19/10/11

Ο κυρ Σταύρος παρά το εγκεφαλικό κουνάει και το δεξί και το αριστερό χέρι

Η «αριστερή πλειοψηφία» της ΕΣΗΕΑ, ο Τρίμης του Freedom House, η anegoidimosiografoi+ αριστερή ΟΧΘΗ+ ΟΚΑΝΑ ΝΑΝΑ, ο εξωκοινοβουλευτικός Αντουάν Νταβανέλ , και ο πολύ αριστερός «Ταμίας», αποφάσισαν να μην χάσει το ΜΕΓΚΑ λεφτά από την απεργία που κήρυξαν, αλλά να χάσουν μεροκάματο μόνο οι εργαζόμενοι.Οι ίδιοι, υπέβαλαν «τροπολογία σωτηρίας» στον Βενιζέλο, για να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και οι δημοσιογράφοι…..


Δελτιο11



To Μέγκα και η απεργία που πήγε για τσιγάρα


του Γιώργου Αρκουλή


Όσοι (από το σινάφι μας) θεωρούν ότι η ΕΣΗΕΑ (ως συνδικαλιστικό σωματείο) έχει χρεοκοπήσει, τότε από απόψε (Τρίτη 18 Οκτωβρίου) ημέρα… γενικής απεργίας του κλάδου), να θεωρούν ότι η "ταφόπλακα" του επαγγέλματος είναι έτοιμη να σκεπάσει τα όνειρα και τις ελπίδες των φουκαράδων και των νέων δημοσιογράφων (και όχι βέβαια των μεγαλοβαρόνων, που θα’ λεγε ο Γιώργης Τράγκας).


Όπως αντιληφθήκατε κάνοντας ζάπινγκ στα ‘βουβά’ ειδήσεων κανάλια, στο λεγόμενο ‘μεγάλο’ από αυτά, η απεργία του κλάδου πήγε για τσιγάρα βαριά και ασήκωτα, καθώς ο γνωστότατος αθλητικός σχολιαστής που διαφημίζει καθημερινά αλλοδαπές εταιρίες στοιχημάτων (λες και έχει αποκτήσει ‘ελευθέρας΄ από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ακαδημίας 20), περιέγραφε τον αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ της Ρεάλ Μαδρίτης. Αμέ!


Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ (Συν-τρίμης κλπ.) παραχώρησε σχετική άδεια στο "Μέγκα", προκειμένου να μη μείνουν οι φίλαθλοι τηλεθεατές χωρίς μπλα μπλα!
Την ίδια ώρα, το έτερο κανάλι (το συνδρομητικό), είχε εικόνα από έξι (!) αγώνες της ίδιας διοργάνωσης, αλλά –δυστυχώς- τιμούσε μόνο την "κωφάλαλη" πελατεία του.


Είναι φανερό ότι η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ υπέκυψε στους ισχυρούς των ΜΜΕ, που αποτελείται από τους Ψυχάρη – Μπόμπολα (και στο βάθος Βαρδινογιάννης). Δηλαδή των τριών εκλεκτών Ελλήνων, οι οποίοι μέσω μετοχών ελέγχουν το τηλεοπτικό κανάλι.


Προφανώς, δεν μπορούσε διοίκηση της πολύπαθης (δηλαδή ανύπαρκτης εδώ και τετραετία…) ΕΣΗΕΑ να αρνηθεί χατιράκι σε στελέχη που ένα 24ωρο πριν άκουγαν τον πρωθυπουργό ονόματι ΓΑΠ, να τους εξηγεί τρόπους ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο… Προφανώς, η αυστηρότητα είχε λήξει με την απεργία στον…9.84!


Όμως, πέρα από όποια χατίρια, μένει η ουσία. Και αυτή είναι τα μπόλικα φράγκα που κέρδισε το συγκεκριμένο κανάλι από το πλήθος διαφημίσεων που προβλήθηκαν πριν,
στην ανάπαυλα και στο τέλος του αγώνα. Αραγε, σκέφτηκε κάποιος από τους συνδικαλιστές της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ να υπογραμμίσει στο …δοβλέτι ότι τα έσοδα των ταμείων μας από το αγγελιόσημο έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρυσι πάνω από 40%; Γεγονός που υποχρεώνει τον Τσουπαρόπουλο και την Σπανοπούλου (κυρίως), να έχουν χάσει τον ύπνο τους και τα πλήθη ανέργων δημοσιογράφων να παραμιλάνε;


Ντροπή – τίποτ’ άλλο.


ΥΓ: Για να μη ξεχνιόμαστε: το ‘Μέγκα’, είχε φτύσει στα μούτρα το φίλαθλο κοινό, αθετώντας να δείξει προγραμματισμένο ματς της Εθνικής (στο Ισραήλ), πρόσφατα, επειδή διεξαγόταν σε μη εμπορική ώρα!

http://www.mediasoup.gr/node/44499

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νέα φουρνιά 1000 αποφυλακίσεων. Και νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για … ‘μικροκακουργήματα’
19/10/2011

Πηγή: Newsbeast.gr.

Αποφυλάκιση όσων έχουν καταδικασθεί σε ποινές μέχρι πέντε έτη (ακόμη και κακουργηματικές), αν έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής…
Άμεση υπό όρους αποφυλάκιση όσων εκτίουν ποινές έως τρία έτη.
Πιθανή πέκταση των ευνοϊκότερων διατάξεων του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά και σε όσους έχουν καταδικασθεί μέχρι σήμερα σε ‘μικρές κακουργηματικές’… ποινές με το παλαιό καθεστώς…

Πέρσι αποφυλακίστηκαν 800. Στην Ελλάδα πανευρωπαϊκά οι περισσότεροι ισοβίτες (800 περίπου), οι μισοί για ναρκωτικά. Τα σωφρονιστικά καταστήματα είναι “υπερπλήρη” με πάνω από 12.000 κρατούμενους και πολλά λειτουργικά προβλήματα, ενώ 1.000 άτομα με ποινές έως δύο χρόνια δεν έχουν να πληρώσουν εξαγορά της ποινής ή δεν εντάσσονται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και πάνω από 800 κρατούμενοι εκτίουν ποινές φυλάκισης έως πέντε χρόνια για τους ίδιους λόγους.