1/8/10

Το ΠΑΣΟΚ είναι πρωταθλητής της διαφθοράς και τον συνεκροθάφτης της Ελλάδας.

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

«Οργίζομαι όταν ακούω: «Να καεί η Βουλή»

Τάδε έφη ο Λ. Κύρκος στη συνέντευξή του για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.
Διαβάζοντάς τα, μου ήρθε στο νου ετούτο το γεγονός που ζήσαμε μαζί μια εβδομάδα πριν την 21η Απριλίου 1967.

Ήταν τότε που η ΕΔΑ, την οποία ο γράφων υπηρετούσε με μεγάλο πάθος, ετοιμαζόταν πυρετωδώς για τις εκλογές του Μάη, που όμως δεν έγιναν.
Στο κόμμα (στην ΕΔΑ) υπήρχαν δύο βασικές θέσεις: Η μία, υποστήριζε με πάθος ότι η ΕΔΑ θα έπρεπε να στηρίξει εκλογικά την Ένωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου «για να απαλλαγούμε από τη Δεξιά». Η άλλη, στην οποία ανήκαμε και εγώ και ο Κύρκος, υποστήριζε το αντίθετο, επίσης μετά πάθους, δηλαδή να ενισχυθεί ο πολιτικός και κοινοβουλευτικός ρόλος της.
Για τη στήριξη της δεύτερης αυτής «γραμμής» άρχισαν διαφωτιστές συγκεντρώσεις στα σπίτια ΕΔΑϊτών με κεντροαριστερά στελέχη, τα οποία εκπροσωπούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ήταν τότε που ο... αγωνιστής, που είχε διοριστεί Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομιών Ερευνών (ΚΕΠΕ) από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και ήταν τότε που λανσάρισε τον όρο «Κατεστημένο»!
Μία, λοιπόν, από τις συγκεντρώσεις αυτές έγινε με δική μου πρωτοβουλία, στο σπίτι μου, της οδού Ιπποκράτους. Παρόντες 15 στελέχη της Κεντροαριστεράς και ο Λ. Κύρκος, που έκανε και την σχετική εισήγηση για την αναγκαιότητα να ενισχυθούν οι συνδυασμοί της ΕΔΑ.
Στο ξεδίπλωμα της κουβέντας ένα συνδικαλιστικό στέλεχος, πρόεδρος τότε του Συλλόγου Πτυχιούχων της Παντείου Σχολής - και μεταπολιτευτικά νομάρχης του ΠΑΣΟΚ - θέτει στον Εισηγητή το εξής ερώτημα: «Λεωνίδα, τι θα γίνει αν γίνει δικτατορία; Πώς θ’ αντιδράσουμε;»
Και αυτός απαντά κατηγορηματικά και... αφοπλιστικά! «Δεν πρόκειται να γίνει δικτατορία. Θα τους πάρει ο λαός και η Ευρώπη με τις πέτρες»!
Την επομένη Παρασκευή, δηλαδή στις 21, έγινε και δεν κουνήθηκε κανένας.
Αυτά, έτσι, για την Ιστορία.

Οι τότε παρόντες στη συζήτηση βρίσκονται εν ζωή. Καταλήγοντας θα ήθελα να πως στον τέως σύντροφο ότι η Βουλή αυτών των χρόνων είναι η πιο διεφθαρμένη του κόσμου, βάσει επισήμων στοιχειών.
Κατά καιρούς, το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς, τάσσεται υπέρ της πολιτικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ: Τον πρωταθλητή της διαφθοράς και τον συνεκροθάφτη της Ελλάδας. Δεκαετίες στην κυβέρνηση κατεδάφισε τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....