6/8/12

Ελληνικός Θρίαμβος: Πήραμε το χρυσό στην Καρτελοκρατία

ΣΤΟ 1,3% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΜΕ ΥΦΕΣΗ ΣΤΟ 7%.

Αμετάβλητος στο 1,3% παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο του 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Αύξηση σημειώθηκε στα νωπά φρούτα , τα νωπά λαχανικά , τα δημητριακά και τα παρασκευάσματα, τα ψάρια γενικά, τα κρέατα γενικά, τα γαλακτοκομικά , τα αβγά, τη ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά,στα  αναψυκτικά, (χυμοί φρούτων) ,  στα αλκοολούχα ποτά και στον καπνό καθώς και στις μεταφορές, κυρίως λόγω της ανόδου της τιμής της βενζίνης και των εισιτηρίων των αεροπλάνων. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του  ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε μείωση 1,4% που οφείλεται κυρίως στη μείωση των τιμών στα είδη διατροφής, στην ένδυση και την υπόδηση, λόγω των θερινών εκπτώσεων.Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 1,3%  τον  Ιούλιο  προήλθε και λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης, και από την αύξηση κατα 5,7% της ομάδας Στέγαση,  και κατά 2,5% της ομάδας Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των εστιατορίων- ζαχαροπλαστείων- καφενείων- κυλικείων. .  
Σε μέσα επίπεδα, το δωδεκάμηνο Ιούλιος 2012- 2011 συγκριτικά με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο πέρυσι, ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε αύξηση 2,1% έναντι αύξησης 4,4% κατά την αντίστοιχη προηγούμενη σύγκριση. . Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2011- Ιουλίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2010- Ιουλίου 2011, παρουσίασε αύξηση 2,1%, έναντι αύξησης 4,4%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα. Ο Εναρμονισμένoς Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του μηνός Ιουλίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2011, παρουσίασε αύξηση 0,9%, έναντι αύξησης 2,1%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 με το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ