29/4/11

Οι πλούσιοι τραπεζο-υπάλληλοι των αγορών

Οι Τραπεζίτες «φρόντισαν» και τοποθέτησαν τον πράσινο συνδικαλιστή τους κ. Κουσελά ως Υφυπουργό Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων , στην Καρ. Σερβίας 10.


Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να μάθει αν οι τραπεζικοί υπάλληλοι που έγιναν τραπεζίτες, σε ελεγχόμενα από το κράτος τραπεζοασφαλιστικά ιδρύματα, έχουν δηλώσει τις "εν γένει" παχυλές απολαβές τους και έχουν πληρώσει τους κατά νόμο οφειλόμενους φόρους, στο Ελληνικό Δημόσιο.

....Που βρίσκονται οι πρώην διοικήσεις των κρατικών τραπεζών;
http://www.bankingnews.gr/ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΧΑ/item/5731-γιατί-αποχώρησαν-τραπεζικά-στελέχη-και-που-βρίσκονται-οι-πρώην-διοικήσεις-των-κρατικών-τραπεζών  

Οι τράπεζες, οι εταιρίες έχουν στελέχη που λαμβάνουν αποφάσεις κρίσιμες για τις τύχες χιλιάδων εργαζομένων.
Ως εκ τούτου κάθε φορά που υπάρχουν μετακινήσεις ή αποχωρήσεις το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.
Που βρίσκονται τι σχεδιάζουν oι διοικήσεις των κρατικών τραπεζών της περιόδου 2004 με 2009;
Ο Τάκης Αράπογλου που λάμβανε περίπου 1,1 εκατ ευρώ ετησίως στις καλές εποχές προ του νόμου Αλογοσκούφη είναι αντιπρόεδρος στον Τιτάνα και μέλος στο ΔΣ της Tsakos Energy Navigation Η θέση του διοικητή της ΕΤΕ δημιουργεί ευκαιρίες καριέρας . Ο πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας κ Γ Σταυρόπουλος της εταιρίας Τσάκος εκφράστηκε με πολύ θετικά σχόλια για τον κ Αράπογλου.
Βρίσκεται ήδη στο ΔΣ του Τιτάνα. Χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες του ο Τ. Αράπογλου προσεγγίζει σταδιακά τις παλαιές του αποδοχές και έχοντας αποκτήσει μια αξιόλογη περιουσία από την παραμονή του στην διοίκηση της Εθνικής σχεδιάζει να δημιουργήσει fund αναφέρουν ορισμένες πηγές..
Ο Γιάννης Πεχλιβανίδης ο αντιπρόεδρος της Εθνικής στο παρελθόν κατέχει πλέον σημαντική θέση στην τράπεζα Κύπρου.
Ο Δημήτρης Μηλιάκος πρώην διοικητής της ΑΤΕ βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να επανέλθει στην ενεργό τραπεζική δράση.
O Άγγελος Φιλιππίδης δεν δραστηριοποιείται αυτή την περίοδο και δεν φαίνεται να σχεδιάζει να εμπλακεί στις επιχειρηματικές κινήσεις του Β Ρέστη που εκτιμούσαν πολλοί.
Ο Αντώνης Καμινάρης πρώην αντιπροέδρος του ΤΤ έχει αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στο joint venture της Πειραιώς με την BNP Paribas στην Ελβετία στην Πειραιώς wealth management Ελβετίας.
Σημειώνεται ότι ο Α. Καμινάρης ήταν στέλεχος της HSBC και της UBS στην Ελβετία.
O πρώην πρόεδρος του ΤΤ Πάνος Τσουπίδης διαχειρίζεται την περιουσία του.
Τρύφων Κολλίντζας διευθύνων σύμβουλος στην Proton bank.
Αποχώρησε με αφορμή και αιτία ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του ως καθηγητή.
Μ. Γιαννόπουλος στέλεχος της Alpha bank. Οι αφορμές για την αποχώρηση του από την Alpha η κόντρα με την ΤτΕ και την Τρόικα για τα stress tests.
Ο Στάθης Παπαγεωργίου αποχωρεί από διευθύνων σύμβουλος της FBBank. Βασική αιτία προσωπικοί λόγοι.


Ο Άντυ Κωστόπουλος αποχώρησε από την ΑΤΕ ήταν διευθυντής διαχείρισης διαθεσίμων και εκ νέου βρέθηκε από εκεί που είχε φύγει Citigroup Ελλάδος.


Η Ντίνα Λάζαρη σημερινή υποδιοικητής της ΑΤΕ είναι άνθρωπος του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και ήταν παλαιότερα στην Emporiki. Επί εποχής Λάμπρου ήταν στο ΔΣ της ΑΤΕ και ταυτόχρονα στέλεχος της Emporiki Bank.
Τώρα υποδιοικητής της ΑΤΕ και έως πρότινος στέλεχος της Emporiki. Υπέβαλλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να συνταξιοδοτηθεί από την Emporiki.
Ασχολούμαστε με την Ντ. Λάζαρη καθώς πληροφορηθήκαμε ότι παραιτήθηκε από την θυγατρική της ΑΤΕ στην Ρουμανία. Τα σενάρια που την φέρουν στην διοίκηση του ΧΑ θέλουν προσοχή. Η Ντ. Λάζαρη είναι αρμόδια μεταξύ των άλλων και για τις προσλήψεις στην ΑΤΕ που πάγωσαν και σε κάποιο βαθμό δικαιολογημένα καθώς εξοικονομήθηκαν 20 εκατ ευρώ τον χρόνο από την μη πρόσληψη των 900 επιτυχόντων στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Ο Σπύρος Καπράλος που λάμβανε μισθό 30 χιλ ευρώ αποφάσισε να αποχωρήσει.
λόγω μείωσης αποδοχών Δικαιολογία αλλά έχουμε την εντύπωση ότι δεν είναι αυτός ο λόγος. Για τον Μαρίνο Γιαννόπουλο μαθαίνουμε ότι μετά τα εκατομμύρια – δεν θα αναφέραμε ακριβώς το ποσό – που έλαβε ως αποζημίωση από την Alpha bank εξετάζει την επάνοδο του στον τραπεζικό χώρο…..
www.bankingnews.gr

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!!!!

SOS!

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7489:%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%87%CE%B8%CE%AD%CF%82&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ...ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"!
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/04/blog-post_2568.html

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε των 6:38 γιατι ειναι καλό να είσαι "ξενοφοβικός"???

Δημήτρης.

Ανώνυμος είπε...

για αυτο δημητρη

http://4.bp.blogspot.com/-EQvV9YcmK1M/TbsAxsSoVpI/AAAAAAAAcU4/NBxZ4AWEbuY/s1600/8.jpg

και γιατι τιποτα δεν ειναι οπως φαινεται,πισω απο την βιτρινα του μη ξενοφοβικου ευρισκεται η μεγαλυτερη συνομωσια κατα της ελευθεριας και της εθνικης ανεξαρτησιας απο τις αγορες.

βαλε στη θεση του κομμουνισμου το ισλαμ και τον νεοφιλελευθερισμο με τα ανοιχτα συνορα και την ψυχαναγκαστικη ξενομανια και ισχυει απολυτα το παρακατω,για την υποκρισια τους και το προσωπειο τους που εξαπατα...

Ο γηραιός Θεμιστοκλής Σοφούλης ( διάδοχος του Ελευθερίου Βενιζέλου στην αρχηγία του κόμματος των Φιλελευθέρων, πολεμιος της δεξιας και αντιβασιλικος, γνωστος και για την συμμετοχη στο ΠΑλλαικο Μετωπο αλλα και για το συμφωνο '' Σκλάβαινα–Σοφούλη'') κατά την τρίτην πρωθυπουργία του στον λόγο του της 25ης Ιουνίου 1948 στην Κοζάνη, έδρα του Β. Σώματος Στρατού, ενώπιον των αξιωματικών και οπλιτών του Στρατηγείου του Σώματος, καταγράφει, την αμείλικτη πραγματικότητα, που τα σημερινά μαρξιστοκρατουμενα Μεσα Διαστρεβλωσεως, οι νεο-δημοκρατικοί πολιτικοί μας συστηματικώς αποκρύπτουν και παραποιούν.

«...Εχω το αίσθημα», λέγει ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, «οτι εκφράζω την συνείδησιν ολοκλήρου του Εθνους εκδηλώνων προς σας τους λαμπρούς Μαχητάς του Ιερού πολέμου που διεξάγομεν, τον θαυμασμό μου δια τον ηρωισμό σας και την ορμητικότητά σας εις την επιδίωξιν της τελικής νίκης....
Ο σημερινός εχθρός εξυπηρετεί τας κατακτητικάς βλέψεις των γειτόνων εις βάρος των εδαφών αυτών, ως μερικόν σκοπόν της ενόπλου εξεγέρσεως...Ο σημερινός εχθρός είναι φορεύς ενός ασφυκτικού καθεστώτος, που κατ' ουδέν διαφέρει απο τον φαιόν φασισμόν... Ο εχθρός που αντιμετωπίζετε και που συντρίβετε είναι ο πλέον ύπουλος του ιστορικού βίου εχθρός.Γνωρίζετε τώρα τελείως την φυσιογνωμία του. Μισεί θανασίμως την Δημοκρατίαν και κραυγάζει αναισχύντως υπέρ αυτής. Απεργάζεται την στυγνοτέραν δουλείαν και δημοκοπεί εν ονόματι της Ελευθερίας. Περιφρονεί τον άνθρωπον, προς τον οποίον συμπεριφέρετια με τερατώδη σκληρότητα και ομιλεί περί Ανθρωπισμού.
Υποκρίνεται τον πονούντα δια τα δεινά του λαού και οραματίζεται μια κοινωνία κατέργων. Πλήξατε τον εις την καρδίαν με σταθεράν χείραν.Το Εθνος ολόκληρον σας παρακολουθεί κρατώντας την αναπνοή του.Σας παρακολουθεί όμως και η πολιτισμένη ανθρωπότης ολόκληρη και θαυμάζει δια μίαν ακόμη φοράν την προνομιούχον μοίραν μας που ηθέλησε κάθε έργο μας να είναι ταυτοχρόνως αγών δια τον ευαυτόν μας και αγών δια τα υψηλότερα ιδανικά της ανθρωπότητος.»

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή επείγον για όλους τους Έλληνες
Στις 28/4/2011 , μαζί με την απολογία του Τσοχατζόπουλου , στημένο το παιχνίδι στη βουλή , ψηφίστηκε η τροπολογία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα .
Έτσι τον Ιούλιο θα ψηφιστεί στη βουλή και χωρίς κανένα πρόβλημα κανονικά ο νομός για 50% μειωμένους μισθούς σε πρώτη φάση .
Όπως καταλαβαίνουν οι νοήμονες πολίτες όλο το παιχνίδι με την παραπομπή του Τσοχατζόπουλου παίχτηκε για να ψηφιστεί η τροπολογία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο δημοσίου και ιδιωτικού τομέα , σύμφωνα με τις εντολές που έδωσε το Δ.Ν.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή επείγον για όλους τους Έλληνες
Στις 28/4/2011 , μαζί με την απολογία του Τσοχατζόπουλου , στημένο το παιχνίδι στη βουλή , ψηφίστηκε η τροπολογία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα .
Έτσι τον Ιούλιο θα ψηφιστεί στη βουλή και χωρίς κανένα πρόβλημα κανονικά ο νομός για 50% μειωμένους μισθούς σε πρώτη φάση .
Όπως καταλαβαίνουν οι νοήμονες πολίτες όλο το παιχνίδι με την παραπομπή του Τσοχατζόπουλου παίχτηκε για να ψηφιστεί η τροπολογία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο δημοσίου και ιδιωτικού τομέα , σύμφωνα με τις εντολές που έδωσε το Δ.Ν.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Τη βάψαμε. Επικεφαλής του ΔΝΤ αναλαμβάνει από τον Ιούνιο ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, Κεμάλ Ντερβίς .

Ανώνυμος είπε...

Τη βάψαμε. Επικεφαλής του ΔΝΤ αναλαμβάνει από τον Ιούνιο ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, Κεμάλ Ντερβίς .

Ανώνυμος είπε...

Δεσμεύουν τις καταθέσεις – Ανάστατοι όλοι οι Μητροπολίτες
Σάββατο, 30 Απρίλιος 2011


Σε αναβρασμό είναι η Εκκλησία μετά το τελεσίγραφο να μεταφερθούν όλοι οι λογαριασμοί που έχουν Ενορίες, Μοναστήρια και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα σε ιδιωτικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την ενεργοποίηση αναγκαστικού νόμου του... 1950!

Πρόκειται ουσιαστικά για δέσμευση, αφού πλέον θα τα διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι Μητροπολίτες έχουν ξεσηκωθεί και όλοι είναι μια γροθιά και θεωρούν casus belli την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, διότι ασφαλώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν κινήθηκε από μόνος του, θα του το ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, που ψάχνει αγωνιωδώς για κανένα ευρώ.

Έτσι, με έναν νόμο που ψηφίστηκε πριν από εξήντα χρόνια (!) ζητείται από την Εκκλησία να μεταφέρει μέχρι το τέλος του χρόνου σε συγκεκριμένο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ακόμη και το ευρώ που ρίχνει ο κόσμος στο παγκάρι για το κερί!

Για την «εξυπηρέτηση» που θα κάνουν οι Ενορίες, τα Μοναστήρια, οι Μητροπόλεις και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα θα παίρνουν... ομόλογα του Δημοσίου και έναν τόκο ψίχουλα, που δεν θα είναι ο τρέχων τόκος.

Τους δίνουν πάλι καλά το... δικαίωμα να κρατούν τα χρήματα που χρειάζονται για το ρεύμα, την αγορά των κεριών, τα τηλέφωνα και τους μισθούς των νεωκόρων.

Μόνο τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή, για να λένε πως τους επιτρέπουν να λειτουργούν. Ούτε φιλανθρωπίες ούτε κοινωνικά έργα.

Και βεβαίως κανένας λόγος για αναστηλώσεις ναών και καμπαναριών... Να βάλουν ένα κεραμίδι... Το πρόβλημα είναι τεράστιο και οι πιέσεις που ασκούνται τους τελευταίους έξι μήνες στην Ιεραρχία είναι ασφυκτικές.

Γι’ αυτό και η απαίτηση της δέσμευσης των καταθέσεων των ΝΠΔΔ είναι το μέγα, το καίριο θέμα που θα προταχθεί από την Εκκλησία στη συνάντηση που θα έχουν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνοδικοί Μητροπολίτες με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανώνυμος είπε...

Παράκλησης απευθύνεται μόνο σε όσους θα αυτοκτονήσουν για οικονομικούς λόγους ‘
Το τέλος που βάζετε στη ζωή σας είναι ηττημένου και χαμένου .
Φερθείτε σαν ήρωες εκτελέστε πρώτα πολιτικούς και κλέφτες του δημοσίου χρήματος που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση
Η ζωστείτε με πυρομαχικά και πηγαίνετε σε σπίτια , πολιτικά γραφεία υπουργών βουλευτών πολιτικών κλεφτών μέσα στη βουλή
Και ανατιναχθείτε μαζί με αυτούς τότε θα προσφέρεται εργο στην Ελλάδα και θα πεθάνετε ηρωικά και όχι ατιμωτικά .

Ανώνυμος είπε...

Παράκλησης απευθύνεται μόνο σε όσους θα αυτοκτονήσουν για οικονομικούς λόγους ‘
Το τέλος που βάζετε στη ζωή σας είναι ηττημένου και χαμένου .
Φερθείτε σαν ήρωες εκτελέστε πρώτα πολιτικούς και κλέφτες του δημοσίου χρήματος που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση
Η ζωστείτε με πυρομαχικά και πηγαίνετε σε σπίτια , πολιτικά γραφεία υπουργών βουλευτών πολιτικών κλεφτών μέσα στη βουλή
Και ανατιναχθείτε μαζί με αυτούς τότε θα προσφέρεται εργο στην Ελλάδα και θα πεθάνετε ηρωικά και όχι ατιμωτικά .

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 10:41, δεν διαφωνώ με αυτό που λες, αντιθέτος ειδικά με το "πισω απο την βιτρινα του μη ξενοφοβικου ευρισκεται η μεγαλυτερη συνομωσια κατα της ελευθεριας και της εθνικης ανεξαρτησιας απο τις αγορες."

συμφωνώ απόλυτα...

απλά αυτο που λέω είναι ότι δεν χρειάζεται να τους φοβάσαι... τον εχθρό σου (τις "αγορές" και τα τσιράκια τους δηλαδή) δεν χρειάζεται να τον φοβάσαι... εκείνος πρέπει να φοβάται εσένα... ένας στίχος λέει... "αφού δεν με σέβεσαι, θα με φοβάσαι..." πρέπει να τον γνωρίζεις καλά και να ξέρεις να τον διαβάζεις...

το να είσαι ξενοφοβικός δεν βοηθάει πουθενά αντιθέτος σε σένα κάνει κακό... Δηλαδή τι; έχουμε καταντήσει εξόριστοι και πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα... Τι ητοπάθεια είναι αυτή;
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και καλό είναι να τους το δώσουμε να το καταλάβουν... Αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν "Έλληνες" που πουλάνε και νοικιάζουν τα σπίτια τους και τα μαγαζιά τους σε λαθρομετανάστες που δεν προσφέρουν τίποτα στην ελληνική οικονομία αλλά αντιθέτως την απομυζούν αγρίως τι περιμένετε? Και δεν είναι μόνο αυτο το πρόβλημα... οι πτυχές είναι πολλές... Και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι γόνιμο να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο... Είναι πολλά που πρέπει να υπολογιστούν... Αυτοί μαζί με τους άλλους έχουν ένα μακρόπνοο σχέδιο όπως επιβεβαιώνει και το δημοσίευμα που μου παραθέσατε αλλά και από όσα συμπεραίνουμε καθημερινά από τις κινήσεις τους ανα την υφήλιο... το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς... οι επικοινωνίες είναι Λαιστρυγόνες με μάτια έτοιμα να σε θέσουν εκτός ζωής πετόντας σε σε μια ουτοπία αποκαλώντας σε γραφικό εθνικιστή φασίστα, βαζοντάς σε σε μια άναποδη κολυμπήθρα του Σιλουάμ... Δεν γίνονται έτσι τα σχεδια και οι δράσεις... ο κύριος Χατζάρας έχει δείξει το πως μέσα απο την αλήθεια περί της Φιλογένειας... αλλά η φάση αυτή θέλει πολλών λογιών κεφάλια για να κάνεις κάτι...



Δημήτρης.

Ανώνυμος είπε...

Για τον πακιστανό , το επίδομα ενεργείας βαπτίστηκε επίδομα μοναξιάς , που ξεπερνά τα 400 ευρώ τον μήνα και είναι μόνιμο .
Πάρε τώρα και εσύ Έλληνα επίδομα μαλάκυνσης εγκεφάλου, ξύπνα και δες τι ψήφισες .

Ανώνυμος είπε...

Ο ελεεινος βαλιτσοκουβαλητης Παπαεβραιου,το αφεντικο του ο George Saurus (Σαυρα), τα αφεντικα και των δυο οι Ροτσιλντ και η Παγκοσμια Διακυβερνηση.

http://www.thenewamerican.com/economy/commentary-mainmenu-43/7323-george-soros-funded-by-the-house-of-rothschild

http://www.washingtontimes.com/news/2011/apr/28/geneva-gnomes-global-dread/?page=all#pagebreak

Ανώνυμος είπε...

O βρωμερος ρολος του σιχαμενου προδοτη ΓΑΠ. Οπως ολοι οι προδοτες, θα εχει τον πιο βασανιστικο και εξευtελιστικο θανατο. Παλουκωμα στο Συνταγμα και να φανε το πτωμα του οι μυγες:

http://hellasfrappe.blogspot.com/2011/04/papandreou-rondos-lazzard-sorros-equals.html

http://dissidentvoice.org/2011/02/greek-pm-zionism-and-the-imf%E2%80%99s-last-best-friend/

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ τούρκος Kemal Derviş επικεφαλής του ΔΝΤ;
O πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και νυν αντιπρόεδρος του Brookings Institution Kemal Derviş συγκαταλέγεται στους υποψηφίους για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά την απόφαση του Dominique Strauss-Kahn να διεκδικήσει την προεδρία στην Γαλλία. Γνώστης των θεμάτων της παγκόσμιας οικονομίας και πρόσωπο με κύρος στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους, ο εβραϊκής καταγωγής Kemal Derviş εγκατέλειψε τη θέση του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον και ανέλαβε υπουργός Οικονομικών στη κυβέρνησης Ecevit, κατορθώνοντας με σειρά μεταρρυθμίσεων να βγάλει τη Τουρκία από την οικονομική κρίση του 2001.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ως υποψήφιος βουλευτής του CHP τον Οκτώβριο του 2002, ο Derviş είχε δηλώσει ότι η άνοδος του Erdogan και του κόμματός του μπορεί να συγκριθεί “με την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία”. Ο Derviş θεωρείται έμπειρος στη διεύθυνση διεθνών οργανισμών καθώς έχει διατελέσει επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) τη περίοδο 2005-2009, ωστόσο η τύχη της υποψηφιότητάς του θα κριθεί εν πολλοίς από τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Ευρώπης-ΗΠΑ.