5/10/11

Βουλιάζουμε αλλά σε λίγο ακολουθούν και οι ΗΠΑ

Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων φίλων...

του Κ. Μπετινάκη
http://www.styx.gr/

Όταν έχεις κάνει «εξωτερικό δελτίο» (όπως το λέγαμε κάποτε στις εφημερίδες και τα ειδησεογραφικά προγράμματα των σταθμών), θυμάσαι πως τότε σου έκανε εντύπωση όταν συναντούσες στις σελίδες των ξένων εφημερίδων, ή στα δελτία των ειδησεογραφικών πρακτορίων κάποια είδηση που να αναφέρεται στην Ελλάδα.
Δεν συμβαίνει πια αυτό εδώ και λίγο καιρό. Κάποιοι κατόρθωσαν και μας έβαλαν στο μάτι του κυκλώνα και όλοι πια, ασχολούνται «μ’ αυτούς τους Έλληνες» σε καθημερινή βάση.
Είτε βγάζουν τα απωθημένα τους, επειδή τους διακατέχει το εθνικό σύμπλεγμα ότι θέλοντας και μη χρησιμοποιούν λέξεις που η ελληνική ιστορία και η επιστήμη των προγόνων μας δημιούργησαν, είτε επειδή έχουν πλήρη άγνοια για τις πραγματικές συνθήκες που δημιούργησαν την σημερινή κατάσταση που όλοι αντιμετωπίζουμε. Εμείς με αβάσταχτο ΧΡΕΟΣ στις τσέπες μας κι εκείνοι με το βάρος των δανείων που χορηγούν, που ωστόσο τους κάνει πλουσιότερους. Όχι τους λαούς αλλά τις τράπεζές τους.
Διαβάζουμε λοιπόν, τρομαχτικές ειδήσεις που επιτείνουν το άγχος και την κατήφεια που έχει δημιουργήσει η πολιτική των «σωτήρων μας», εσωτερικών και εξωτερικών.
Μόλις την περασμένη Πέμπτη η γερμανική Βουλή, ενέκρινε το μερίδιό της για την επέκταση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας (European Financial Stability Facility - EFSF).
Χτες, όμως, τηλεγράφημα του Ρώυτερς ανέφερε πως επίκειται η ελληνική χρεοκοπία.
Τι όμως δεν μας είπε το Ρώυτερς; Πως επίκειται και η αμερικανική χρεοκοπία. Και ότι μπορεί να ακολουθήσει την ελληνική, σε απόσταση λίγων εβδομάδων.
Οι περισσότεροι μιλάνε για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, ξεχνώντας την αμερικανική.




Έρχεται η σειρά τους
Ένα από τα μηνύματα των διαδηλωτών, που άρχισαν να πλημμυρίζουν αρχικά την Γουόλ Στρητ και κατόπιν σιγά-σιγά τις άλλες αμερικανικές μεγαλουπόλεις, δείχνει πως ο μεγάλος αδελφός είναι σοβαρά άρρωστος. «Προς τους υπερπλούσιους, τους πολύ καλά αμειβόμενους λομπίστες σας και τις ασυμβίβαστες πολιτικές μαριονέτες σας, των οποίων μοναδική αποστολή είναι να καταστρέφουν τον πρόεδρο: Ναι επιτυγχάνετε. Σκοτώνετε και την οικονομία».
Τώρα μιλάνε για τις χαμένες δύο δεκαετίες, που εξολοθρεύτηκαν θέσεις εργασίας και παρά τις ρυθμίσεις ο πραγματικός πληθωρισμός κυμαίνεται στο 20%. Κι άρχισαν να μιλούν για την επόμενη χαμένη δεκαετία 2011-2021 για τους επενδυτές, λόγω του υπέρογκου χρέους που υπολογίζεται στο 80% του εθνικού προϊόντος για την επόμενη δεκαετία.
Ο πρόεδρος της FED Μπερνάκε προειδοποίησε πως με 45% των ανέργων έξω από τις δουλειές τους πλέον των έξι μηνών, υπάρχει πλέον εθνική κρίση. «Έχουν χάσει πλέον τις ειδικότητές του, έχουν χάσει τις επαφές τους με την εργατική δύναμη», αλλά το Κογκρέσο ακολουθεί «εργατοκτόνο» πολιτική.
Σε άρθρο του στο περιοδικό Foreign Policy, ο William Cohan, πρώην διευθυντής της J. P. Morgan Chase και συγγραφέας του βιβλίου «Money and Power: How Goldman Sachs Came to Rule the World» (Χρήμα και ισχύς -πως η Goldman Sachs έφτασε να κυβερνά τον κόσμο), προειδοποιεί την Wall Street, πως όχι δεν έμαθε από τα παθήματα της οικονομικής κατάρρευσης του 2008, αλλά προσπαθεί επιθετικά να σκοτώσει κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης, που ίσως σπάσει τον επικίνδυνο κύκλο στον οποίο οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές αποκτούν μεγάλα πλούτη ενώ οι υπόλοιποι υποφέρουμε από τα λάθη τους».
Το ΔΝΤ είπε στην Ιαπωνία «είναι πολύ μεγάλο το έλλειμμά σας κι ο πληθυσμός σας γηρασμένος… γι’ αυτό να μειώσετε το έλλειμμα». Κι η Ιαπωνία περιέκοψε τις δαπάνες και αύξησε τους φόρους. (Τι σας θυμίζει αυτό;). Έτσι η ιαπωνική οικονομία πήρε τον κατήφορο. Περίσσια σοφό ΔΝΤ! Ή το ρόλο του παίζει…
Στις ΗΠΑ οι Υπερ-πλούσιοι αποτελούν το 1% του πληθυσμού και θεωρούν, πως η κυβέρνηση τους ανήκει. Όπως γίνεται με τους δικούς μας βαρόνους και τις φαμίλιες των ανέγγιχτων μεγαλοεπιχειρηματιών.
Το μόνο που έχουν κατορθώσει με τα μέτρα που προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς τους κόσμου, (μην περιμένετε κάποια επανάσταση τύπου 1917) και είναι πολύ άσχημο - ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς, το σύστημα και την ψήφο… άρα και στη κοινοβουλευτική (δικτατορία) διαδικασία.
Κι όμως κάτι υπάρχει στον αέρα. Αδιόρατο ακόμα, που δεν θα το μάθουνε από τα τούρκικα σήριαλ ούτε από τις σαπουνόπερες και τις σούπες τύπου «Γκρηκ Άιντολς ούτε από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις με τους ξένους τίτλους. Ο κόσμος εκτός από αυτού του είδους δημοκρατία που του πουλάνε, όπως και στις αγορές και την οικονομία περιμένει κάτι καλύτερο.
Κάτι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο κι όχι τον εικονικό που του πουλάνε τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Κάτι που τα ΜΕΣΑ, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί δεν αφουγκράζονται.
Ξεχείλισε η λαϊκή οργή από τις οικονομικές ανισότητες, την πολιτική διαφθορά, την ανισοκατανομή των φόρων, την ανεργία από την Ασία, ως την Ευρώπη. Κι εδώ από τις αλλοπρόσαλλες προεκλογικές υποσχέσεις και την άδικη κατανομή των υποχρεώσεων.
Στην Ισπανία (μία από τις χώρες PIGS) η ανεργία ξεπερνά το 21%.
Ακόμα και στο Ισραήλ, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για τα χάλια της οικονομίας.
Τα μηνύματα λένε πως η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα 1929.




Δάσκαλε που δίδασκες...
Ας δούμε πως σχολιάζει την κατάσταση ο Michael Sauga, που υποστηρίζει πως οι Ευρωπαίοι έχουν δίκηο κι ο Ομπάμα άδικο στο άρθρο του «Η κρίση του αμερικανικού χρέους».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσφατα πρότεινε στους Ευρωπαίους ότι θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερο χρέος για να αναθερμάνουν την οικονομία. Αυτή η εμπιστοσύνη στο φτηνό χρήμα όμως, είναι ακριβώς εκείνη που οδήγησε πρωταρχικά στην παρούσα κρίση, τόσο στην Ευρώπη, όσο και τις ΗΠΑ. Το πρόβλημα των ΗΠΑ, δεν είναι το χρήμα, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικών προϊόντων.
Ο θεατρικός συγγραφέας Heinrich von Kleist έχει δημιουργήσει τον ρόλο ενός επαρχιώτη δικαστή του Άνταμ, που δικάζει ένα έγκλημα που ο ίδιος διέπραξε. Το ρόλο αυτό φαίνεται να υποδύεται σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα. Που επικρίνει του Ευρωπαίους ότι υπερβάλλουν με τις επιφυλάξεις τους για την παρούσα οικονομική κρίση.
Ο Ομπάμα όμως υπηρετεί την ίδια οικονομική πολιτική του τουρμπο-καπιταλισμού που επί δύο δεκαετίες στραγγαλίζει την ανάπτυξη όπως και το αδελφό δόγμα του τουρμπο-Κευνσιανισμού.
Οι αμερικανοί οικονομολόγοι, οι τραπεζίτες και οι σχεδιαστές της οικονομίας παράφρασαν την έξυπνη ιδέα του βρετανού οικονομολόγου John Maynard Keynes, ότι οι κρατικές δαπάνες είναι ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης για την οικονομική κατηφόρα. Αυτό όμως δεν ισχύει ως ισόβια συνταγή. Έτσι η σαπουνόφουσκα έσκασε. Κι όμως ο Ομπάμα ετοιμάζεται να εφαρμόσει την ίδια πολιτική με την οποία προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κρίση του 2008. Να πλημμυρίσουν τις αγορές με φτηνό χρήμα (πληθωριστικό). Η αμερικανική οικονομία δεν έχει έλλειψη από χρήμα. Της λείπουν προϊόντα ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά.
Οι ΗΠΑ έχουν πολύ μεγάλο εμπορικό έλλειμμα. Κι όμως η κυβέρνηση Ομπάμα δανείζεται χρήμα με τον ίδιο ρυθμό όπως η Ελλάδα, για την οποία λένε πως είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης.


Τι θα γίνει;
Πολλοί πιστεύουν ακόμα, ότι η Ευρώπη χρειάζεται δραστικά μέτρα για να ελέγξει την κρίση χρέους. Ο παραιτηθείς επικεφαλής των οικονομικων συμβούλων του Ομπάμα Austan Goolsbee, είπε σε συνέντευξή του στο SPIEGEL, πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζεται να ανακεφαλοποιήσουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες για να αποφύγουν βαθειά οικονομική κρίση στην περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας…
Η παγκοσμιοποίηση βλέπετε έχει δημιουργήσει «αδελφικούς δεσμούς» στις οικονομίες των στενά συνδεμένων οικονομικά χωρών και ουδείς σκέφτεται να σώσει την ελληνική οικονομία από συναδελφικό συναισθηματισμό…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ .ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΗΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΤΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ) ΚΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΑ.ΧΩΡΙΣ Η ΕΝΩΣΗ Η ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.

ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ.ΑΠΟΤΟΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ .

ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Λ.Χ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΤΑΝ ΖΗΤΗΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΥΨΟΥΣ ΜΙΣΘΩΝ,ΤΟΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΤΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΠΕΤΟΥΣΕ!
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΙΑΤΗ ΕΡΓΑΤΗ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ-ΕΠΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ.

ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ,

Πρώην Υπ.Οικ της Αργεντινής Λάουρα Μοντέρο: Σωθήκαμε γιατί είχαμε δικό μας νόμισμα.."Αυτά τα μέτρα θα σας σκοτώσουν"

http://www.thermopilai.org/content/proen-upoik-tes-argentines-laoura-montero-sothekame-giati-eikhame-diko-mas-nomismaauta-ta


ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΛΕΝ ΟΤΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ,ΕΝΝΟΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ Η ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ...

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΙΣΟΖΥΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.

Ανώνυμος είπε...

BEBAIA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΙΔΙΩΣ ΥΠΕΣΤΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ,ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ.ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΕΙΘΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ .

Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ(ΚΑΘΟΣΟΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΙΞΙΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ) ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΙΣΤΑ ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΤΟΥ ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ,ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΥΩΠΙΚΑ ΤΟ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗΣ.

ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΙΣΗΤΟΣ...


ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΜΩΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΕΙ,ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΗ ΕΝΟΣ ΕΠΟΙΚΟΥ,ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΖΗΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ,ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ.

ΜΕ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΙΚΡΟΟΦΕΛΟΣ Ο ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΓΡΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ...

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ,ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΥΩΠΙΚΟΙ,ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΝ ΘΕΑΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΛΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ!

ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΡΝΟΥΜΕΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΑΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ,ΝΑ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΜΟΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΕΤΣΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΤΑΧΑ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΗΜΙΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ...

ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

@9:47
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.
ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,Η, ΕΣΤΩ ΤΗΣ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ. ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ-ΚΑΛΗ,ΚΑΚΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ-ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΖΩΝΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΩΣΗΣ,ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ.
ΕΑΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ-ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ,ΕΙΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ-ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΩΣ ΚOΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ,ΣΤΗΝ Ε.Ε. ,ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ Η.Π.Α. ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ.

ΕΑΝ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ FED,KAI OI H.Π.Α. ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΜΟΝΡΟΕ MΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ,ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΕΑΝ Η Ε.Ε. ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ,ΘΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΕΝΕΣΤΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΠΟΙΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΤΟ ?