12/10/11

Η χώρα στο μάτι του κυκλώνα (Κ. Μπετινάκης)

Η οικογένεια (οικονομική αυτοκρατορία) των Ροκφέλερ, είναι από τους συνιδρυτές της CIA, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission). Ο Ντέϊβιντ Ροκφέλερ λοιπόν, δήλωσε μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, ότι ο κόσμος είναι πλέον πολύπλοκος και σύνθετος και ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη κρίση για να εφαρμοστεί το σχέδιο για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων: Από την εθνική κυριαρχία – αυτοδιάθεση των εθνών, να περάσουμε σε μια παγκόσμια κυβέρνηση μιας ελίτ τραπεζιτών και διανοουμένων...»
Σπύρος Κομίνης - στυξ 15/10/2007. http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2893

Στις ΗΠΑ σχεδιάζουν σενάρια εις βάρος μας

http://www.styx.gr/  

«Η οικονομική κατάσταση που περνάμε εδωπέρα, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Γι’ αυτό οι αμερικανοί έχουν βαλθεί να καταστρέψουν οικονομικά την Ευρώπη. Μπας και διασωθούν». Αυτή είναι η άποψη μιας ελληνικής καταγωγής απλής νοικοκυράς, παιδικής φίλης της συζύγου μου, που ζει δεκαετίες τώρα στο Νιου Τζέρσι.
Όλα αυτά μου ήρθαν στο νου καθώς διάβαζα για μια «πολύ «ενδιαφέρουσα» έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου STRATFOR, που αναδημοσίευσε η σαββατιάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «BILD». Σύμφωνα με την έκθεση ενδεχόμενη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους θα κοστίσει στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί τα δύο τρις ευρώ! Είναι δηλαδή πρακτικά αδύνατο και οικονομικά καταστροφικό στην παρούσα φάση να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, εάν πρώτα δεν έχει εξασφαλίσει η ΕΕ το ποσό αυτό, ώστε να αποφύγει τις συνέπειες για μετάδοση της κρίσης από μία τέτοια εξέλιξη».
Το λέει το STRATFOR. Ε, και; Τι είναι πάλι τούτο; Το 1994, ο δόκτωρ George Friedman ίδρυσε το Ινστιτούτο “Strategic Forecasting (Stratfor), δηλαδή Στρατηγική Πρόγνωση. Οι διεθνείς αναλυτές χαρακτηρίζουν το Ινστιτούτο “σκιώδη CIA” και όπως λένε οι διαφημιστές του, στα 16 χρόνια που εκτελεί μελέτες κατά παραγγελία, "πάντα πέφτει μέσα για το τι πρόκειται να συμβεί σε διάφορες περιοχές του Κόσμου". Πρόκειται για μια συνδρομητική online παγκόσμια εταιρία συγκέντρωσης πληροφοριών αντικατασκοπίας και παραγωγ΄ξς αναλύσεων κατά παραγγελία (όποιου πληρώνει) στελεχωμένη από κάθε είδους πράκτορες και πρακτοράκια που διετέλεσαν και διατελούν υπάλληλοι του αμερικανικού State Department και της CIA .Όπως διαφημίζουν στην ηλεκτρονική σελίδα τους έχουν καθημερινή παραγωγή αναλύσεων επί παγκοσμίων υποθέσεων, τόσο περί γεωπολιτικής σημασίας, όσο και ασφαλείας (για όσους τους πληρώνουν την παραγγελία, φυσικά). Εταιρία δεν κρύβει πως είναι. Σου δίνει μάλιστα μετά από αίτησή σου, φυστικάκι – δολωματάκι, ένα κείμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κατόπιν τίτλους θεμάτων που μπορείς να αγοράσεις. Στην ιστοσελίδα της, η εταιρία STRATFOR υποστηρίζει ακόμα πως «οι προβλέψεις ενός αμερικανικού κέντρου στρατηγικών μελετών έχουν ενδιαφέρον, είτε ως αντικειμενική ανάλυση είτε ως δήλωση προθέσεων».
Κυβερνήσεις, και περισσότερες από 500 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου πληρώνουν αδρά (ετήσια συνδρομή 40.000 δολάρια) και θεωρούν τις προβλέψεις του Ινστιτούτου ως θέσφατα. Για τον ιδρυτή του Ινστιτούτου George Friedman θέλουν να περάσουν την εικόνα όχι μόνο ενός κορυφαίου πολιτικού αναλυτή, αλλά ενός σύγχρονου Νοστράδαμου, διαφημίζοντας πως «όσα έχει πει, πραγματοποιήθηκαν». Στην πραγματικότητα οι εκθέσεις του ινστιτούτου αποτελούν προσπάθεια επηρεασμού σε συγκεκριμένη γεωστρατηγική κατεύθυνση και σύμφωνα με τα αμερικανικά συμφέροντα πάντοτε.
Τι λέει λοιπόν σήμερα αυτή η αμερικανική παρακρατική οργάνωση για την Ελλάδα; «Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα χρεοκοπήσουμε, θα καταρρεύσουμε, θα βγούμε από την ευρωζώνη και θα χάσουμε το Αιγαίο από τους Τούρκους!». (‘Εκθεση του ινστιτούτου που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010).
Σύμφωνα με την έκθεση: «Η επόμενη τριετία θα είναι κρίσιμη για την Ιστορία της Ελλάδας», προβλέποντας πολιτική αστάθεια, αποσταθεροποίηση και έξαρση της κοινωνικής βίας. Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι καθοριστικά για την Ελληνική ιστορία, προοιωνίζοντας μια εικόνα αποσταθεροποίησης από τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ και η ΕΕ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εξασθένιση της κεντρικής κυβέρνηση, αλλά και την χρεοκοπία προ των πυλών και την επιφυλακτική στάση των ευρωπαίων εταίρων για μια διαταγή εξόδου από την ευρωζώνη, μόλις διαπιστωθεί ότι αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την υπόλοιπη Ευρώπη. Με λίγα λόγια, το Stratfor εκτιμά ότι η Ελλάδα, χωρίς πρόσβαση σε διεθνή κεφάλαια ή χρήματα στήριξης, μπορεί να αντιμετωπίσει μια ολοκληρωτική κατάρρευση του εσωτερικού πολιτικού ελέγχου με άμεσο αποτέλεσμα την έξαρση της κοινωνικής βίας, τέτοια που έχει να δει από την περίοδο της στρατιωτικής χούντας την δεκαετία του ‘70», για να καταλήξει ο συντάκτης της απαισιόδοξης έκθεσης ότι «Η Ελλάδα είναι πρώτη φορά από το 1820 είναι πραγματικά μόνη της!».
Το Ινστιτούτο Stratfor λοιπόν, σε βιβλίο που είχε εκδόσει τον Ιανουάριο του 2009 με την υπογραφή του George Friedman και με τίτλο “The Next 100 Years: A Forecast for the 21st Century” (Τα Επόμενα 100 Χρόνια: Μια Πρόβλεψη για τον 21ο Αιώνα) εμφανίζει χάρτη της Τουρκίας που περιλαμβάνει στο έδαφός της νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Αλλά και στις πιο πρόσφατες αναλύσεις του το ινστιτούτο, αναφέρει: «Η Άγκυρα έβαλε το πήχη πολύ ψηλότερα από όσο της επιτρέπουν οι δυνάμεις της για να τον περάσει» και με αυτή την λογική, επειδή δεν θα καταφέρει με τις απειλές της τίποτα, θα προσπαθήσει να κερδίσει ό, τι μπορεί αλλάζοντας τα σύνορά της! Και επειδή αυτό δεν μπορεί να το πετύχει με τις στρατηγικές συμμαχίες της Κύπρου απέναντί της, θα στραφεί στον φοβικό και αδύναμο κρίκο της υπόθεσης, που είναι η Ελλάδα! «Αν η Άγκυρα δεν κατορθώσει να σταματήσει τις γεωτρήσεις στη Κύπρο, θα φανεί για άλλη μια φορά αναποτελεσματική. Και είναι απίθανο να τις σταματήσει. Άρα θα επιδιώξει να επικρατήσει σε άλλο μέτωπο», τονίζει το αμερικανικό κέντρο γεωστρατηγικών μελετών…
Μέσα από τις σελίδες των αναλύσεων και των βιβλίων αυτών και ανάμεσα στις γραμμές των κειμένων, αποκαλύπτεται ο ανοικτός ή κρυφός οικονομικός πόλεμος που διεξάγεται ανάμεσα στα κέντρα του διεθνούς καπιταλισμού, ΗΠΑ – Ευρώπης. Ειδικότερα το ευρωπαϊκό βάρος αναλαμβάνουν οι Γερμανοί που αποτελούν την ηγέτιδα οικονομική δύναμη στην Ευρωζώνη.Κι όλα αυτά καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα της οικονομικής κατάρρευσης στις ΗΠΑ.


Σειρά έχει η Ιταλία
Ας επιστρέψουμε όμως στο σημείο που αρχίσαμε, και στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα: Σύμφωνα με την έκθεση που έφερε στο φως η Μπιλντ, «την ημέρα που η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, θα χρειαστεί ένα ταμείο που να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τρία ζητήματα:
# Πρώτον, η Ευρώπη χρειάζεται περίπου 400 δισ. ευρώ για να προστατεύσει άλλα κράτη από τη μετάδοση της κρίσης, δηλαδή τις χώρες στις οποίες η Ελλάδα είναι χρεωμένη.
# Δεύτερον, χρειάζονται περίπου 800 δισ. ευρώ για να παρεμποδιστεί η κατάρρευση ευρωπαϊκών τραπεζών, σε Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία. Οι τράπεζες θα χρειάζονταν φρέσκο χρήμα πολλών δισεκατομμυρίων για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις.
# Και τρίτον, θα δημιουργούνταν αναταραχή στις χρηματαγορές. Η Ιταλία -όπως και η Ελλάδα- διατρέχει τον κίνδυνο να καταρρεύσει.
Για να σωθεί η Ιταλία, θα απαιτούνταν άλλα 800 δισ. ευρώ. Το Ταμείο για τη διάσωση της Ευρώπης θα έπρεπε να διαθέτει πάνω από 2 τρισ. ευρώ. Όσο δεν υπάρχει ένα τέτοιο ταμείο, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλειστεί από το ευρώ, καταλήγει η έκθεση του Stratfor, που δημοσίευσε η γερμανική «Μπιλντ».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δειτε αυτο το βιντεο που αφορα την Ελλαδα:

http://www.youtube.com/watch?v=kJCHHiQ22GM

Και μετα διαβαστε τις παρακατω αναλυσεις/αρθρα για να καταλαβετε τι κρυβεται πισω απο τον οικονομικο πολεμο που η Αμερικη (οταν λεμε Αμερικη δεν εννουμε τη χωρα, η οποια δεν υπαρχει πλεον, αλλα το CFR, τους τραπεζιτες της Wall Street,τη λεσχη Bildeberg, τους Ιουδαιους της ΑΙPAC, την Παγκοσμια Διακυβερνηση, τις ΜΚΟ, τις οργανωσεις ¨ανθρωπινων δικαιωματων" κλπ) κυρηξε βαζοντας τον ρουφιανο της Παπαεβραιου να ξεκινησει τη στημενη κριση προκειμενου να προχωρησει την ατζεντα τους:

http://www.voltairenet.org/The-attack-on-the-Euro-and-the

http://www.safehaven.com/article/22578/is-the-eurozone-crisis-a-british-american-fantasy

http://www.leap2020.eu/GEAB-N-57-is-available-Global-systemic-crisis-Fourth-quarter-2011-Implosive-fusion-of-global-financial-assets_a7640.html

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...