1/8/10

Το είπαν και επίσημα δια στόματος Λούσιφερ**!

Συνεργασία με τη Τουρκία για τα πετρέλαια του Αιγαίου προτείνουν οι ΗΠΑ

Εμπορική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές, προκρίνει με συνέντευξή του στην «Κ» ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ*.

Ο ίδιος αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Εμπειρος διπλωμάτης και βαθύς γνώστης των ζητημάτων της ενέργειας με τα οποία ασχολείται εδώ και δεκαετίες, ο πρώην καθηγητής του Χάρβαρντ και του Στάτφορντ, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου Κλίντον και πρέσβης στην Ε.Ε., αναδεικνύει τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ελλάδα από τη συμμετοχή της στον αγωγό TGI, ενώ καταθέτει τον προβληματισμό του για τους αγωγούς Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και South Stream.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_01/08/2010_410079


*Ο Εβραίος δικηγόρος και επιχειρηματίας, Richard L Morningstar, από τον Ιούνιο του 1993, υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος για την πολιτική και τις επενδύσεις ανάπτυξης στην Overseas Private Investment Corporation. Η Overseas Private Investment Corporation (OPIC) ιδρύθηκε «Υπηρεσία» της κυβέρνησης των ΗΠΑ το 1971.
Η OPIC βοηθά τις αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύουν στο εξωτερικό, προάγει την οικονομική ανάπτυξη σε νέες και αναδυόμενες αγορές, υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα

Τον Απρίλιο του 1995, ο Morningstar τοποθετήθηκε Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου και της Υπουργού Εξωτερικών για την «παροχή βοήθειας» προς τα Νέα Ανεξάρτητα Κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Τον έκαναν πρέσβη με απόφαση της Γερουσίας στις 11 Ιουνίου 1996
χαρακτήρες

Ο Morningstar, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ, λέκτορας στη Νομική Σχολή του Στάνφορντ και βοηθός καθηγητής στην σχολή Διακυβέρνησης John F Kennedy (School of Government ) του Harvard University, όπου πήγε και ο Αβάπτιστος.


O Richard L.Morningstar πήρε Bachelor of Arts, με βαθμό άριστα magna, από το Κολλέγιο του Harvard, και Μάστερ Νομικής από τη Νομική Σχολή του Στάνφορντ το 1970.

Σχετικά με την αμερικανική ενεργειακή παρέμβαση στα Βαλκάνια.

Τον Νοέμβριο του 2009, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 20ή επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ, είχε συνομιλία με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κατά την δεξίωση της Καγκελαρίου Μέρκελ.
Ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για τις Ευρασιατικές Ενέργειακες Υποθέσεις, κ. Richard L Morningstar, επισκέφθηκε τη Βουλγαρία δύο φορές το 2009 .Μια φορά για την Παγκόσμια Ενεργειακή Σύνοδο Κορυφής, τον Απρίλιο, και στη συνέχεια , τον Δεκέμβριο.

Και ο φίλος Boyko, ο μπράβος, απέκτησε οικολογικές ανησυχίες.....
Όπως και ο Αλέκος Μολότωφ (Αλαβάνος ) , και ο Αβάπτιστος.

**Lucifer is a Latin word (from the words lucem ferre), literally meaning "light-bearer", which in that language is used as a name for the dawn appearance of the planet Venus, heralding daylight. Use of the word in this sense is uncommon in English, in which "Day Star" or "Morning Star" are more common expressions.

In English, "Lucifer" generally refers to the Devil, although the name is not applied to him in the New Testament. The use of the name "Lucifer" in reference to a fallen angel stems from an interpretation of Isaiah 14:3–20, a passage that speaks of a particular Babylonian King, to whom it gives a title that refers to what in English is called the Day Star or Morning Star (in Latin, lucifer),[2] as fallen or destined to fall from the heavens or sky.[3] In 2 Peter 1:19 and elsewhere, the same Latin word lucifer is used to refer to the Morning Star.


http://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer

ΗΠΑ: "Ναι, υπάρχουν πετρέλαια και φυσικό αέριο στο Αιγαίο - Συνεργαστείτε με Τουρκία"!

Από την δήλωση "Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα" του Παπανδρέου τον περασμένο Δεκέμβριο και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο μεταξύ των οποίων και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που με τίτλο στο εξώφυλλο
"Ο πόλεμος για τα πετρέλαια" και "Ιδού το ελληνικό πετρέλαιο" που κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου, περάσαμε σην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τώρα οι ΗΠΑ προτείνουν επίσημα ... εμπορική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο!
Έστω και αν "ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές", λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.

Ο ίδιος αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και προτρέπει τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε από κοινού αξιοποίησή του! Εδώ πλέον δημιουργούνται τεράστια ζητήματα γιατί δεν το λέει ο οποιοσδήποτε. Είναι έμπειρος διπλωμάτης και βαθύς γνώστης των ζητημάτων της ενέργειας με τα οποία ασχολείται εδώ και δεκαετίες, ο πρώην καθηγητής του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου Κλίντον και πρέσβης στην Ε.Ε., αναδεικνύει τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ελλάδα από τη συμμετοχή της στον αγωγό TGI.

Το σημαντικό και πρωτόγνωρο είναι ότι αναγνωρίζει την χρησιμότητα του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: "Είναι ένα έργο που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή που ήμουν στην κυβέρνηση την πρώτη φορά, τη δεκαετία του ’90. Γνωρίζω ότι είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα. Υπάρχουν ερωτηματικά σε ό, τι αφορά τη Βουλγαρία, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Μια αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται πολύ για το έργο. Μένει να φανεί εάν θα υπάρχει αρκετή ζήτηση και για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και για τον Μπακού - Τσεϊχάν. Αυτό πρέπει να αποσαφηνισθεί. Οπως και το τι θα γίνει με τον Βόσπορο, καθώς η Τουρκία εγείρει θέμα μεγάλου αριθμού τάνκερ που περνούν από τα Στενά. Σίγουρα δεν έχουμε αρνητικά αισθήματα για το έργο. Ισως δουλέψει."

Αλλά το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι δηλώνει με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ δεν είναι αντίθετες ούτε στον South Stream.

ΕΡ: Πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τη συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream;

Απ.: "Είναι ένα θέμα που αφορά την Γκάζπρομ και τις αρμόδιες ελληνικές οντότητες. Εχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν είμαστε αντίθετοι με τον South Stream. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα όπως υπάρχουν για όλους τους αγωγούς και αφορούν το κόστος, την τοποθεσία του αερίου, κ.λπ. Υπάρχουν ζητήματα ελέγχου και πολιτικής που προκύπτουν σε κάθε έργο."

Οβιδιακή μεταμόρφωση στις θέσεις των ΗΠΑ, αλλά και άμεση ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το θέμα. Τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι και πρέπει να μείνουν αδιαπραγμάτευτα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρασινορουφιαάνε , τσιράκι πράσινο σκουλήκι , Γιώργο Τζωρτζάτο , το περίμενα ότι θα πούλησης και θα αναστείλεις την απεργία , για τα …….τριάκοντα αργύρια .
Είσαι άριστος ηθοποιός και παίζεις καλά τον ρόλο που σου ανέθεσε ο σκηνοθέτη σου.
Κρίμα για τα χαϊβάνια που σε πιστεύουν και σε ακλουθούνε και σε ψηφίζουν .

Ανώνυμος είπε...

Πρασινορουφιαάνε , τσιράκι πράσινο σκουλήκι , Γιώργο Τζωρτζάτο , το περίμενα ότι θα πούλησης και θα αναστείλεις την απεργία , για τα …….τριάκοντα αργύρια .
Είσαι άριστος ηθοποιός και παίζεις καλά τον ρόλο που σου ανέθεσε ο σκηνοθέτη σου.
Κρίμα για τα χαϊβάνια που σε πιστεύουν και σε ακλουθούνε και σε ψηφίζουν .

Ανώνυμος είπε...

(O ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ?

Η ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗ?

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ?

ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΘΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ)

ΤΡΟΜΕΡΟ!! Απόβλητα βόθρου χύνονται στην Ακτή Βουλιαγμένης!!! (ΒΙΝΤΕΟ)
Συντάκτης: Ανατολική Αττική

Αυτά είναι τα χάλια μας!!! Ο Δήμος Βουλιαγμένης να επιτρέπει την τοποθέτηση εξόδου απορριμάτων βόθρου στην παραλία ανάμεσα στον Ν.Ο.Β. και την Ακτή Βουλιαγμένης, μια παραλία η οποία ναι μεν δεν ει ναι περιφραγμένη, ναι μεν δεν έχει ένδειξη ότι αφορά "πλαζ", αλλά το 5€/ξαπλώστρα δε μας απασχολεί...
Μέχρι που σήμερα έγινε το κακό, κι ενώ επισκέπτομαι μέρες τώρα την προκειμένη παραλία κι είχα την αίσθηση μιας περίεργης μυρωδιάς, σήμερα μου λύθηκε η απορία! Να έχει "κοπεί" ένα μέρος του δρόμου έξω από την Astir Beach, η έξοδος του βόθρου που ο Δήμος επέλεξε να καταλήγει στην θάλασσα δίπλα στα παιδιά να έχει ξεχειλίσει, με τα νερά του βόθρου να χύνονται στην θάλασσα και το αποτέλεσμα; Η Αστυνομία να μην ξέρει τι να κάνει, ο συνάδελφος από το Λιμενικό Σώμα να κοιτάει με απορία, κι η ναυαγοσώστρια αντί να την απασχολεί να βγάλει τον κόσμο γρήγορα έξω, να τα μαζεύει και να φεύγει! Και βέβαια, το θράσος ήρθε κι απ'την πλευρά του Αλ...λοδαπου που (άγνωστο πως) έχει οικειοποιηθεί της παραλίας με ομπρέλες MONCAFE, και βιαζόταν να πληρωθεί από τον απογοητευμένο κόσμο, που λεφτά πλαζ πλήρωνε, αλλά την πολυτέλεια της καθαριότητας της πλαζ δεν την είχε...

Κανένας στην προκειμένη πλαζ πλέον!!! Είναι επικίνδυνη για όλους!!!!
http://www.facebook.com/group.php?gid=136291336405906

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/08/blog-post_2051.html