6/8/12

Ο χορός των πληρωμένων δολοφόνων και η προπαγάνδα

Το Γραφείο προπαγάνδας, των μισθοφόρων της παγκόσμιας διακυβέρνησης που δρουν στη Συρία , βρίσκεται στο Λονδίνο, και αποτελείται από δεκάδες καλοπληρωμένους εγκληματίες με της παραπληροφόρησης, που δουλεύουν για το Συριακό Human Rights Watch, και τη Syrian Human Rights Committee (SHRC), και οι οποίοι μεταδίδουν ότι θέλουν και ότι τους «βολεύει». Αυτή είναι η αξιόπιστη πηγή ειδήσεων που χρησιμοποιούν όλα τα χουντοκάναλα της (ιουδαϊκής) Παγκόμιας Διακυβέρνησης.
Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανακοίνωσε ότι ο δημοσιογράφος της συριακής κρατικής τηλεόρασης Μοχάμεντ αλ-Σαΐντ, ο οποίος είχε απαχθεί από το «μέτωπο Αλ Νούσρα», από το σπίτι του στη Δαμασκό, στις 19 Ιουλίου, εκτελέστηκε με αποκεφαλισμό.Το «μέτωπο Αλ Νούσρα», που λέγεται ότι συνδέεται με την Αλ-Κάιντα ανακοίνωσε ότι ο αλ-Σαΐντ ανακρίθηκε και εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. «Ίσως αυτή η επιχείρηση και άλλες να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα σε όλους όσους υποστηρίζουν αυτό το τυραννικό καθεστώς, έτσι ώστε να μετανοήσουν ενώπιον του Θεού. Διαφορετικά, τα σπαθιά των μουτζαχεντίν θα κόψoυν τα κεφάλια τους και θα καθαρίσουν την Ανατολή (Συρία) από την αισχροτητά τους», λέει η ανακοίνωση των δολοφόνων που μοίρασε το Παρατηρητήριο.
Καμιά επαγγελματική οργάνωση δημοσιογράφων πάντως δεν καταδίκασε τη δολοφονία του αλ-Σαΐντ.
Τον περασμένο μήνα, η ίδια οργάνωση, που πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο με βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό και το Χαλέπι, ανέλαβε την ευθύνη για την επιδρομή και τη βομβιστική επίθεση στις 27 Ιουνίου, στο τηλεοπτικό κανάλι Ikhbariya της Συρίας, από την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι.
Η επίθεση στην ενημέρωση είναι βασική προυπόθεση για την επιτυχία των μισθοφόρων. Να μην ξεχνάμε άλλωστε, τον βομβαρδισμό της Σερβικής Τηλεόρασης από το ΝΑΤΟ, στον πόλεμο της Σερβίας.
Η δήλωση του πρεσβευτή της Συρίας στον ΟΗΕ που είπε ότι «η αιματοχυσία είναι προγραμματισμένη από τους χορηγούς της τρομοκρατίας στη Συρία, δηλαδή από τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας», αποσιωπήθηκε από το «Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», και τα χουντοκάναλα διεθνή και ντόπια.
Χθες ο τηλεοπτικός σταθμός «Αλ Αραμπίγια» έδειξε βίντεο, που κυκλοφόρησε το «Παρατηρητήριο», και στο οποίο οι τρομοκράτες «επιδεικνύουν» τους ομήρους, παρουσιάζοντας ταυτότητες ορισμένων οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, αποδεικνύουν ότι είναι μέλη των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης». Το «Παρατηρητήριο» κυκλοφόρησε και δήλωση των τρομοκρατών που κατηγορούν για κατασκοπεία κάποιους από τους 48.
Η Τεχεράνη πάντως έχει ζητήσει από την Τουρκία και το Κατάρ, που έχουν διαύλους επικοινωνίας με τους αντικαθεστωτικούς, να διαμεσολαβήσουν για την απελευθέρωση των 48 ομήρων.
Το «Παρατηρητήριο», έκανε μεγάλη «φασαρία» επειδή αποσκίρτησαν στην Ιορδανία ο συνταγματάρχης Γιαρούμπ αλ Σάρα και ο αδελφός του Κανάν Μοχάμαντ αλ Σάρα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τον σουνίτη αντιπρόεδρο της Συρίας Φαρούκ αλ Σάρα, μαζί με τον συνταγματάρχη Γιάσερ Χατζ Αλι, που εργάζονταν στο πολιτικό τμήμα των υπηρεσιών πληροφοριών στη Δαμασκό. Η συριακή αντιπολίτευση, κατόπιν οδηγιών, εμφανίστηκε έτοιμη για διαπραγματεύσεις με όσους κυβερνητικούς αξιωματούχους «δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα».
Το «Παρατηρητήριο», και η Τουρκία πάντως δεν λένε τίποτα για τον ανώτατο Τούρκο αξιωματικό που αιχμαλωτίστηκε στο Χαλέπι και ανακρίνεται στη Δαμασκό.

Σπύρος Χατζάρας

YΓ. Πριν από λίγο στον τρίτο όροφο του κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας ,εξερράγη με βόμβα. Από τη βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφόρησης Ομράν αλ Ζόχμπι υπάρχουν τραυματίες.Το πρόγραμμα της τηλεόρασης δεν διακόπηκε.

ΥΓ2. Ο πρωθυπουργός της Συρίας Ριγιάντ Χιτζάμπ, που είχε διοριστεί τον Ιούνιο, μετά από μακρές διαβουλεύσεις με τους δυτικούς αποστάτησε, και βρίσκεται στην Ιορδανία, μαζί με την οικογένειά του. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ,διόρισε τον ως τώρα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Όμαρ Γαλαουάντζι, για να ηγηθεί μιας προσωρινής υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: