φαίνεται, τον ακρογωνιαίο λίθο, της «εισοδηματικής πολιτικής» της ηγεσίας του Περισσού.
ΚΚΕ Α.Ε δηλαδή. «Πρώτο μέλημα μας η προστασία των μετόχων» .
Οι «αριστεροί ψάλτες της Δεξιάς», θα πάνε όμως στη Ραμάλα, στον κ. Αμπάς ,για φωτογραφίες και για να του εκφράσουν τη θλίψη τους για την επίθεση που δέχεται από το Ισραήλ η Χαμάς, για την οποία, ο κ. Αμπάς δεν φαίνεται να είναι και τόσο πολύ στενοχωρημένος.
«Επικοινωνιακή πολιτική» και από τον Περισσό; Τραγέλαφος!
Ο λόγος ανήκει ποια στους κομμουνιστές, στα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ, που παλεύουν για το μεροκάματο. Γιατί σε αυτούς ανήκει το Κόμμα και όχι στους σημερινούς «μετόχους», που αγωνίζονται για να διασφαλίσουν τα έσοδα της ΚΚΕ Α.Ε.


Σπύρος Χατζάρας

Να μετατρέψουμε την κρίση σε εθνική ευκαιρία

Mr L and Mrs A

Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το «χρυσό αγόρι» της νεοελληνικής φουρνιάς των μάνατζερ (όχι golden boy πάντως διότι αυτός έχει βγάλει χρήμα με ουρά, όχι όπως οι άλλοι ημιμαθείς ρεμπεσκέδες που κατέστρεψαν το σύμπαν…), ας παραθέσουμε μερικές πληροφορίες για τα «τελευταία νέα» που αφορούν τις δραστηριότητές του, τους μεγαλόπνοους σχεδιασμούς του και τις ιδιαίτερες σχέσεις με την «Family»...
Ο L (με τις προνομιακές σχέσεις με τον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο), ανακοίνωσε λοιπόν προχθές ότι φτιάχνει fund που θα διαχειρίζεται αρχικά 1 δισ. ευρώ για να εξαγοράσει εταιρίες (βιομηχανίες είπε για την ακρίβεια) με χαμηλή αποτίμηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κυρίως, και δευτερευόντως στη ΝΑ Ευρώπη.
Αργότερα υποστηρίζει ότι θα διαθέτει συνολικά 4 δισ. ευρώ... Μεγάλο κόλπο...
Όλως τυχαίως τις δημόσιες σχέσεις του έχει αναλάβει η εταιρία της Alex , η οποία κάποτε... δημοσιογραφούσε γράφοντας άρθρα γνώμης επί παντός του επιστητού σε εντυπο που ανήκει στον "ΠΗΓΑΣΟ" του Mr Giorgos , την εταιρία δηλαδή μετοχές της οποίας εξαγόρασε ο L...!!!Την ίδια στιγμή, χθες και σήμερα, με το πρόσχημα (είναι και αληθές εν μέρει) ότι πουλάνε "θεσμικοί επενδυτές" που έχουν πρόβλημα (όπως η ολλανδική Fs, αλήθεια είναι και αυτό), αφέθηκε(;) η μετοχή της εταιρίας As την οποία "ελέγχει" να "κατρακυλήσει" στα 0,49 ευρώ, σημειώνοντας πτώση πάνω από 30% μέσα σε δυο μέρες!!!
Έλα όμως που σσε πρόσφατη συνέντευξη του ο L υπαινίχτηκε, αν δεν το είπε καθαρά, ότι το fund που ιδρύει θα εξαγοράσει πρώτη και καλύτερη την As!!! Δηλαδή, γκρεμίζετε τώρα η τιμή της μετοχής για να "αγορασθεί" πιο χαμηλά;
Εν τω μεταξύ, μόλις ελεγχθεί, ίσως καταθέσει υποχρεωτική δημόσια προσφορά για εξαγορά του 100% της εταιρίας, προφανώς με κάποιο premium, και μετά θα την μεταπωλήσει σε κάποια πολυεθνική φαρμακευτική έχοντας τζιράρει τα λεφτά του με απόδοση 100-200-300%.Όπως είπαμε, δηλώνει ότι θέλει να αγοράσει και άλλες βιομηχανίες στην Ελλάδα που έχουν απαράδεκτα χαμηλές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις.
Όλως τυχαίως, η εταιρία της Alex έχει τις δημόσιες σχέσεις και άλλων εταιριών, οι οποίες, όλως τυχαίως πάλι, σχετίζονται ΟΛΕΣ με τη γερμανική So...!!!
Όπως για παράδειγμα, η πάλαι ποτέ ελληνική πολυεθνική στο χώρο της συσκευασίας Ms(Mk στο ταμπλό ....).
Υπάρχουν οικογένειες επιχειρηματικές-πολιτικές που βγάζουν χρήματα ακόμα και στην κρίση! Κι αν όχι τώρα, προετοιμάζουν το έδαφος για την περίοδο μετά τη λήξη της… Παρεμπιπτόντως, ο γιος της ladys D (εξαιρετικό παλικάρι λένε οι πληροφορίες και στο Στρατό, στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών ΔΕΝ ήταν λουφαδόρος, οι αξιωματικοί εκεί τον θυμούνται με πολύ αγάπη, για να λέμε και την αλήθεια...), ασχολείται σύμφωνα με πληροφορίες καλλιεργώντας της σχέσεις με το Clinton Group που κάνει μπίζνες στη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές του πλανήτη. Ενίοτε, εξυπηρετούνται και Έλληνες επιχειρηματίες (με το αζημείωτο;), αν θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδας, καθώς τους εξασφαλίζουν σημαντικές διεθνείς επαφές.Αν μη τι άλλο, όλα τα ανωτέρω έχουν ενδιαφέρον, αφού δείχνουν το πώς κινείται το κεφάλαιο στην Ελλάδα και πως διαπλέκεται η πολιτική με την οικονομική ισχύ…

http://www.orfni.blogspot.com/

Το βρόμικο παιχνίδι του Ισραήλ και των ηγετών μας (Κωστας Μπετινάκης)

Ωρα 10.46/Τα Νεότερα. «Άμεση εκεχειρία ζήτησε το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και ΟΗΕ)» Μη ρεαλιστική ,η γαλλική πρόταση για 48ωρη εκεχειρία, τόνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Γιγκάλ Πάλμορ. Η πρόταση αυτή δεν προσφέρει κανενός είδους εγγύηση ότι η Χαμάς θα σταματήσει τις επιθέσεις με πυραύλους και το λαθρεμπόριο (όπλων)», «Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς από το Ισραήλ να προχωρήσει μονομερώς σε εκεχειρία, χωρίς κανένα μηχανισμό που να αναγκάζει την Χαμάς να σταματήσει τις επιθέσεις και την τρομοκρατία», πρόσθεσε. Άλλος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως «η Γαλλία μπορεί να τροποποιήσει το σχέδιο της» Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, δήλωσε πως είναι πιθανή μια επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, την επόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Aljazeera μετέδωσε στις 12.30 ξημερώματα παραμονής Πρωτοχρονιάς, πως ως εκείνη τη στιγμή οι νεκροί από το ασταμάτητο σφυροκόπημα των ισραηλινών μαχητικών στην Γάζα, ξεπερνούσαν τους 392. Ο ΟΗΕ ανακοίνωνε επίσημα, ότι 62 από τους νεκρούς στη Γάζα ήταν γυναίκες και παιδιά. Οι Ισραηλινοί νεκροί από τις ρουκέτες της Χαμάς έφτασαν τους 4.


Για πόσο ακόμα θα δολοφονούν ατιμωρητί
και θα κοροϊδεύουν κάθε διεθνή θεσμό οι Ισραηλινοί;

http://www.styx.gr/

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό κατοχήν κι έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, επιβεβαιώνεται από τον Χάρτη του ΟΗΕ, την Διακήρυξη των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και το «Άρθρο 1» του διεθνούς «Συμβουλίου Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων όσο και των Αρχών των Πολιτικών δικαιωμάτων.

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Παλαιστίνιων αποφασίστηκε από τη Διεθνή Κοινότητα με την Απόφαση 181 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, της 29ης Νοεμβρίου 1947 αλλά και πιο πρόσφατα με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ), με αφορμή την προσφυγή εναντίον της κατασκευής του ισραηλινού Τείχους τους Αίσχους (αλήθεια πόσοι το λένε έτσι;) παράγραφος 118 !

Για μια ακόμα φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπόρεσε να επιβάλει την άμεση κατάπαυση του πυρός από τους Ισραηλινούς, χάρη στην επέμβαση των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον, γιγα μια ακόμα φορά χρησιμοποίησε το δικαίωμα της αρνησικυρίας.

«Οι ηγέτες μας, ψεύδονται, οι Παλαιστίνιοι σφαγιάζονται και τα μαθήματα της Ιστορίας αγνοούνται» γράφει ο Ρόμπερτ Φισκ.

Οι αμερικανικής κατάσκευής ρουκέτες μπορεί να σκοτώνουν Παλαιστίνιους, αλλά ο πραγματικός στόχος της ισραηλινής σφαγής, είναι η ψήφος του Ισραηλινού ψηφοφόρου. Παλαιστινιακό αίμα, για μερικές έδρες στο Κνέσετ. Αυτό φαίνεται κι από το σκληρό προσωπείο με το οποίο εμφανίζεται η νεοφανατική φιλόδοξη Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών, όταν υπεραμύνεται «της ασφάλειας των ισραηλινών πόλεων», στα τηλεοπτικά δίκτυα που της ζητούν να σχολιάσει τον αριθμό των Παλαιστίνιων αμάχων που σκοτώνονται από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Έχει άκόρεστη επιθυμία να γίνει πρωθυπουργός. Και απαντά με τον αιμοσταγή αυτό τρόπο στον κύριο αντίπαλό της, ακροδεξιό Μπίμπι Νετανιάου, που κερδίζει πόντους (ποσοστά στις δημοσκοπήσεις) κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση για «χαλαρή στάση απέναντι στη Χαμάς».

Ποιος όμως ευθύνεται που η Χαμάς έγινε δημοφιλής και πήρε την πλειοψηφία στις εκλογές στα Παλαιστινιακά εδάφη; Η αδιάλλακτη στάση των Ισραηλινών, που δεν αποδέχονται την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους, ποδοπατώντας την απόφαση του ΟΗΕ την ίδια με την οποία δημιουργήθηκε το Ισραηλινό, πριν εξήντα χρόνια. Και η ανοχή των κυβερνητών του "προηγμένου κόσμου".

Οι επιλήσμονες δεν θυμούνται την περίπτωση Αραφάτ. Από «τρομοκράτης», βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, και κατόπιν, σε κατ΄οίκον περιορισμό από τους κατακτητές της Παλαιστίνης, που πείσθηκαν με διεθνή πίεση να του δώσουν άδεια να πάει να πεθάνει στα ξένα…

Γιατί αποκαλούν στη Δύση την Χαμάς «τρομοκρατική οργάνωση»; Μα επειδή με την ανοχή που δείχνουν τόσες δεκαετίες στην ισραηλινή αυθαιρεσία διογκώνουν τον πόθο για ανεξαρτησία. Ξεχνούμε μήπως πως αποκαλούσαν την ΕΟΚΑ οι Βρετανοί κατακτητές στην κύπρο. ΄Η τις αντιστασιακές ομάδες οι Ναζί κατακτητές στην κατεχόμενη Ευρώπη;

Ξεχνούμε ακόμα ποιος έχει τον έλεγχο του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου.

Όσο για την σιωπή των αραβικών κρατών –πλην Λιβύης- και την παραπομπή του θέματος στις καλένδες, υπάρχει δικαιολογία. Πρώτον είναι φιλο-ιρανική οργάνωση. Και επειδή οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η οργάνωση του πολιτικού σιιτικού Ισλάμ (απ’ όπου αντλεί τις ρίζες της η Χαμάς) ευθύνονται, για την σφαγή των Ευελπίδων στην Χάμα της Συρίας (επί Άσαντ πατρός το 1980) και για την δολοφονία του προέδρου της Αιγύπτου Σαντάτ (6-10-81) … αν κάτι σας λένε αυτά.

Όσο οι πύραυλοι της Χαμάς πλήττουν το ισραηλινό έδαφος, αυτό θα σημαίνει ότι για μια ακόμα φορά απέτυχε η φονική ισραηλινή επιχείρηση επειδή είναι δύσκολο να καμφθεί ο πόθος ενός λαού για ανεξαρτησία, Όσο κι αν συνωμοτούν γι΄ αυτό τα απανταχού πανίσχυρα εβραϊκά λόμπι που ελέγχουν τους μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς και δεσμεύουν τους υποταγμένους πολιτικούς της Δύσης. Για να απομένουν οι Ιρανοί να φωνάζουν. Μειωμένης όμως επιρροής λόγω της παραπληροφόρησης των δυτικών Μέσων αλλά και με τον κίνδυνο να φάνε αμερικανο-ισραηλινές βόμβες κατακέφαλα.

Περισσεύει η υποκρισία όμως. Πόση ώρα αφιέρωσαν στην είδηση ότι ισραηλινές ακταιωροί παραλίγο να βυθίσουν πλαστικό σκάφος με ιατρικό υλικό που έσπευδε στη Γάζα να βοηθήσει τους σφαγιαζόμενους...
Με ποιο δικαίωμα αποκλείουν την Γάζα και δεν έχει ακουστεί διαμαρτυρία, από την ΕΕ για παράδειγμα. Για παρεμπόδιση του… εμπορίου, ή της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Κι όμως, θυμάμαι πριν μερικά χρόνια, τι θόρυβος είχε ξεσπάσει επειδή ισραηλινές ακταιωροί είχαν «συλλάβει» πλοίο που κατευθυνόταν με "οπλισμό" στους Παλαιστίνιους.

Ποιος έχει τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για τον υπέρογκο εξοπλισμό του Ισραήλ από τις ΗΠΑ; Και τη στιγμή που γίνεται τόσος θόρυβος για τα πυρηνικά στο Ιράν, ποιος μίλησε για τα πυρηνικά του Ισραήλ; Καϋμένε Βανούνου!

----------------------------------------------------------------------------------
Η Χαμάς τους αψηφά , και λέει ότι μπορεί να αντέξει περισσότερο από Ισραήλ καθώς η Λωρίδα της Γάζας σιγοκαίει

του Saud Abu Ramadan και Jonathan Ferziger

31 Δεκ. (Bloomberg) -- Ανάμεσα στα ρημάδια που σιγοκαίνε των Υπουργείων που έχτισαν οι ευρωπαίοι, και κατεδαφίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές, οι ηγέτες Χαμάς, λένε ότι είναι βέβαιοι για τη δυνατότητά τους να ξεπεράσουν την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο λαός μας είναι πρόθυμος να καταβάλει την τίμημα και να αντισταθεί σε αυτήν την βιαιότητα,» είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Fawzi Barhoum σε τηλεφωνική συνέντευξη από τη Γάζα. «Το Ισραήλ θα αποδυναμωθεί τελικά, και η δημοτικότητα Hamas θα αυξηθεί .»

Την στιγμή που οι κορυφαίοι ηγέτες της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του Ismael Haniya, κρύβονται , οι μαχητές της Χαμάς συνέχισαν να σφυροκοπούν το Ισραήλ με ρουκέτες επιδεικνύοντας βελτίωση και στην εμβέλεια αλλά και την ακρίβεια. Χθές το βράδι μία ρουκέτα χτύπησε την πόλη Beersheba, 40 χιλιόμετρα από τη Γάζα. Αυτό ήταν το «βαθύτερο» χτύπημα ως τώρα στο ισραηλινό έδαφος.

Οι αξιωματούχοι της μαχητικής ισλαμικής ομάδας, που επανέλαβαν τις βολές ρουκετών μετά από τη λήξη στις 19 Δεκεμβρίου της εκεχειρίας, πιστεύουν ότι το Ισραήλ φοβάται ότι θα υπάρξουν εκατόμβες θυμάτων εάν εξαπολύσει χερσαίες επιχειρήσεις και αυτό θα προκαλέσει την σκληρή κριτική από άλλες χώρες.

«Το Ισραήλ υπόκειται σε εσωτερικές πιέσεις καθώς επίσης και στη διεθνή κριτική που περιορίζουν τη δυνατότητά του να διεξάγει έναν μακροχρόνιο πόλεμο»,λέει ο Adnan Abu Amer, πολιτικός αναλυτής που διευθύνει την ομάδα έρευνας Al-Yamman στη Γάζα. «Οι άνθρωποι στη Γάζα είναι διαφορετικοί. Είναι φτωχοί, αλλά έχουν συνηθίσει στο βάσανα, και θα διατηρήσουν την αλληλεγγύη τους με τη Χαμάς.»

Άλλοι αναλυτές, εν τούτοις, λένε ότι Χαμάς υπερέβει τον εαυτό της, και δεν θα συνέλθει σύντομα από τους εντονότερους βομβαρδισμούς της Γάζας τα τελευταια 40 χρόνια.. Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, που προγραμματίστηκαν εδώ και εξι μηνες τουλάχιστον έξι μηνών, έχουν καταστρέψει τη στρατιωτική υποδομή της Χαμάς.
«Νομίζω ότι έκαναν λάθος υπολογισμούς, και έχουν πληγει πολύ άσχημα,»λέει ο Jonathan Fighel , πρώην ισραηλινός στρατιωτικός διοικητής στη Δυτική Όχθη.

Χθες, τέταρτη ημέρα των βομβαρδισμών , ο υπουργός Άμυνας Ehud Barak ορκίστηκε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις μέχρι η Χαμάς να πάψει να συνιστά απειλή. Το Ισραήλ εξετάζει ωστόσο τη γαλλική πρόταση για εκεχειρία 48 ωρών, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου αμύνης.
Τουλάχιστον 392 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 1.600 τραυματίστηκαν, από την εναρξη των βομβαρδισμών δεδομένου ότι το Ισραήλ σύμφωνα με το παλαιστινιακό γραφείο έκτακτων ανάγκων στη Γάζα. Τρεις ισραηλινοί πολίτες και ένας στρατιώτης έχουν σκοτωθεί από τις παλαιστινιακές επιθέσεις με ρουκέτες σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
«Στο τέλος θα κερδίσουμε επειδή η υποστήριξη για Hamas είναι βασισμένη στην καρδιά κάθε πιστού» λέει ο Ali Arafat, 26, φοιτητής στο ισλαμικό πανεπιστήμιο της Γάζας. Το Ισραήλ βομβάρδισε την πανεπιστημιούπολη στις 28 Δεκεμβρίου.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Barhoum, παρομοίασε την τωρινή επίθεση με τον πόλεμο του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολλαχ στο νότιο Λίβανο.
«Ένας πόλεμος που τα κατέστρεψε όλα στο Λίβανο, δεν πέτυχε την διακοπή της αντίστασης,» είπε. «Αντ' αυτού, η δημοτικότητα και η δύναμή της Χεζμπολλαχ αυξήθηκαν. Το ίδιο πράγμα θα συμβεί και εδώ.»

30/12/08

Ιδέες για τον ανασχηματισμό

http://kostasxan.blogspot.com

Ο Σάββας Καλεντερίδης υπουργός Εσωτερικών τώρα

Ο Σάββας ξέρει τι να κάνει…

Μέσα από αυτό το ιστολόγιο είχε δηλωθεί από την πρώτη ημέρα των
αναταραχών που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, πως επρόκειτο για
αντάρτικο πόλεων, για οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων που δρούσαν με
στρατιωτικά πρότυπα και οι κινήσεις τους πρόδιδαν σχέδιο που βρισκόταν
σε πλήρη εξέλιξη.
Δυστυχώς, οι επισημάνσεις μας επιβεβαιώθηκαν πλήρως κατά τη διάρκεια
αυτής της «εξέγερσης»…
Η αχαλίνωτη δράση μυστικών
υπηρεσιών και πρακτόρων διαφόρων χωρών,ο εξευτελισμός της χώρας διεθνώς, οι
οικονομικές επιπτώσεις στον τουρισμό που αποτελεί και το βασικό
εισόδημα της χώρας και για το επικείμενο πλήρες χάος που επιδιώκουν να
εγκαθιδρύσουν μέσα στην Αθήνα «ένοπλοι σκοπευτές», πρεπει να ελεχθούν.
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι και μία υπερκομματική
πρόταση, με ειδικές του γνώσεις και ικανότητά του στον χειρισμό κρίσιμων καταστάσεων.
Επιτέλους, εάν ο πρωθυπουργός της χώρας, η κυβέρνηση και το κόμμα της
Νέας Δημοκρατίας ισχυρίζονται πως στην Ελλάδα υπάρχει αξιοκρατία, ο
ΜΟΝΟΣ που μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να χειριστεί
με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τραγικές καταστάσεις που ζούμε
σήμερα, είναι ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ…
Είναι μία προσωπική πρόταση, που πιστεύω πως θα βρει απήχηση σε όλους
εκείνους που σκέφτονται για το καλό της χώρας. Και δεν πιστεύω ότι
είμαστε λίγοι αυτοί που πονάμε για την πατρίδα μας. Οι λίγοι, που
στοχεύουν να επιφέρουν σοβαρά πλήγματα στην Ελληνική δημοκρατία και
είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν τα πάντα για να συνεχίσουν να
παραμένουν στο προσκήνιο, επιβάλλοντας τον σκιώδη τρόπο ζωής τους, έχω
την εντύπωση πως είναι τόσοι λίγοι που θα γυρίσουν στα σκοτάδια και
τις σκιές από όπου ξεπρόβαλλαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ανασκόπηση Γεγονότων 2008

Lehman,πετρέλαιο,ακρίβεια,κερδοσκοπία,
Τραπεζίτες,Τρισέ,Αιγαίο, Χριστόφιας,Βατοπέδιο, real estate,Siemens,South Streem,και ασφαλιστικό ,τα κλειδιά.

Η χρονιά που πέρασε σε 1680 λέξεις.

Σπύρος Χατζάρας

Το 2008, που ηταν δίσεκτο,θα αφήσει έντονα τα σημάδια του, στους μήνες και τα χρόνια που έρχονται, επειδή κατέρρευσε, μαζί με την χρεοκοπία της Lehman Brothers (15 Σεπτεμβρίου ),και τέθηκε εν αμφιβόλω , το σύστημα ,των Τοκογλύφων , των επενδυτών, και της Αγοράς. Θα το θυμόμαστε σαν το 1929, αλλά ταυτόχρονα και σαν το 1940.

-Το 2008 αποφύγαμε στο παρά 5, την επίθεση Ηνωμένων Πολιτειών και Ισραήλ κατά του Ιράν, που είχε σχεδιαστεί για να τη «γλιτώσουν» οι τραπεζίτες, και έπεσε στα μαλακά, η κρίση του Καυκάσου, που δρομολογήθηκε στις ( 7Αυγούστου ), χάρη στην παρέμβαση Σαρκοζί , ενώ η κ.Ράις και ο κ. Τσένει, τα είχαν σχεδιάσει διαφορετικά.

-Το σημαντικότερο γεγονός, για την Ελλάδα, επειδή θα έχει και συνέχεια, ήταν οι συνεχιζόμενες καταλήψεις, από την τουρκική αεροπορία ,του εναέριου χώρου του Φαρμακονησίου και του Αγαθονησίου, χωρίς την επιβαλλόμενη ελληνική αντίδραση.
Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και ο εναέριος χώρος της, έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση, και ακολουθούν την τύχη των Υμίων.

-Εξαιρετικής σημασίας, επίσης για το μέλλον, ήταν και η πολιτική ανατροπή, στην Κύπρο, του «Όχι» στο σχέδιο Ανάν, με την εκλογή ,στις 24 Φεβρουαρίου ,του Δημήτρη Χριστόφια. (Λέγεται και ότι βοήθησαν τα μαύρα ταμεία της USAID). Ο εθνικός ηγέτης Τάσσος Παπαδόπουλος, έφυγε νωρίς, για τη γη των Μακάρων, στις 12 Δεκεμβρίου, (του αγίου Σπυρίδωνα).

-Σημαντικότατη, ήταν και η διαφωνία της χώρας μας, στο Βουκουρέστι, (2-3 Απριλίου), για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, καθώς και η παραλαβή από τον κ. Καραμανλή της επιστολής Γκρούεφσκι (14 Ιουλίου) που έθετε θέμα επιστροφής περιουσιών και αναγνώρισης μειονοτικών δικαιωμάτων στους «Μακεδόνες».

-Το πετρέλαιο υπό την «απειλή» της επίθεσης στο Ιράν, έφτασε στις 9 Ιουλίου τα 146 δολάρια, αφού για μια εβδομάδα βρισκόταν στα 138 δολάρια, επειδή το Ιράν εκτόξευσε δοκιμαστικά βολές 13 βαλλιστικούς πυραύλους και το Ισραήλ έκανε κοινές ναυτικές ασκήσεις με τον αμερικανικό στόλο στη Μεσόγειο. Στις αρχές Ιουνίου ο Τζώρτζ Σόρος είχε καταθέσει στην αμερικανική γερουσία, ότι η τιμή των 135 δολαρίων ήταν εξωπραγματική το αποτέλεσμα κερδοσκοπίας.( Της Goldman Sachs και της ετοιμοθάνατης Lehman). Στις 30 Ιουνίου το πετρέλαιο ήταν στα 143 δολάρια.
Στις 6 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη ο κ.Jean- Claude Trichet, ανακοίνωσε ότι σκέπτεται να αυξήσει το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ. Το ευρώ, μετά τις δηλώσεις Τρισέ, εκτινάχτηκε στα 1,5601 δολάρια (από τα 1,5366 δολάρια που είχε υποχωρήσει όταν δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία για την πτώση των παραγγελιών στή γερμανική βιομηχανία και τη συρρίκνωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας ), με συνέπεια να ανακοπεί η ανάκαμψη του δολαρίου. Μετά τις δηλώσεις Τρισέ, η τιμή του αργού, έκανε ημερήσιο ρεκόρ ανόδου έξι δολαρίων και εκτινάχτηκε στα 128,38 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Nέας Yόρκης. (Μετά πήγε 135, 138, και στα 147 ...κάηκαν).
Τον Ιούλιο ο κ. Τρισέ, (χειροκροτούμενος) αύξησε το βασικό επιτόκιο σε 4.25%, για να «αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό» , (αλλά και για να σπρώξει το πετρέλαιο προς τα πάνω) .
Η «ναυαρχίδα» του γερμανικού κεφαλαίου η εφημερίδα Handelsblatt του Ντύσελντορφ ,έγραφε με τίτλο «Ζητείται πολιτικό προσωπικό με τόλμη». «Η φάση όπου οι κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια μπορούσαν να αποφύγουν την ριζική εξυγίανση των οικονομικών τους με χαμηλούς τόκους, πέρασε ανεπιστρεπτί .Το μερίδιο των κρατικών δαπανών που θα απορροφηθούν για την αποπληρωμή τόκων θα αυξηθεί .Τα περιθώρια των εκλογικών δώρων συρρικνώνονται. Ζητείται πια πολιτικό προσωπικό και ηγεσίες που διαθέτουν τόλμη για μη δημοφιλείς αποφάσεις.»( Κάτι ανάλογο ψάχνει και ο ΣΕΒ στην Ελλάδα.Το κόστος αποπληρωμής των τόκων αυξήθηκε για την Ελλάδα κατά 14% ή 1,4 δίς ευρώ). Η ιταλική Corriere della Sera έγραφε: «Η ΕΚΤ διδάχθηκε από τα λάθη του παρελθόντος γι’ αυτό αύξησε κ το βασικό επιτόκιο». ( Οι «παπαγάλοι» είναι διεθνές φαινόμενο).

-Στις 11 Ιανουαρίου, χιόνισε και για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια στη Βαγδάτη. Η φύση προειδοποίησε. Το 2008 θα ήταν σημαδιακή χρονιά . Στις 23 Ιανουαρίου, Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Τουρκία. για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια. Και αυτό σημαδιακό, (για την Civitas, που ετοίμασε την επίσκεψη,και τις δηλώσεις).

-Tα άλλα μεγάλα γεγονότα ,με τη σειρά, ήταν, η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου ( 17 Φεβρουαρίου), ο Φιντέλ Κάστρο παρέδωσε την εξουσία στην Κούβα στον αδελφό του.(19 Φεβρουαρίου), η ομαλή μεταπολίτευση στη Μόσχα, με την εκλογή του Μεντβέντεβ, ( 2 Μαρτίου) και την μετάβαση του Πούτιν στην πρωθυπουργία. Ο Θαπατέρο κέρδισε τις εκλογές στην Ισπανία. ( 9 Μαρτίου). Ο Μπερλουσκόνι ξανά πρωθυπουργός στην Ιταλία. ( 14 Απριλίου). 12 χώρες της Λατινικής Αμερικής αποφάσισαν παράλληλα με την MERCOSUR που είναι το ανάλογο της ΕΟΚ ,τη δημιουργία της «Ένωσης των Εθνών της νοτίου Αμερικής» (Unasur), και την έκδοση του νομίσματος. ( 23 Μαΐου) . Ο Γκούεφσκι σάρωσε στις εκλογές στα Σκόπια. ( 1η Ιουνίου) . Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, (έναρξη 8 Αυγούστου),η εκλογή του Μπαράκ Obama ,( 4 Νοεμβρίου) ,η τρομοκρατική επίθεση στο Taj Mahal Palace της Βομβάης (27 Νοεμβρίου -195 νεκροί), και η επίθεση του Ισραήλ στα Γάζα.

-Το ελληνικό 2008 ,άρχισε με την είσοδο της Κύπρου στην ευρωζώνη. Στις 2 Ιανουαρίου τα κανάλια φώναζαν ότι το πετρέλαιο πήγε από τα 96 στα 100 δολλάρια. Επειδή «κάλπαζε» το πετρέλαιο, κάλπαζαν και οι τιμές, στα ράφια. Το 2008 ήταν χρόνια ακρίβειας και κερδοσκοπίας.
Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στις 2 Ιανουαρίου, ήταν 1,4643, και επομένως το βαρέλι κόστιζε 68.2 ευρώ, όσο δηλαδή και τον Σεπτέμβριο, αλλά τότε τα «κανάλια» έλεγαν ότι ήταν φθηνό!
Στις 29 Φεβρουαρίου. το δολάριο έπεσε στο 1.5239 ευρώ, και το πετρέλαιο στα 62.1 ευρώ. (94,74 δολ).

-Κοιτάζοντας , τα « ελληνικά» πολιτικά γεγονότα ,του 2008, που άρχισαν με τους καβγάδες Θέμου-Ταρζάν και την ανεξαρτητοποίηση Κουκοδήμου , βλέπουμε μια ευθεία γραμμή, που ενώνει το « άλμα του κ. Ζαχόπουλου στο κενό» , με τους καλόγερους της Μονής Βατοπεδίου, τα όνειρα των 15 χρόνων, και τα τηλεοπτικά παράθυρα, στα οποία συνωθούνται, πολιτική, ιστορία, παγκοσμιοποίηση, ο Λάκης, οι Πολιτικοί, οι απατεώνες ,οι λυμεώνες, οι εργολάβοι , οι εγχώριοι πράκτορες , το τρίτο και τέταρτο φύλλο, οι αδικημένοι και οι πονηροί, και φυσικά οι «ακριβές» καλλίγραμμες που κάνουν καριέρα.

-Από αυτή την άποψη, η είδηση του 2008 είναι, ότι τα «δελτία των 20.00» παραμένουν το «μήνυμα».

-
Πολλοί θα πουν ότι η είδηση της χρονιάς ήταν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου .
Μέγα λάθος. Η είδηση, είχε θαφτεί , για τέσσερα τουλάχιστον χρόνια. Επομένως ήταν «κατεψυγμένη». Όπως και οι αποκαλύψεις ,για την Ζήμενς.
Το γεγονός της χρονιάς, ηταν ότι κάποιες, ( εγχώριες ή αλλοδαπές «δυνάμεις» ), τα έβγαλαν στον Φόρο, για να εκβιάσουν, τους «λερωμένους. Στις 29 Απριλίου πάντως, υπεγράφη η συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου South Streem.
Το ψευδογεγονός της χρονιάς ήταν η πυρπόληση της Αθήνας, ( 7 Δεκεμβρίου), σε λάιβ μετάδοση, από τα «τάγματα εφόδου» του Σόρος, και τους επαναστάτες της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού, του Alexis.
To ψευδογεγονός, που έγινε γεγονός της χρονιάς, ήταν η στημένη συνέντευξη του κ. Καραμανλή στην ΔΕΘ, (7 Σεπτεμβρίου). Διάβασε τις σωστές απαντήσεις, στις ερωτήσεις που είχαν μοιράσει, το «σύστημα Ρουσόπουλου» έκανε τη δουλειά του, αλλά δεν είπε αυτά που έπρεπε να πει .Καί άρχισε το ξήλωμα.
Η « συνέντευξη» στην 73 ΔΕΘ, θα μείνει στην ιστορία ως το όριο της επικοινωνιολογίας, και θα διδάσκεται, ως παράδειγμα προς αποφυγή, στο Ινστιτούτο Tavistock.
Το «σύστημα» πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένο.

-Ο υπουργός real estate & offshore κ. Βουλγαράκης παραιτήθηκε (12 Σεπτεμβρίου), παρενέβη ο εισαγγελέας με τη δέσμευση των λογαριασμών της μονής Βατοπεδίου . (13 Σεπτεμβρίου), η Metron analysis ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια προηγείται στην κοινή γνώμη, (δημοκοπικά), το ΠΑ.ΣΟ.Κ ,(15 Σεπτεμβρίου), και σαν αποτέλεσμα εγκατέλειψε τις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ, ή υπουργική σύζυγος..( 16 Σεπτεμβρίου). Ο γιος του ταχυδρόμου, κατέβηκε από το τραίνο, στις 23 Οκτωβρίου. Ο κ. Καραμανλής ομολόγησε το mea culpa στις 16 Δεκεμβρίου. Χρειάστηκε 100 μέρες, για να το καταλάβει .

-Μια μεγάλη είδηση, που δεν βρήκε χώρο, στα δελτία των 20.00, ήταν επιστημονική ανακοίνωση ότι η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης έγινε το 1613 π.Χ (3 Δεκεμβρίου).

-Μεγάλη είδηση ήταν και το «ασφαλιστικό» . Η κυβέρνηση παρουσίασε το τελικό της σχέδιο «13 από 133», (ταμεία !) στις 5 Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε όπως συνήθως, την πολιτική ευθύνη, για τη μεταρρύθμιση, « υπέρ των πολλών». Στις 6 Μαρτίου, άρχισε το επικοινωνιακό χάπενινγκ του κ.Αθανασόπουλου, που κατάτρομοκράτησε, τον ελληνικό λαό με τις αδικαιολόγητες διακοπές ρεύματος, με στόχο να στρέψει την κοινή γνώμη κατά των απεργών και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Στις 9 Μαρτίου γίναμε «εθνικά υπερήφανοι» για τους πλούσιους μας. Το Βήμα ανακοίνωσε ότι η λίστα των δισεκατομμυρίων του πλανήτη του περιοδικού «Forbes» περιέλαβε για πρώτη φορά, τρεις Έλληνες εφοπλιστές, μαζί με τον παλαιό κ. Σπύρο Λάτση . Τώρα στην παρέα των ελλήνων δισεκατομμυριούχων συμμετέχουν πλέον και οι κκ. Γιώργος Οικονόμου, Γαβριήλ Παναγιωτίδης και ο δρ Γιάννης Κούστας.

-Τον Μάιο ξέσπασε το σκάνδαλο με το «επιμολυσμένο» ηλιέλαιο. Που δεν ήταν «επιμολυσμένο», αλλά κανονικότατα αναμεμιγμένο με παραφινέλαιο σύμφωνα με την συνταγή της Gargill . Στις 20 Μαΐου παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, και στις 21 Μαΐου δόθηκε εντολή απόσυρσης όλων των ηλιελαίων. Μετά ακολούθησε το γάλα με μελαμίνη, και οι διοξίνες στα γουρουνόπουλα
Τα ελληνικά γεγονότα που πρέπει να θυμόμαστε:
28 Ιανουαρίου έγινε «Μακαριστός» ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στις 16 Φεβρουαρίου ενθρονίστηκε ο Ιερώνυμος. 19 Φεβρουαρίου κατατέθηκε η πρόταση διπλής ονομασίας του Νίμιτς, για το Μακεδονικό. Επίθεση των αιγαιατών, στο ελληνικό προξενείο στα Σκόπια. Η πρόταση Νίμιτς, «διέρρευσε», από το γραφείο της κ. Μπακογιάννη, στο Βήμα και δημοσιεύτηκε, στις 21 Φεβρουαρίου. (Την ίδια μέρα ανακοινώθηκαν τα 41 μέτρα του κ.Φώλια) . Στις 10 Μαρτίου ,στην αρχαία Ολυμπία, το ψευδογεγονός Δαλάι Λάμα/Cia/Ioc. Στις 17 Μαρτίου. η Ντόϊτσε Τέλεκομ αγοράσε 20% των μετοχών του ΟΤΕ που κατείχε η ΜΑΡΦΙΝ. 18 Μαρτίου, ελικόπτερο τύπου Χιούι , της αεροπορίας Στρατού κατέπεσε , κοντά στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης.. Και οι τρεις επιβαίνοντες. νεκροί. Στις 2 Απριλίου 152 ΟΧΙ των βουλευτών της Ν.Δ.,στην πρόταση της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό. 3 Απριλίου. Νέο επικοινωνιακό χάπενινγκ. Άνοιξε το οδόφραγμα της Λήδρας, στη Λευκωσία. 19 Απριλίου. Η κρίση της φράουλας στην Μανωλάδα, επειδή οι μετανάστες ζήτησαν αύξηση. 20 Απριλίου. Ο Γιώργος έπεσε από το ποδήλατο. 3 Μαΐου Θεσσαλονίκη. Τοξικομανής σκοτώνει οδηγό λεωφορείου με το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικών, που τους το πήρε μέσα από το περιπολικό. 8 Ιουνίου. Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ηλεία. Δύο νεκροί. 12 Ιουνίου. Εκτός Κ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Κ. Σημίτης. 20 Ιουνίου. Νεός Δερβέν-αγάς ο κ. Πρόβοπουλος.





29/12/08

Ρίξτε τα επιτέλους ! Γιατι τα έχουμε τα ΤΟR-1 και τα S-300 ;


Απειλούν με αναχαιτίσεις εντός Ελληνικού εναέριου χώρου οι Τούρκοι!!! Θεωρούν δικό τους τον Ελληνικό εναέριο χώρο!!!

Μόνιμο χαρακτήρα και σταθερή συχνότητα προσλαμβάνει η πρακτική της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, με προτίμηση στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Η λύση είναι μια.
Να τα καταρρίψουμε.


Ενώ ο καταλληλότερος πρωθυπουργός κ. Καραμανλής ασχολείται με το τι ,αλλά και ποιους ,θα φάει , ο υπουργός άμυνας, με το αν θα μείνει ή αν θα φύγει , και η υπουργός εξωτερικών, με το πώς θα φάει το καταλληλότερο, οι Τούρκοι, έχουν καταλάβει τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, και πραγματοποιούν εικονικούς βομβαρδισμούς, πάνω από ελληνικά νησιά, που κατοικούνται.
Μετά τα Υμια που έχασε ο Σημίτης, τώρα χάνουμε το Αιγαίο.
Η λύση είναι μια. Να τα καταρρίψουμε.
H Ελληνική Δημοκρατία, δεν μπορεί να εγγυηθεί ποια, στους έλληνες υπηκόους, ότι δεν θα ξυπνάνε το πρωί, με τουρκικά αεροπλάνα, πάνω από το κεφάλι τους.
Το ζήτημα πλέον είναι ποτέ θα έρθουν στην Αθήνα ;

"Εντείνουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο με απειλές αναχαιτίσεων ελληνικών στρατιωτικών ελικοπτέρων που προσεγγίζουν ακριτικά νησιά, και πτήσεις μαχητικών στο πεδίο βολής Ανδρου.Παραμονές Χριστουγέννων δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από συνολικά 13 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα έξι ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις και 10 παραβιάσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Η τουρκική προκλητικότητα αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, από την Πολεμική μας Αεροπορία, χωρίς να σημειωθεί εμπλοκή.
Οπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ελικόπτερο του στρατού, καθώς πετούσε κοντά στο Φαρμακονήσι, κλήθηκε από τουρκικά ραντάρ να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί, όπως είπαν, πετούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και στις Οινούσσες, όπου ελληνικό ελικόπτερο απειλήθηκε με αναχαίτιση.
Την ίδια ώρα οι τουρκικές προκλήσεις εντείνονται επικίνδυνα και με τις πτήσεις μαχητικών στο πεδίο βολής Άνδρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», χθες το μεσημέρι -περίπου δύο εβδομάδες μετά την εισβολή δύο τουρκικών F-16 στο πεδίο βολής Άνδρου την ώρα που εκτελούσαν ασκήσεις πυρών 16 ελληνικά πολεμικά πλοία- σημειώθηκε διπλή διέλευση τουρκικών αεροσκαφών μέσα και στα όρια του πεδίου βολής, η οποία τελικά κατέληξε σε υπέρπτηση τεσσάρων F-16 πάνω από το Αγαθονήσι σε πολύ χαμηλό ύψος.Αρχικά, διευκρινίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, τέσσερα αεροσκάφη διέσχισαν στο μέσον το πεδίο και μετά ένα F-16 πέταξε κατά μήκος του ανατολικού ορίου.Χθες στο FΙR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 16 τουρκικά F16, εκ των οποίων οπλισμένα, σε δύο σχηματισμούς, παραβιάζοντας δέκα φορές τον εθνικό εναέριο χώρο νοτιοδυτικά των Ψαρών, ενώ έγινε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά".

http://kostasxan.blogspot.com/2008/12/blog-post_7933.html

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση ασχολείται μόνο... με την Γάζα και την Χαμάς, και κάνει δηλώσεις καλών προθέσεων, και πορείες μαζί με τη μουσουλμανική κοινότητα, στην πρεσβεία του Ισραήλ.

«Μόνιμο χαρακτήρα και σταθερή συχνότητα προσλαμβάνει η πρακτική της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, με προτίμηση στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Σήμερα το σενάριο προσομοίωσης βομβαρδισμού που ακολούθησαν οι Τούρκοι περιελάμβανε πτήσεις τεσσάρων F-16 πάνω από το Αγαθονήσι. Οι εισβολείς πέταξαν πολύ χαμηλά, μόλις 400 μέτρα (1200 πόδια), πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων. Ο σχηματισμός αποτελούνταν από οκτώ οπλισμένα τουρκικά F-16 τα οποία εισέβαλαν στις 12.11 το μεσημέρι στο FIR Αθηνών από την περιοχή ανάμεσα στη Χίο και την Λέσβο. Παρά το γεγονός ότι τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από ελληνικά μαχητικά, δύο από τους εισβολείς ενεπλάκησαν σε αερομαχία με τα φίλια αεροσκάφη νοτιοδυτικά της Χίου. Την ίδια ώρα τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά πετούσαν πάνω από το Αγαθονήσι, ενώ τα τελευταία δύο F-16 του τουρκικού σχηματισμού δημιουργούσαν ασπίδα προστασίας αποκλείοντας τη νησίδα των Δωδεκανήσων.

31 λεπτά διήρκεσε συνολικά η εικονική επιδρομή των τουρκικών αεροσκαφών. Μόλις πριν από δέκα μέρες τα τουρκικά μαχητικά εκτέλεσαν αντίστοιχη πολεμική άσκηση πάνω από το Φαρμακονήσι.
Σήμερα Δευτέρα καταγράφηκαν συνολικά δύο παραβάσεις (αφού οι εισβολείς προσμετρώνται ανά σχηματισμό και όχι ανά αεροσκάφος!) του FIR Αθηνών και δέκα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου» .
του Μάκη Πολλάτου
http://www.protothema.gr/content.php?id=20791







Στροφή στα ομόλογα της Ευρώπης κάνουν οι "μεγάλοι επενδυτές"


Σχεδόν σίγουρο θεωρούν οι μεγαλύτεροι επενδυτές σε ομόλογα παγκοσμίως τη στροφή του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, προς την κατεύθυνση της γρηγορότερης μείωσης των επιτοκίων, πολιτική που εφαρμόζει και ο κεντρικός τραπεζίτης Μπεν Μπερνάνκι της αμερικανικής Fed.
Οι εταιρείες BlackRock, Schroder Investment Management και Standard Life Investments, οι οποίες συνολικά διαχειρίζονται 1,6 τρισ. δολάρια, έχουν ήδη αρχίσει να προβαίνουν σε αγορές γερμανικών χρεογράφων, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις τους βρίσκονται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Η Barclays Capital, κορυφαία στις συναλλαγές χρεογράφων Γερμανίας, πιστεύει ότι τα ομόλογα παρουσιάζουν «πρωτοφανή αξία» επειδή η ΕΚΤ θα επιταχύνει τον ρυθμό περικοπής των επιτοκίων της υπό το βάρος της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης.
«Είναι ακόμη πολύ λογικό να επενδύει κανείς μακροπρόθεσμα σε επιλεκτικές αγορές, και η Ευρώπη είναι μία από αυτές» αναφέρει διαχειριστής κεφαλαίων της BlackRock στο Λονδίνο.
Παρά το γεγονός ότι η Fed μείωσε τα επιτόκιά της φέτος από το 4,25% στο 0%-0,5%, και η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας προέβη σε περικοπή κατά 3,5%, στο 2%, η ΕΚΤ βρίσκεται ακόμη πίσω. Πρόσφατα, η ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο αναχρηματοδότησης κατά 1,5%, στο 2,5% και αναμένεται να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 1%, στο 1,5%, έως τον Ιούνιο του 2009, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων.
Ο κ. Τρισέ είχε αναφέρει νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα ότι οι επιπλέον μειώσεις των επιτοκίων μάλλον θα αποτύχουν να ενισχύσουν την οικονομία εφόσον οι τράπεζες δεν διευκολύνουν τον μεταξύ τους διατραπεζικό δανεισμό, αλλά ωστόσο εκτιμάται ότι η ΕΚΤ θα προσπαθήσει τελικά να «ισοσταθμίσει» τα επιτόκιά της με εκείνα της Fed.
«Η ευρωπαϊκή οικονομία θα πάει χειρότερα από την οικονομία των ΗΠΑ την επόμενη χρονιά», πιστεύει οικονομολόγος της Standard Life στο Εδιμβούργο, τονίζοντας ότι τα ευρωπαϊκά ομόλογα δείχνουν αν είναι περισσότερο ελκυστικά από την αντίστοιχη αγορά των ΗΠΑ.
Τα ομόλογα της Γερμανίας τη φετινή χρονιά είχαν απόδοση 12,1%, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από το 1995, όταν η απόδοσή τους είχε ανέλθει στο 16%, σύμφωνα με στοιχεία της Merrill Lynch & Co. Αντίστοιχα, τα γαλλικά κρατικά χρεόγραφα είχαν απόδοση 11,5%, ενώ τα ισπανικά ομόλογα βρέθηκαν χαμηλότερα, στο 8,8%.
Οι επενδυτές φέτος στράφηκαν φέτος προς τη σχετική ασφάλειας των κρατικών χρεογράφων καθώς οι ζημιές και οι διαγραφές από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές εταιρείες του κόσμου ξεπέρασαν το 1 τρισ. δολάρια, και η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία εισήλθαν στην πρώτη τους ταυτόχρονη ύφεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Bloomberg

Πρόγραμμα 244 δις ευρώ για την ρωσική οικονομία ανακοίνωσε ο Πούτιν.


Η ρωσική οικονομία κινείται σε θετικό κλίμα και η άνοδος του ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει το 6% το 2008, όμως τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Παρά τις αρνητικές τάσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο, η ρωσική οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη» είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Η άνοδος του ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει στο 6%», πρόσθεσε ενώ ο πληθωρισμός θα αυξηθεί στο 13,5% από 11,9% που ήταν το 2007.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε πιο θετικά αποτελέσματα. Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής είναι μικρότερη από το προβλεπόμενο», διευκρίνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι αν οι θετικές τάσεις του πρώτου εξαμήνου συνεχίζονταν και στο υπόλοιπο έτος, τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα.

«Η ρωσική οικονομία είναι ενταγμένη από καιρό στην παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να υπάρξει πέραν των παγκόσμιων τάσεων, θετικών και αρνητικών. Ελπίζουμε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν (για την αντιμετώπιση της κρίσης θα έχουν αποτέλεσμα το επόμενο έτος και θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε την απότομη πτώση που επιπέδου διαβίωσης και την αύξηση της ανεργίας, διασφαλίζοντας τη σταθερή λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της βιομηχανίας», κατέληξε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι η Ρωσία θα διαθέτει συνολικά 10.000 δισεκατομμύρια ρούβλια (244 δισ. ευρώ) για να θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Λόγω της κρίσης ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί κατά περίπου 1 εκατομμύριο το 2009, όπως εκτιμούν τα υπουργεία Κοινωνικής Ανάπτυξης και Οικονομικής Ανάπτυξης. Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ανάπτυξης, Τατιάνα Γκολίκοβα, δήλωσε ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων μπορεί να φτάσει τα 2,1-2,2 εκατομμύρια. Σύμφωνα όμως με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, ο πραγματικός αριθμός των ανέργων το 2009 θα είναι περίπου 5,4 εκατομμύρια και η ανεργία θα αγγίξει το 7,4%, από 6,3% που είναι σήμερα.
H κεντρική τράπεζα της της Ρωσίας λόγω της ανόδου του Ευρώ στα 1.4226 δολλάρια άφησε το ρούβλι (που ακολουθεί βασικά το δολλάριο) να διολισθήσει κατα 2,4% έναντι του ευρώ, φτάνοντας στα 41,6522 ρούβλια ανά ευρώ, ενώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε κατά 0,9% στα 29,2430.(Το χαμηλότερο επίπεδο από το 2003).
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας επέτρεψε την υποτίμηση του ρουβλίου κατά περισσότερο από 1% έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων, για 12η φορά από τις αρχές Νοεμβρίου. Από τις αρχές Αυγούστου, το ρούβλι έχει υποχωρήσει κατά 20% έναντι του δολαρίου.
Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2009 εκτιμάται ότι ενδέχεται να ανέλθει στα 2 τρισ. ρούβλια (69 δις δολλάρια), σύμφωνα με το υπουργό Οικονομικών Αλεξέι Κούρντιν, γεγονός που θα αναγκάσει τη χώρα να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα από τα πετρελαϊκά της κέρδη, για την κάλυψη του ελλείμματος.
Η οικονομική πολιτική της ρωσσικής ηγεσίας ειναι , ο ελεγχόμενος πληθωρισμός, με τον οποίο θα χρηματοθοτηθεί ένα μέρος από του ελλείμματος, ενώ με την υποτίμηση έναντι του δολλαρίου,αυξήθηκε 20% η ρευστότητα τών νοικοκυριών,αφού όλοι κρατούσαν τα χρήματα τους σε δολλάρια.Η αυξηση της κοπής χρήματος θα απορροφηθεί επομένως από τα νοικοκυρια και τις επιχειρήσεις.
----------------------------------------------
Ο γεωργιανής καταγωγής Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, διευθυντής του τμήματος «Νέων Προκλήσεων και Απειλών» του ρωσικού ΥΠΕΞ θα είναι ο νέος πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα.Ο κ. Τσχικβισβίλι ήταν πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τιφλίδα της Γεωργίας από το 2002 ως το 2006.
Ο νυν πρέσβης κ. Βντόβιν, ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Ελλάδα, όπου υπηρέτησε από το 2003 και επιστρέφει στην κεντρική υπηρεσία του ρωσικού Υπουργείου των Εξωτερικών.
Tη Δευτέρα είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο κ. Βντόβιν αναφέρθηκε στην ευρύτερη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ και ΠΟΛΛΑ


«Άφοβον ο θεός, αναίσθητον ο θάνατος, το μεν αγαθόν εύκτητον, το δε δεινόν ευκαρτέρητον»
(Τετραφάρμακος) Επίκουρος

Να απελευθερωθούμε δηλαδή, από τον φόβο των θεών και τον φόβο του θανάτου,(αφού ο θάνατος ουδέν προς ημάς) τα βάσανα μπορούμε να τα αντέξουμε (οι οδύνες εύκολα υπομένονται) και το καλό( αγαθό) εύκολα κατακτάται..


"Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ, ΤΟ ΓΑΡ ΔΙΑΛΥΘΕΝ ΑΝΑΙΣΘΗΤΕΙ, ΤΟ Δ’ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥΝ ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ".
Επίκουρος

Γεγόναμεν άπαξ, δις δε ουκ έστι γενέσθαι. δει δε τον αιώνα μηκέτι είναι. Συ δε ουκ ών της αύριον κύριος αναβάλλη το χαίρον. Ο δε βίος μελλησμώ παραπόλλυται και είς έκαστος ημών ασχολούμενος, αποθνήσκει.

Επίκουρος

Γεννηθήκαμε μια φορά και δεύτερη δεν γίνεται. Είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξουμε ξανά στον αιώνα τον άπαντα. Εσύ όμως, ενώ δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις την ευτυχία γι’ αργότερα. Κι η ζωή κυλά με αναβολές και χάνεται, κι ο καθένας μας πεθαίνει μες στις έγνοιες και τα άγχη

Σπύρος Χατζάρας

Το Ινστιτούτο Tavistock προετοίμασε και το σημαίνον και το σημαινόμενο


Η Αραβική Νομισματική Ένωση περιμένει τις «άνωθεν» εξελίξεις.


Εχασαν πολλά αλλά έχουν κι άλλα
Το 2010 και η Νομισματική Ένωση των 5 από τις 6 χώρες του αραβικού Κόλπου, μπορεί να είναι μεθαύριο, αλλά κανείς τους δεν φαίνεται να βιάζεται , ακολουθώντας το πανάρχαιο αραβικό ρητό ,«μπόκρα», δηλαδή, «αστό για αύριο».

Οι συζητήσεις για την Νομισματική και Οικονομική Ένωση των 6, άρχισαν τη δεκαετία του ογδόντα, σχεδόν παράλληλα με τις πρώτες διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη ,για κοινό νόμισμα. Πέρυσι στην Ντόχα ανακοίνωσαν, ότι το 2010, με εξαίρεση το Ομάν, που διαφώνησε, οι άλλοι 5 θα προχωρούσαν στο κοινό νόμισμα.

Η 29η Σύνοδος Κορυφής των 6 του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, (Gulf Cooperation Council-GCC), που όλοι μαζί κατέχουν το 25% των παγκοσμίων αποθεμάτων φυσικού αερίου και το 45% των αποθεμάτων πετρελαίου, άρχισε μεν ,στην πρωτεύουσα του Ομάν ,την Μασκάτ, με κύριο θέμα τις αποφάσεις ,για την θεωρητικά ,επικείμενη αραβική νομισματική ένωση, αλλά συζήτησαν πρωτίστως τις εξελίξεις στη Γάζα. Υπάρχει βέβαια και η δεύτερη μέρα. «Μπόκρα».

Η παγκόσμια οικονομική κρίση,είναι ωστόσο,το κύριο θέμα, που απασχολεί τους Βασιλιάδες στη Ριάντ, τους Σεΐχηδες, και τους Εμίρηδες του αραβικού Κόλπου, αφού πρέπει να αντιμετωπίσουν την πτώση της τιμής του πετρελαίου, ( οι περισσότερες χώρες του GCC βασίζονται στο πετρέλαιο για τα δημόσια έσοδα τους, μέχρι και 90%) , αλλά και τις απώλειες από τις επενδύσεις σε αμερικανικά «πατσαβουρόχαρτα ».Οι «πλούσιοι» ηγεμόνες, γνωρίζουν ότι το βάθος και η έκταση των «απωλειών» ,και της κρίσης, επιβάλλει μια κοινή στρατηγική.
Μέχρι τώρα κάθε χώρα έχει εφαρμόσει εθνικά μέτρα όπως είναι η μείωση των επιτοκίων, η ενίσχυση της ρευστότητας, η εγγύηση των καταθέσεων , και η μείωση των αποθεματικών των τραπεζών.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα, και τα πλεονάσματα των προϋπολογισμών, και τα αυξημένα έσοδα του καλοκαιριού ( όταν το πετρέλαιο πήγε στα 146 δολάρια) ,επιτρέπουν στα κράτη του Κόλπου ,να αντιμετωπίσουν την κρίση με μεγαλύτερη άνεση. Η ανάπτυξη θα πέσει από το 5,8% το 2008, στο 4.2% το 2009, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ύφεση, ούτε καν επιβράδυνση.
Οι χώρες του Κόλπου, έχουν ήδη επιλέξει, να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση των μεγάλων δημοσίων έργων, (αεροδρόμια σίδηροδρόμοι, μονάδες παραγωγής ενέργειας, υδροδότηση ) .

Τα χρηματιστήρια του Κόλπου, όμως,έχουν καταρρεύσει. (Του Ντουμπάι είναι 70% κάτω από τον Ιανουάριο το 2008). Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει ο ιδιωτικός κατασκευαστικός τομέας και ίδιως στο Ντουμπάι, που πρωταγωνιστούσε τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα κατασκευαστικά συμβόλαια έχουν ήδη ακυρωθεί η αναβληθεί..

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη οικονομία των 6, ανακοίνωσε ελλειμματικό προϋπολογισμό για το 2009, (ο προηγούμενος ελλειμματικός προϋπολογισμός της ήταν το 2002), κατά 17.3 δις δολάρια, για να στηρίξει την οικονομία της. Το περυσινό πλεόνασμα των 157 δις φθάνει για να χρηματοδοτήσει την έξοδο από την κρίση, το 2010. Όμως θα πρέπει να συνυπολογιστούν . τα μεγέθη των ( παράπλευρων;) επενδυτικών απωλειών. Οι εκτιμήσεις για τις απώλειες των «επενδυτικών κεφαλαίων» των χωρών του GCC κυμαίνονται μεταξύ 450 και 650 δισεκατομμύρια δολλάρια. Το Μάιο του 2008 η αποτίμηση των επενδύσεων ήταν 1,5 τρίς.

Οι εξι, δηλαδή, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Κατάρ, το Κουβέιτ, και το Μπαχρέιν, μπορεί να συζητούν τη νομισματική ένωση, αλλά πάντα ακούν και τη γνώμη της «Φίλης και Συμμάχου», με τα συμφέροντα της οποίας, είναι ταυτισμένες, οι δυναστείες.

Η σύνοδος της Μασκάτ, επρόκειτο να λάβει αποφάσεις για την ίδρυση της Κεντρικής Τράπεζας του Κόλπου, η οποία, όπως έχει συμφωνηθεί εδώ και χρόνια, θα πρέπει να θέσει σε κυκλοφορία το κοινό νόμισμα, μέχρι το 2010, και να επιλέξει τον διοικητή. Μπορεί βέβαια να αποφασίσουν να μεταθέσουν την ημερομηνία. «Μπόκρα». Άστο για αύριο . Μέχρι να αποφασίσουν και στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός το Μπαχρέιν , σεΐχης Khalifa bin Salman Al Khalifa δήλωσε ότι
« η οικονομική ολοκλήρωση των χωρών του Κόλπου έχει καταστεί αναπόφευκτη. Τη στιγμή που ολοκλήρωσε ο κορμός δημιουργεί οικονομικά μπλόκ, πρέπει και εμείς να κάνουμε γρηγορότερα τα βήματα που απομένουν προς την οικονομική ολοκλήρωση».

Για το πετρέλαιο, διάφοροι που «κρυφακούνε» τις σκέψεις των σεΐχηδων, λένε ότι θα συμφωνήσουν σε μια τιμή γύρω στα 50 δολάρια, το 2009, και σε τιμή στόχο τα 70 δολάρια για το 2010.

360+2 οι νεκροί 1700 οι τραυματίες.

Ο αριθμός των νεκρών ,από τις τρεις ημέρες των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ανέρχεται στους 360, σύμφωνα με στοιχεία από νοσοκομειακές πηγές. Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 1700, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στη Γάζα, Μουαουία Χασανίγε .Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αυτοκίνητο στη Λωρίδα της Γάζας, που δέχτηκε αεροπορική επίθεση από τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.Το αυτοκίνητο μετέφερε φιάλες υγραερίου.
Στόχος της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας είναι να πέσει το καθεστώς της ισλαμιστικής οργάνωσης της Χαμάς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Χάιμ Ραμόν μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο «10».
Oι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ ξεκινησαν στις 4 το απόγευμα ,με διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ που οργάνωσαν από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο. η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, η Ελληνο-παλαιστινιακή Φιλία, καθώς και παλαιστινιακές και αραβικές οργανώσεις. Η συγκέντρωση σημαδεύτηκε από επεισόδια που ξεκίνησαν όταν κάποιοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κατεβάσουν την ισραηλινή σημαία από τον ιστό της. Τελικά, κατάφεραν να σκίσουν τη σημαία, αλλά ακολούθησε καταδίωξή τους από δυνάμεις των ΜΑΤ και συνελήφθησαν τρία άτομα αραβικής καταγωγής.
Στο κείμενο που μοίρασαν οι παλαιστινιακές οργανώσεις της Ελλάδας ζητούν μεταξύ άλλων «να σταματήσουν άμεσα τα εγκλήματα εθνοκάθαρσης του Ισραήλ στη Γάζα, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να τερματισθεί η σιωνιστική κατοχή στην Παλαιστίνη».
Το ΚΚΕ Πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ με επικεφαλής της πορείας η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Ανάλογη συγκέντρωση εκάνε και ο ΣΥΡΙΖΑ στις 6:30 μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ .
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου είχε τη Δευτέρα η υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αιγύπτιος διπλωμάτης Αμρ Μουσά συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να τερματιστεί άμεσα η βία στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Πρωτοβουλίες από πλευράς ΕΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός ζητά το ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι προέχει η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα φτάσει εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

H γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, Αμπού Γκαζάλα. Σε δηλώσεις της, ζήτησε καθαρές καθαρές τοποθετήσεις, χωρίς μισόλογα, για την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

«Να μπει στο τραπέζι η επίλυση του Παλαιστινιακού, ενός προβλήματος που εκκρεμεί 60 χρόνια, για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, κανονικού κράτους και όχι μισοκράτους, όπως σκέφτονται οι ΗΠΑ και άλλοι. Ενός κράτους που θα είναι στα εδάφη του 1967 και θα έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» τόνισε.

Το Ινστιτούτο Tavistock πρετοίμασε και το σημαίνον και το σημαινόμενο


Οι πιστώσεις του προυπολογισμού δεν είναι δεδομένες


"Η εγγραφή πιστώσεων για επιχορήγηση φορέων δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και υποχρέωση καταβολής"
Λίγο πρίν
τον
ανασχηματισμό
ή
την καταρευση;
Το ταμείο ειναι μείον
και ενω τα ηρωικα ΜΑΤ
εξακολουθούν
να προστατεύουν
το "Εθνικό"
σύμβολο
που μας
θυμίζει οτι....
" τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης του καναλάρχη για τον θεατή, του διαφημιστή για τον καταναλωτή, του τοκογλύφου για τον δανειολήπτη, του μπάτσου για τον μαθητή, του εργοδότη για τον εργαζόμενο, του εμπόρου για τον πελάτη κλπ". (Σ. Κομίνης)
δεν ειναι καθόλου βέβαιο οτι θα πληρωθούν τις υπερωρίες τους το 2009.
"Η διάθεση του συνόλου των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη"
Εγκύκλιος για τον προϋπολογισμό του 2009 του υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα.
Λέει η ίδια η κυβέρνηση για τον προυπολογισμό μαιμού που ψήφισε ,με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα .
και άλλα κόλπα....

-"Η εγγραφή πιστώσεων για επιχορήγηση φορέων δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και υποχρέωση καταβολής".(όταν τους πεις απατεώνες ,θα σου πουν ευχαριστώ)
-"Ανάληψη υποχρεώσεων καθ' υπέρβαση των εγκεκριμένων πιστώσεων ή του ποσοστού διάθεσης αυτών δεν επιτρέπεται"
-"Είναι πιθανό να μην εγκριθεί η διάθεση του συνόλου των πιστώσεων ορισμένων κατηγοριών δαπανών".
-"Συμπληρωματικές πιστώσεις δεν μπορεί να χορηγηθούν, δεδομένου ότι στον προϋπολογισμό δεν έχει προβλεφθεί αποθεματικό".
-Στις περιπτώσεις μετατάξεων από ΟΤΑ Α΄ βαθμού, μη επιχορηγούμενα νομικά πρόσωπα κ.λπ. τα αιτήματα μετατάξεων δεν θα ικανοποιούνται
«Με τον προϋπολογισμό του έτους 2009 επιδιώκεται η συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας με τη μείωση του ελλείμματος και την ταχύτερη αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.Η προσπάθεια αυτή θα στηριχθεί στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, καθώς και στη συγκράτηση των δαπανών του Δημοσίου».
Το άλλο με τον Μπόμπο το ξερετε...........

Ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να είναι ο τελευταίος πρόεδρος των ΗΠΑ;


Το λόμπι των «κρατιστών» στις ΗΠΑ, ετοιμάζει τον στρατό , για να αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες ταραχές,και την πιθανή διάλυση.

Σπύρος Χατζάρας

Όταν η Καρδιά του «συστήματος» βρίσκεται σε σοβαρή κρίση, οι «παθολόγοι» του Tavistock Institute, συνιστούν, « να πάρετε έναν πόλεμο». Στις περιπτώσεις που «το φάρμακο», δεν είναι έτοιμο η θεραπεία μπορεί να αρχίσει με «μια σοβαρή πολιτική κρίση» ,κάθε 4 ώρες.

Στις ΗΠΑ, οι έφηβοι έχουν πάψει να «κάνουν όνειρα» εδώ και πολλά χρόνια. Σχετικά πρόσφατα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους, εκατοντάδες χιλιάδες έχουν χάσει τα σπίτια τους, εκατομμύρια άλλοι έχουν χάσει τις καταθέσεις τους, σε «επενδυτικά πατσαβουρόχαρτα», και εκατομμύρια πεινάνε.

Ωστόσο, τα «παιδιά που έχασαν τα όνειρά τους», δεν βρίσκονται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, του Σικάγο, του Σηάτλ με μολότοφ, να καίνε αυτοκίνητα, και μαγαζιά.
Ίσως επειδή, ο Μεγάλος Αδελφός και το Tavistock Institute, αγρυπνούν. Βρήκαν την διπλή παραλλαγή Ομπάμα-Χίλαρι, την έπαιξαν 1-2-Χ, και προς το παρόν. όλοι περιμένουν, μήπως δουν και αυτοί, το όνειρο του Ομπάμα.

Ένας παλιός γνωστός από τη Μόσχα ,ο Igor Panarin, (καθηγητής τότε, και τώρα πρύτανης της ρωσικής διπλωματικής Ακαδημίας), είχε προβλέψει το 1998 σε ένα επικοινωνιακό συνέδριο στην Αυστρία, την κατάρρευσή και τη διάλυση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τώρα τον θυμήθηκαν, και τον κυνηγάνε τα ΜΜΕ για συνεντεύξεις.

Η ανάλυση του Panarin, όπως μου την είχε αναπτύξει , ήταν στηριγμένη σε τετράγωνη λογική. Η οικονομική ανάπτυξη, με βάση τα κέρδη από τους τόκους, και τις υπεραξίες των χρεογράφων, δεν μπορούσε να είναι γραμμική αλλά κυκλική. Η βουλιμία των τοκογλύφων ( τραπεζιτών) και η αίσθηση της μονοκρατορίας, (μετά τη νίκη επί της Σοβιετικής Ενώσεως), αλλά και η ψευδαίσθηση ότι η επέκταση στις «παγκόσμιες αγορές» θα απορροφούσε τον «αέρα», θα οδηγούσε το κατεστημένο της «ανατολικής ακτής» στα ίδια λάθη του 1929.

Το νέο κράχ ήταν επιστημονικά αναμενόμενο. Και προβλέψιμο.

Η διαφορά του τότε, με το τώρα, είναι ότι στον παγκόσμιο οικονομικό στίβο, η «τροτσκιστική παρέα» Νέας Υόρκης-Λονδίνου, δεν έχει δίπλα της τη «Βρετανική Αυτοκρατορία», και δεν ελέγχει τις πρώτες ύλες.

Η καταχρεωμένη υπερδύναμη, (ΗΠΑ) σύμφωνα με το γεωπολιτικό θεώρημα πού λέει ότι, όταν μια μεγάλη δύναμη συσσωρεύει χρέος, αυτό οδηγεί τελικώς είτε σε μακροχρόνια υψηλό πληθωρισμό είτε σε (παγκόσμιο) Πόλεμο, θα έπρεπε να οδηγηθεί σε, έναν « πληθωρισμό Βειμάρης», ή να λάβει «έκτακτα μέτρα».

Οι περιφερειακές προσπάθειες, ( «11η Σεπτεμβρίου» , « Παγκόσμιος Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», « Αφγανιστάν», «εισβολή στο Ιράκ», « κρίση στον Καύκασο», αλλά και «κατάρρευσή χρηματιστηρίων στην άπω Ανατολή», « κερδοσκοπία με το πετρέλαιο, τα τρόφιμα και τα φάρμακα», δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τα βασικά στοιχεία της κρίσης, και όπως και το 1929, τρύπησαν τη φούσκα, βγάζοντας από την « πρίζα», την Lehman Brothers, για να τα φάνε οι από τους δανειστές τους και να ξεφύγουν από τον οικονομικό τους. έλεγχο δημιουργώντας παράλληλα το «σκηνικό», για μια νέα παγκόσμια οικονομική Τάξη .

Βασικά για να διαγράψουν το χρέος τους , ακολουθώντας τις πρωτότυπες ιδέες των Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών, που διέλυσαν τη χώρα τους για να αποφύγουν να αποπληρώσουν το συσσωρευμένο εξωτερικό χρέος.

Η Ουάσινγκτον για να αποφύγει την αποπληρωμή του χρέους της, θα το απαξιώσει με τον πληθωρισμό το δολάριο που θα ρίξει κατακόρυφα την αξία του. Τα ομόλογα που κατέχουν η Κίνα και η Ιαπωνία θα απαξιωθούν και θα αποπληρωθούν με το νέο νόμισμα το «Αμέρο», της NAFTA , που έχει συμφωνηθεί από το 2006 με τον Καναδά και το Μεξικό. Παράλληλα ορισμένοι θεωρητικοί προτείνουν, ένα νέο κανόνα του χρυσού, υπολογίζοντας την ουγιά σε 8-9000 δολάρια. Η προτεινόμενη η επιθυμητή ισοτιμία, είναι δηλαδή 1 ευρώ με 140 δολλάρια.

Βρισκόμαστε λοιπόν στο σημείο μηδέν.

Η Κίνα έχει τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα, και είναι ο μεγαλύτερος δανειστής των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεύτερος δανειστής είναι η Ιαπωνία. Η Ρωσία όπως και οι άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, κατέχει και διατηρεί, δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων δολάρια.

Οι ΗΠΑ και οι Τραπεζίτες της ανατολικής ακτής, αναζητούν, μια νέα διεθνή συμφωνία ,με κέντρο το ΔΝΤ. Μόνο που τα κεφάλαια για τη μετατροπή του σε κέντρο του διεθνούς συστήματος, δεν μπορούν πια να προέλθουν από τις ΗΠΑ, που απευθύνθηκαν στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, και την Ευρώπη, ( με αυτή τη σειρά) για να προσφέρουν τα κεφάλαια. Επομένως οι ΗΠΑ θα πάψουν να είναι ο παγκόσμιος ρυθμιστής, τα θα αντικατασταθούν από την Κίνα τη Ρωσία και ίσως την Ιαπωνία. Τότε οι «τραπεζίτες» θα αλλάξουν υπηκοότητα, και οι τράπεζες, έδρα. Η παγκοσμιοποίηση, (του τραπεζικού κεφαλαίου) θα μείνει ζωντανή.
Σε αυτά τα σχέδια, της παγκοσμιοποίησης των τραπεζιτών, αντιδρούν οι «αμερικανόφρονες», δηλαδή οι υποστηρικτές του εθνικού κράτους, που βρίσκονται βασικά στις ένοπλες δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά και στις κοινωνικές οργανώσεις που μάχονται την παγκοσμιοποίηση . Η δύναμή τους φάνηκε στην καταψήφιση από το Κογκρέσο του πρώτου πακέτου Πόλσον.

Στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς εκατοντάδες ιστοσελίδες και χιλιάδες « χώρους διαλόγου» που καταγγέλλουν το «Αμέρο» ως αντί αμερικανική συνωμοσία, και προβλέπουν ότι με την εισαγωγή του θα καταλυθεί το αμερικανικό κράτος και η ομοσπονδία.

Ο Igor Panarin σε συνέντευξη του στην Izvestia (24 Νοεμβρίου) σημείωσε: «Το δολάριο δεν καλύπτεται από τίποτα, το αμερικανικό εξωτερικό χρέος αυξάνεται σαν χιονοστιβάδα. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μια πυραμίδα, η οποία πρέπει να καταρρεύσει. Η οικονομική κρίση θα επιδεινωθεί, η ανεργία θα αυξηθεί και οι άνθρωποι θα χάσουν τις αποταμιεύσεις τους. Η λαϊκή δυσαρέσκεια θα αυξάνεται , αν και προς το παρόν συγκρατείται από την ελπίδα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να κάνει θαύματα. Μετά την άνοιξη, όμως , θα είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν θαύματα. Ο πληθωρισμός, η ανεργία και φτώχεια , θα οδηγήσουν στην κοινωνική αναταραχή, και τότε θα ενεργοποιηθούν οι παράγοντες που θα προκαλέσουν την αποσύνθεση της χώρας»
Ίσως δηλαδή, ο Μπαράκ Ομπάμα να είναι ο τελευταίος πρόεδρος των ΗΠΑ .

Σύμφωνα με την ανάλυση του Παναρίν, η πολιτεία του Τέξας, στην οποία η αυτονομιστικές «σκέψεις» είναι πάντα επίκαιρες, και η δυτική ακτή, όπου πλειοψεί πια η κινεζική κοινότητα, και ο Ισπανόφωνος ( πλέον) Νότος, είναι τα πιο « θερμά σημεία».Ο Παναρίν, υπογράμμισε μάλιστα ( και αυτό έχει ξεχωριστή σημασία) ότι η Κίνα, εφαρμόζει συγκεκριμένη πολιτική προσέγγισης της κοινότητας της δυτικής ακτής. Εάν ξεκινήσουν οι αυτονομιστικές πολιτικές , τότε, η αγγλοσαξωνική Ανατολική Ακτή, θα διαλέξει το δικό της δρόμο, και θα πρέπει οι πολιτείες που είναι κοντά στον Καναδά και το Midwest, να διαλέξουν « με ποιους θα παν και ποιους θα αφήσουν».
Το πιο εκπληκτικό, είναι ότι θέτει, ζήτημα κυριότητας της Αλάσκας, τονίζοντας ότι ο Τσάρος δεν την πούλησε αλλά την μίσθωσε, και γι' αυτό « η Ρωσία θα μπορούσε να απαίτηση την επιστροφή της, με τη λήξη της μισθώσεως».

Η λύση για τους «Τροτσκιστές τραπεζίτες » της ανατολικής ακτής, είναι, όπως καταγγέλλουν οι « πατριώτες», η αντικατάσταση των ΗΠΑ από τις «Ενωμένες Πολιτείες της Βορείου Αμερικής», την North American Union.(NAU),
την πολιτική ομπρέλα δηλαδή της NAFTA.

Λίγο πριν την λαϊκή «επανάσταση» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Χόλιγουντ είχε «προειδοποιήσει», ( όπως πάντα), με την ταινία Soylent Green (1973), που εκτυλίσσονταν στη Νέα Υόρκη το 2022 μχ. Ο « κατακλυσμός» και η «καταστροφή» όμως, ήρθε κάπως πιο γρήγορα.
Η «διάλυση» , που βλέπουν στη Μόσχα ότι έρχεται, έχει γίνει αντιληπτή φυσικά και στις ΗΠΑ.

Το ιδιωτικό και διακομματικό, Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (Center for Strategic and International Studies -CSIS) ,του Δημοκρατικού, τέως γερουσιαστή Σάμ Νάνν ( Sam Nann), κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο, μια έκθεση 52 σελίδων , την οποία υπογράφει ο απόστρατος συνταγματάρχης Nathan Freier, και η οποία επισημαίνει ότι «ο αμερικανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί για την προστασία του κράτους (των ΗΠΑ) σε ομοσπονδιακό επίπεδο, προκειμένου να καταστείλει τυχόν «βίαιη, στρατηγική αποδιοργάνωσης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών», η οποία είναι δυνατόν να προκληθεί από «μια αιφνίδια οικονομική κατάρρευση» ή από την « κατάρρευση της υφιστάμενης πολιτικής και νομικής τάξης».

Η έκθεση ήταν προφανώς σε γνώση των Ρώσων , διότι ο πρύτανης της διπλωματικής ακαδημίας της Μόσχας Igor Panarin, σε συνέντευξή του στο περιοδικό NIN του Βελιγραδίου (4 Δεκεμβρίου 2008), τόνιζε ότι «η πολιτική διαμάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, διεξάγεται ανάμεσα στους υποστηρικτές του κράτους, και τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης».

Οι «υποστηρικτές του κράτους», επομένως, όπως ο Σάμ Νάνν, (που έχει την πολιτική κληρονομιά του Κάρλ Βίνσον (Carl Vinson), ετοιμάζονται να αντιδράσουν, και τα σχέδιά τους τα κοινοποιούν, στους χώρους που κινούνται οι ομοϊδεάτες τους. Δηλαδή στο στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες.
Από την άποψη αυτή η πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ, έχει ομοιότητες με την Σοβιετική Ενωση, πριν την κατάρρευση, όταν η KGB και ο στρατός, προετοιμάζονταν για την «επόμενη μέρα».
Η έκθεση του ινστιτούτου του κ. Νάνν. έχει διοχετευτεί στα ανώτατα στρατιωτικά κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων, στους επικεφαλής των μυστικών και υπηρεσιών (CIA,DIAκλπ), το FBI , και στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας , Και υπογραμμίζει ότι «από την στιγμή που υπάρξει εκδήλωση οργανωμένης βίας εναντίον των τοπικών, πολιτειακών και εθνικών αρχών, και οι τοπικές αρχές δεν έχουν την δυνατότητα να επαναφέρουν την τάξη και να προστατεύσουν τους ευπαθείς πληθυσμούς, το Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να κληθεί να καλύψει το κενό».

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, θα αλλάξει ουσιαστικά και θα επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της εσωτερικής αλλά και εξωτερικής πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης. «Η κοινωνική βία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών θα αναγκάσει τις ένοπλες δυνάμεις να προσανατολιστούν στην αντιμετώπιση της εσωτερικής απειλής για να επαναφέρει την εσωτερική τάξη και την ασφάλεια, και αυτό θα μεταβάλει τις μέχρι τώρα προτεραιότητες, και την ιεράρχηση των κινδύνων » .
Η αμερικανική κυβέρνηση και το αμυντικό σύστημα που έχουν «επαναπαυθεί με την υφιστάμενη μακροχρόνια εσωτερική τάξη θα αναγκαστούν γρήγορα να εγκαταλείψουν κάποιες ή τις περισσότερες εξωτερικές δεσμεύσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα στην αυξανόμενη ανασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας», υπογραμμίζει η έκθεση του CSIS.

Για το Αμέρο,την NAFTA και την NAU

----------------------------------------------------------


The amero conspiracy. Inside a paranoid vision for our time.

Behind closed doors, a secret cabal is planning the end of the United States as we know it.
Tim Lane for The Boston Globe
November 25, 2007


The North American Union is a supranational organization, modeled on the European Union, that will soon fuse Canada, the United States, and Mexico into a single economic and political unit. The details are still being worked out by the countries' leaders, but the NAU's central governing body will have the power to nullify the laws of its member states. Goods and people will flow among the three countries unimpeded, aided by a network of continent-girdling superhighways. The US and Canadian dollars, along with the peso, will be phased out and replaced by a common North American currency called the amero.

If you haven't heard about the NAU, that may be because its plotters have succeeded in keeping it secret. Or, more likely, because there is no such thing. Government officials say a continental union is out of the question, and economists and political analysts overwhelmingly agree that there will not be a North American Union in our lifetimes. But belief in the NAU - that the plans are very real, and that the nation is poised to lose its independence - has been spreading from its origins in the conservative fringe, coloring political press conferences and candidate question-and-answer sessions, and reaching a kind of critical mass on the campaign trail. Republican presidential candidate and Texas congressman Ron Paul has made the North American Union one of his central issues.

As fears of the mythical NAU grow, they appear to be subtly shaping more mainstream debates about immigration and trade. Paul's fellow Republican congressman Virgil Goode introduced a congressional resolution early this year to block the creation of the NAU and the "NAFTA Superhighway System." Similar resolutions have been introduced in several state legislatures - in Montana's case, the resolution passed nearly unanimously. And back in July, the US House of Representatives easily approved a measure that would cut off federal funds for an existing trade group set up by the three countries.

The NAU may be the quintessential conspiracy theory for our time, according to scholars studying what the historian Richard Hofstadter famously called the "paranoid style" in American politics. The theory elegantly weaves old fears and new realities into one coherent and all-encompassing plan, and gives a glimpse of where, politically, many Americans are right now: alarmed over immigration, worried about globalization, and - on both sides of the partisan divide - suspicious of the Bush administration's expansive understanding of executive power.
The belief in an imminent North American Union, says Mark Fenster, a law professor at the University of Florida and author of a 2001 book on conspiracy theories, "reflects the particular ways in which Americans feel besieged economically, powerless politically, and alienated socially."
more stories like this
As a social anxiety, the NAU's roots run deep. Global government and elites who secretly sell out their own citizenry have long been staples of conspiracy theories, thanks in part to the Book of Revelation's warning that world government will be an early indicator of the Apocalypse. Over the centuries, the world's puppeteers have been thought to be, in turn, the Bavarian Illuminati, the Freemasons, the pope, the Jews, international bankers, the League of Nations, the United Nations, the Rockefellers, and the Communist International.
For most of the 20th century, American conspiracy theories tended to focus on communist infiltration of the upper echelons of the US government. The founder of the John Birch Society, a leading source of such imagined schemes, accused President Dwight Eisenhower and Secretary of State John Foster Dulles, among many others, of being communist agents.
The dissolution of the Soviet Union, the one country that has actually challenged American global preeminence in the postwar period, forced a conceptual adjustment among the conspiracy-minded. In the past two decades, the United Nations and trade groups like the World Trade Organization have figured more prominently in their dark visions. "In the 1990s in particular, with the militia movement, you had all the rumors of black helicopters and jackbooted UN troops," says Chip Berlet, an analyst at the liberal, Somerville-based think tank Political Research Associates. "There was this sense that the secret elites behind the UN were the same secret elites who had been behind the Soviet Union."
Recently, other threads have emerged. The 1994 birth of NAFTA gave new strength to worries that free trade would cripple the American middle class. In the past two years, immigration has once again thrust itself into the national political discussion. And the once-mighty dollar has entered a steady decline that shows no signs of ending - in sharp contrast to the strength of the euro, the new currency of an economically united Europe.
In March 2005, those seemingly disparate worries found a banner under which they could unite. President Bush, along with then-President Vicente Fox of Mexico and then-Prime Minister Paul Martin of Canada, held a summit in Waco, Texas, and announced the creation of the Security and Prosperity Partnership, a framework for greater continental cooperation on trade and security issues.
Alarmed at the fact that the United States had entered into the arrangement without explicit congressional approval, and by what they saw as a lack of public detail about the meetings, a few conservative activists became convinced that the SPP was the first step in a secret plan to dissolve the three nations into one continental unit. Their suspicions were further inflamed when, two months later, a working group at the Council on Foreign Relations, a think tank long viewed with suspicion by the conspiratorial fringe, published a report called "Building a North American Community." The report recommended the establishment of a common North American security perimeter, the development of biometric North American border passes, and the adoption of a common North American tariff.
--------------------------------------------------------------------------------------------
The idea to form the North American Union as a super-NAFTA knitting together Canada, the United States and Mexico into a super-regional political and economic entity was a key agreement resulting from the March 2005 meeting held at Baylor University in Waco, Tex., between President Bush, President Fox and Prime Minister Martin.

A joint statement published by the three presidents following their Baylor University summit announced the formation of an initial entity called, "The Security and Prosperity Partnership of North America" (SPP). The joint statement termed the SPP a "trilateral partnership" that was aimed at producing a North American security plan as well as providing free market movement of people, capital, and trade across the borders between the three NAFTA partners.

28/12/2008



Ψήφισμα - Κατά της Προσφυγής των Σκοπιανών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης


Η Γενική Συνέλευση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών, συμφώνησε ομόφωνα, να εκφράσει εγγράφως προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και την υπουργό των Εξωτερικών, την απαίτηση της Γενικής Συνέλευσης , να μην παραχωρήσει η Ελλάδα, το όνομα Μακεδονία και τα παράγωγά του στη FYROM , σε βάρος των ιερών και οσίων του έθνους των Ελλήνων.
Η Γενική Συνέλευση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών

κ α λ ε ί τ η ν Κ υ β ε ρ ν η σ η:

1] Να προχωρήσει , κατά της Προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο, πέραν των αντιρρήσεων η ανταγωγής της, για τη μη νομιμοποίηση της προσφυγής της φερομένης ως Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με την οποίαν ζητεί εμμέσως και δολίως την αναγνώριση του συνταγματικού της ονόματος, στην κατάθεση αυτοτελούς Προσφυγής κατά της FYROM. για να συνδικαστεί, με την οποία να θέτει από την αρχή το όλο θέμα της Σλάβικης απειλής κατά της Ελληνικής Μακεδονίας, η οποία άρχισε από το δέκατο ένατο αιώνα και εν συνεχεία μετά τον Α παγκόσμιο πόλεμο, για να αναζωπυρωθεί από τα κομμουνιστικά κόμματα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, να ενταθεί κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου από τον Τίτο και τέλος σήμερα από τους διαδόχους του, τους Σκοπιανούς, οι οποίοι συνεχίζουν την επιβουλή της εδαφικής μας ακεραιότητας στη Μακεδονία, κατά παραβίαση της Διεθνούς Νομιμότητας .
2] Να ζητήσει από το Δικαστήριο, την καταδίκη της FYROM, για τις παράνομες δραστηριότητες της σε βάρος της χώρας μας, κατά παράβαση της συμφωνίας της Νέας Υόρκης του 1995, του Κατ. Χάρτη του ΟΗΕ, της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι και γενικώς του διεθνούς εθιμικού και συμβατικού δικαίου.
3] Να ζητήσει να αναγνωριστεί η Ελληνική ταυτότητα των Μακεδόνων, ο Ελληνιστικός πολιτισμός και γενικότερα η ιστορία της Ελλάδος, την οποία πλαστογραφούν όλως παρανόμως και αυθαιρέτως οι Σκοπιανοί, με δόλιο σκοπό το σφετερισμό και την οικειοποίηση τους.
4] Να ζητήσει την καταδίκη της FYROM, για την παράνομη , ανιστόρητη, αντεπιστημονική και δόλια προσπάθειά τους, να τους αναγνωριστεί εθνότητα ,μειονότητα και γλώσσα Μακεδονική, ενώ τοιαύτη δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία και δεν υπάρχει και τούτο γιατί οι Μακεδόνες ήταν και είναι Έλληνες.
5] Να ζητήσει την αναγνώριση του αποκλειστικού δικαιώματος της Ελλάδος στο όνομα και στα παράγωγα του όρου Μακεδονία, καθόσον αποτελούν κληρονομικά αγαθά των Ελλήνων, σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα, αλλά και τις διεθνείς συμφωνίες της ΟΥΝΕΣΚΟ.
6] Να ζητήσει την καταδίκη της FYROM ,στην αποζημίωσή μας για την ζημία πού μας έχει προκαλέσει με την παράνομη συμπεριφορά και δραστηριότητά της σε βάρος της, ιστορίας και του πανάρχαιου πολιτισμού μας.
7] Να ζητήσει να υποχρεωθεί η FYROM και δια προσωρινής αποφάσεως, να σταματήσει και με την επιβολή κυρώσεων, κάθε παράνομη, κακόπιστη και εναντίον των αρχών της διεθνούς νομιμότητας συμπεριφορά της .
8] Να σπεύσει να αναθέσει την υπόθεση σε έμπειρους με το Διεθνές Δικαστήριο, Δικηγόρους - Διεθνολόγους ,ώστε να φροντίσουν να εκδικαστεί η υπόθεσης, λόγω της σοβαρότητας της από ην Ολομέλεια του Δικαστηρίου και όχι από τμήμα αυτού, ώστε να αποφευχθεί ο τυχόν επηρεασμός των δικαστών .
Τέλος η Γεν. Συνέλευσης ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στα πιο κάτω προκαταρτικά μέτρα, ήτοι:
1] Να καταγγείλει την συμφωνία της Νέας Υόρκης, λόγω λήξεως της ισχύος της και λόγω των σοβαροτάτων παραβιάσεών της από τους Σκοπιανούς της FYROM.
2] Να καταγγείλει τη μεσολάβηση του κ. Μάθιου Νίμιτς, η οποία μέχρι σήμερα λειτούργησε εκτός του πλαισίου της εντολής του Σ.Α., παράνομα, ανιστόρητα, μεροληπτικά και ατελέσφορα, για αναγκαστεί να καταθέσει την εντολή, προκειμένου η υπόθεσης να τύχει νομικής κρίσης .
3] Να Προσφύγει ενώπιον του Σ.Α. για την επιθετική προπαγάνδα, την επιβουλή και την επεκτατική πολιτική της FYROM , εναντίον της χώρας μας .
4] Να προσφύγει στην ΟΥΝΈΣΚΟ και τους άλλους διεθνείς Οργανισμούς κατά της FYROM, για την πλαστογράφιση της ιστορίας μας, για το σφετερισμό και την οικειοποίηση
των μεγάλων προσωπικοτήτων της ιστορίας μας, των κληρονομικών πολιτιστικών αγαθών μας και γενικότερα του πολιτισμού μας.
5] Να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο ,αλλά και μέτρα αντιποίνων, προκειμένου να εξαναγκαστεί η FYROM να συμμορφωθεί με τη διεθνή νομιμότητα.
6] Να ενημερώσει την Παγκόσμια Κοινότητα, για την παράνομη και εξωφρενική προπαγάνδα για το Μακεδονικό Ζήτημα, μέσω των Ελληνικών Προξενείων και Πρεσβειών, βάσει μηνιαίου προγράμματος, το οποίο θα υποχρεωθούν να εκτελέσουν.
7] Να προσκαλέσει την Παγκόσμια Διανόηση,να γνωμοδοτήσει για την ταυτότητα των Ελλήνων Μακεδόνων και να κοινοποιήσει την απάντησή της στους διεθνείς οργανισμούς και στις διάφορες Κυβερνήσεις, που εντελώς αβασάνιστα και παράνομα προχώρησαν σε αναγνώριση FYROM, ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, υιοθετώντας έτσι την προπαγάνδα και την παρανομία των Σκοπιανών, αντί της αληθείας των γεγονότων και των πορισμάτων της επιστήμης κτλ.
Η Γεν. Συνέλευσης, εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο Της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας να προωθήσει το παρόν Ψήφισμα στην Κυβέρνηση στο Τύπο, στα Μ.Μ.Ε και στον Ελληνικό λαό.


Του Δρος Θαλή Μυλωνά, Δικηγόρου Διεθνολόγου-Προέδρου του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...